Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Appa denuncia “el ensañamiento del Gobierno con las renovables”

Appa denuncia “l'acarnissament del Govern amb les renovables”

04/02/2014

4 de febrer de 2014

El Ministeri d'Indústria i el Govern del Partit Popular segueixen amb la seva estratègia d'assetjament i enderrocament al sector de les energies renovables iniciada gens més arribar al poder amb el Reial decret-llei 1/2012 sobre moratòria renovable. La publicació dels estàndards retributius materialitza la duríssima retallada que s'aplica a les diferents tecnologies renovables i està en línia amb les previsions de l'ordre de peatges, que xifrava en 1.750 milions d'euros el total de l'ajust. Mancant una anàlisi detallada de com afectarà a les diferents tecnologies, la Associació de Productors d'Energies Renovables-Appa valora que la xifra podria superar els 2.000 milions d'euros. El que en principi i en paraules del ministre seria un ajust d'1.350 milions per a tot el règim especial s'ha incrementat fins a quadrar, amb les retallades a les renovables, el dèficit de tarifa corresponent a 2013, 2014 i anys successius.

El Govern, en partir del diagnòstic equivocat d'identificar dèficit de tarifa amb energies renovables, només actua sobre la retribució d'aquestes i manté intactes privilegis de les elèctriques tradicionals, com són els pagaments per capacitat i les elevades retribucions al transport i la distribució, alguna cosa incomprensible en l'actual situació econòmica.

José Miguel Villarig, president d'Appa
José Miguel Villarig, president d'Appa.
Amb anterioritat, la publicació de la proposta d'ordre de peatges del Ministeri d'Indústria inclou així mateix mesures retroactives i fortes reduccions de la retribució a les energies renovables, mentre preveu incrementar o mantenir invariables la resta de costos regulats.

“És discriminatori que el Govern només aplicació mesurades d'ajust al sector de les energies renovables per quadrar les xifres del sector elèctric i segueixi sense escometre la tantes vegades anunciada reforma del mercat elèctric, la falta del qual de competència ha estat denunciada per la Comissió Europea i la pròpia CNE”, ha manifestat el president de l'Associació, José Miguel Villarig.

Per Appa, les renovables segueixen sent les grans damnificades d'una reforma, que suposarà la ruïna de moltes empreses i particulars. L'Associació expressa una vegada més la seva oposició al fet que s'apliqui una mal cridada rendibilitat raonable a les instal·lacions renovables sobre la base de la capacitat instal·lada i des del moment de la seva engegada i no es retribueixi per l'energia que aporten. Segons el president d'Appa, “per què no s'aplica aquesta mateixa rendibilitat i en les mateixes condicions a centrals de règim ordinari que ja estan més que amortitzades? És incomprensible que el Govern s'acarnissi amb un sector que aporta la major part de la generació del sistema elèctric i que és un negoci que en el seu conjunt és rendible per a Espanya”.

Segons Appa, l'aplicació d'aquesta normativa retroactiva fallida la seguretat jurídica i al final, sigui o no legal, és injusta perquè no tracta de forma equitativa a tots els actors del sector elèctric.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis