Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Comisión Europea descarta armonizar los sistemas de apoyo a las renovables

La Comissió Europea descarta harmonitzar els sistemes de suport a les renovables

09/01/2006

9 gener 2006

L' Associació de Productors d'Energies Renovables (APPA) ha acollit amb gran satisfacció les principals conclusions de la Comunicació sobre Sistemes de Suport a l'electricitat d'origen renovable, publicada per la Comissió Europea. En el document es reclama la coordinació dels estats membres per adaptar els sistemes elèctrics a la generació renovable, l'establiment de la garantia d'origen de l'electricitat i la millora de l'estabilitat legislativa, amb la subsegüent reducció del risc per a l'inversor.

La Comissió defensa la validesa dels sistemes de suport públic similars a l'espanyol-feed in tariffs-, que considera més barats i efectius que les altres opcions de remuneració-certificats verds i quotes-, tenint en compte la capacitat de generació que les renovables han assolit en els països on és vigent, sobretot a Dinamarca, Alemanya i Espanya.

A Dinamarca, les renovables, exceptuant la hidràulica, cobreixen el 20 per cent de la demanda elèctrica, a Espanya i Alemanya, el 7 per cent i el 9 per cent respectivament. Les polítiques de suport al primer país suposen el 15 per cent de la seva tarifa elèctrica, en els altres dos, entre un 4 per cent i un 5 per cent.

Amb la vista posada en el futur mercat elèctric europeu, la Comunicació demana als estats membres que optimitzin i coordinin els seus sistemes de suport, agilitin els seus procediments administratius per facilitar les autoritzacions corresponents i incrementar l'estabilitat del marc legal, per tal de reduir el risc dels inversors.

Precisament per reduir el risc en les inversions en renovables, molt costoses en capital i amb llargs períodes d'amortització, es descarta l'harmonització dels sistemes de suport dels estats membres, d'acord amb la postura d'APPA, encara que s'han de seguir analitzant els avantatges i desavantatges d'aquesta.

Pel que APPA ja no està d'acord és en l'ajornament anunciat per la Comissió, del 2006 al 2007, de la necessària fixació dels objectius per a les fonts d'energia renovable més enllà de 2010.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables
Asociación Provincial de Plásticos de Alicante

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

  • Newsletter Electrónica

    23/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis