Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Appa acusa al presidente de la CNMC de falta de independencia y de rigor

Appa acusa al president de la CNMC de falta d'independència i de rigor

13/03/2014

13 de març de 2014

La Associació d'empreses d'Energies Renovables-Appa acusa al president de la CNMC, José María Marín Cremada, de falta d'independència i de rigor en valorar públicament la reforma energètica del Govern i l'efecte que la mateixa té en el sector de les energies renovables.

La CNMC és un organisme públic amb personalitat jurídica pròpia, independent del Govern, sotmès a control parlamentari, que garanteix, preserva i promou el correcte funcionament, la trasparencia i l'existència d'una competència efectiva en tots els mercats i sectors productius en benefici dels consumidors i usuaris, segons resa a la pròpia web de la Comissió.

Per això, per Appa resulten sorprenents “els judicis de valor, la tergiversació de xifres, les valoracions de rendibilitats i el posicionament que sobre assumptes en litigi fa en actes públics el president de la CNMC”.

Marín Cremada, en una conferència pública, ha manifestat que les persones que van prendre decisions empresarials haurien d'haver tingut en compte el risc regulatori. Appa assenyala que precisament amb base en les normes, lleis i reglaments que emanen del poder legislatiu i executiu es van dur a terme aquestes inversions a Espanya i no en països com Argentina i Veneçuela “als quals ens anem semblant en aquest sector”.

Instal·lació fotovoltaica
Instal·lació fotovoltaica.

D'altra banda, al president de la CNMC se li suposa assabentat de les grans xifres del sector de les energies renovables, per la qual cosa Appa considera intencionada la utilització que fa sobre les cosines que reben les renovables. Marín Maqueda parla de 9.000 milions d'euros, quan aquesta quantitat correspon a tot el que era el Règim Especial, que a més de renovables inclou les cosines a la cogeneració i al tractament de residus. La xifra provisional –des de juliol les renovables estan generant electricitat sense saber a quin preu, a causa de la improvisació normativa del Govern- corresponent a les cosines renovables és d'uns 6.700 milions. Només pot ser interessat un error de més d'un 30% en les xifres rebudes pel sector de les renovables. Per Appa, el president de la CNMC segueix l'estratègia del Govern i de les grans elèctriques de “demonizar a les renovables, sense entrar a valorar, els beneficis que aporten tant al sector elèctric com a l'economia espanyola”.

En aquest sentit, Appa vol destacar que les renovables van reduir en 2012 el preu del mercat en més de 18 euros el MWh i van abaratir el preu del pool en més de 4.000 milions d'euros. Si a això se suma l'estalvi en importacions de combustibles fòssils i en CO2, la xifra ascendeix a 6.756 milions d'euros. El balanç econòmic de les renovables és molt positiu per a l'economia espanyola, “alguna cosa que faria bé a ressaltar el senyor Marín”.

Per il·lustrar alguna cosa al president de la CNMC sobre el sector energètic, Appa li recorda que generar amb renovables, tecnologies netes i autòctones, és l'única manera de reduir la dependència energètica espanyola, que aconsegueix el 75%. Una dada oficial: Espanya va importar en 2012 combustibles fòssils per valor de 61.000 milions d'euros i el nostre país va registrar una balança energètica negativa de més de 45.500 milions d'euros, alguna cosa que sens dubte afecta a consumidors i usuaris, pel benefici dels quals haurien de vetllar la CNMC i el seu president.

Des d'Appa es demana al president de la CNMC que també es manifesti públicament sobre la falta de competència al mercat elèctric espanyol i de l'excessiva retribució que històricament vénen rebent les nuclears i les grans centrals hidràuliques, alguna cosa denunciat per la pròpia Comissió Europea i l'extinta CNE. Que esbrini primer els seus costos de generació –de les renovables es coneix fins a l'últim cèntim d'euro que perceben- i que després calculi les seves rendibilitats; això sí, que ho faci amb més rigor que amb les renovables, a les quals imputar de forma genèrica, com fa, rendibilitats del 25%, no és més que una fal·làcia.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

  • Newsletter Electrónica

    23/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis