Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Fundación Ecolum explica en Cefilum sus actividades como gestor de residuos de alumbrado

La Fundació Ecolum explica en Cefilum les seves activitats com a gestor de residus d'enllumenat

07/02/2014

7 de febrer de 2014

La Fundació Ecolum va participar en la I Jornada d'Eficiència Energètica en Il·luminació Interior Cefilum 2014, celebrada a Castelló el passat 21 de gener i organitzada per la Fundació f2i (Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana), a la Universitat Jaume I.

Imagen

Sagramento Ortiz, ponent i representant de la Fundació Ecolum, va exposar el paper que aquest Sistema Integrat de Gestió de residus d'enllumenat porta realitzant des dels seus orígens arran de la normativa de gestió de Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) fins als nostres dies.

La Fundació Ecolum va anunciar per primera vegada el seu pla d'ampliar en 2014 el seu camp d'acció al dels llums. Després de gairebé 10 anys reciclant lluminàries, ara Ecolum es llança a la recollida i el tractament de residus de llums, .

A aquesta jornada, amb més de 120 assistents, van acudir grans experts en il·luminació, entre ells l'Associació Espanyola de Fabricants d'Il·luminació (Anfalum) i varis dels seus fabricants associats. Juntament amb Ecolum, allí es van tractar els principals aspectes en un projecte d'il·luminació eficient: des de la instal·lació del producte fins a la fi de la seva vida útil i el reciclat del mateix.

A més, entre altres temes, es van exposar els diferents conceptes de luminotecnia. En estratègies d'estalvi es van mostrar també possibilitats en el canvi de llums i lluminàries com en la possibilitat de substitució dels balastros electromagnètics per electrònics.

També es van analitzar sistemes de regulació i control per reduir el consum energètic mitjançant estratègies de control de presència, regulació horària o regulació en funció de la il·luminació existent. La jornada va finalitzar repassant la normativa existent sobre reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics, donant opcions per al reciclatge de les lluminàries substituïdes.

La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l'actuació en el camp de l'eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d'iniciatives empresarials i promoció de projectes d'innovació.

Situada a Castelló, f2i conjumina així esforços de l'àmbit privat, públic i acadèmic. Des de la fundació es va destacar la importància d'organitzar jornades com aquesta. “Estem molt satisfets no solament per l'afluència d'assistents, sinó també perquè el nivell de les presentacions ha permès cobrir tots els aspectes més importants de l'eficiència en la il·luminació actual”, ha assenyalat el gerent de la Fundació f2i, José Luis Gandía.

Empreses o entitats relacionades

Fundación para el Reciclaje de Aparatos de Iluminación (ECOLUM)

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades