Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nueva campaña para fomentar el reciclado de RAEEs en Cataluña

Nova campanya per fomentar el reciclat de RAEEs a Catalunya

27/12/2013

27 de desembre de 2013

Ofiraee, l'Oficina de Coordinació per a la gestió dels RAEEs (Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics) procedents dels Punts Nets municipals, a la qual pertany Ecolum, està desenvolupant una nova campanya per fomentar la separació dels residus d'aparells elèctrics i electrònics. Com a novetat, aquesta campanya ha incorporat un sorteig obert a totes les persones que, des del 22 de novembre de 2013 fins al 22 de gener de 2014 lliurin un aparell elèctric o electrònic vell en una tenda adherida a la promoció en comprar un altre aparell nou de les mateixes característiques o que realitzi una funció equivalent.

L'any 2012 es van recollir unes 20.000 tones, que representen 2,51 kg/hab/any. La campanya, que compta amb la col·laboració de diversos Sistemes Integrats de Gestió (SIG), entre els quals es troba Ecolum, té un doble objectiu: d'una banda afavorir la implicació del comerç en la recollida de RAEE i, per l'altre, fomentar l'hàbit dels ciutadans de portar els aparells que ja no funcionen a la tenda quan vulguin comprar un de nou.

La tenda lliurarà un bitllet de participació que s'haurà de verificar a través de la web www.promoraee2013.cat, on es podrà consultar si el participant ha estat triat guanyador. En total s'atorgaran 200 premis, a través de sorteigs diaris de vals regalo amb un import de 300 euros de descompte per la compra d'un nou aparell. La promoció té una durada de 62 dies i es preveu la participació d'unes 600 tendes, des de grans establiments comercials fins a petites tendes de barri.

Aquests residus electrònics han de gestionar-se de forma diferenciada de la resta de residus municipals ordinaris, perquè les substàncies perilloses que puguin contenir siguin tractades de forma adequada i els recursos que continguin siguin valorizados. Si no són recollits de forma selectiva i sotmesos els seus components i materials a un tractament específic, els RAEE poden ser responsables d'una bona part de la contaminació present en els lixiviados recollits en els dipòsits controlats dels abocadors. És per això que s'han de lliurar a la distribució o als sistemes de recollida municipal prevists pels ens locals (punts verds, recollida de voluminosos, sistemes de porta a porta, etc.).

Empreses o entitats relacionades

Fundación para el Reciclaje de Aparatos de Iluminación (ECOLUM)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades