Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Appa valora la decisión de la Eurocámara de pedir una cuota de renovables del 30% en 2030

Appa valora la decisió de l'Eurocambra de demanar una quota de renovables del 30% en 2030

13/01/2014

13 de gener de 2014

Appa aplaudeix i valora molt positivament el pas donat pel Parlament Europeu, especialment quant als objectius d'energies renovables, i demana als eurodiputats que confirmin la proposta de les comissions en la sessió plenària del Parlament en el mes de febrer i pugui ser inclosa en el nou paquet d'energia i clima per 2030 sobre la qual haurà de decidir el cim de Caps d'Estat de març. “Demanem a la Comissió Europea que no cedeixi a la pressió dels lobbies energètics i empresarials europeus i espanyols i l'animem al fet que segueixi avanci amb la seva política de suport al desenvolupament de les energies renovables per continuar reduint la nostra dependència energètica i avançant cap a un sistema energètic descarbonizado”, ha manifestat José Miguel Villarig, president de l'Associació.

D'altra banda, Appa lamenta profundament que Espanya s'hagi desmarcat de la petició realitzada per vuit Estats membres a Brussel·les –Alemanya, França, Itàlia, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Irlanda i Portugal- perquè fixi un nou objectiu d'energies renovables dins del marc sobre polítiques climàtiques i energètiques que prepara per a l'any 2030, una aposta que precisament per a Espanya hauria de ser del màxim interès. “És una mostra més del nul interès que el Govern espanyol té en el desenvolupament de les energies renovables, les grans damnificades de la reforma energètica que està duent a terme, a pesar que amb un 42% van ser la principal font de generació del sector elèctric en 2013. La política del Govern en matèria de renovables va a contra corrent dels països del nostre entorn i ens està portant a perdre un lideratge internacional del que fins i tot el nostre Executiu presumeix a l'hora de vendre la Marca Espanya. Exemple d'això és que el Govern va arrencar la legislatura amb una moratòria renovable, ha seguit amb una inacabada reforma que ha discriminat negativament al sector renovable, al que deixa en una situació crítica i ha abandonat Irena, l'Agència Internacional de les Energies Renovables, en la qual participen més de cent països”, ha manifestat José Miguel Villarig, president d'Appa.

Appa crítica especialment l'estratègia del Govern espanyol en matèria de renovables, quan el nostre país destaca per haver invertit intensament en el sector, amb empreses que s'han convertit en líders tecnològics a nivell mundial i que han aconseguit construir una indústria potent amb desenes de milers de llocs de treball associats. De fet, el sector en 2012 va aportar el 1% del PIB espanyol i va generar solament a Espanya 114.000 llocs de treball, segons l'Estudi de l'Impacte Macroeconòmic de les Energies Renovables a Espanya.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

  • Newsletter Electrónica

    23/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis