Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Appa aplaude que la CE inste vía dictamen a España a cumplir la normativa europea sobre renovables

Appa aplaudeix que la CE insti via dictamen a Espanya a complir la normativa europea sobre renovables

30/09/2013

30 de setembre de 2013

Appa aplaudeix la decisió de la Comissió Europea d'enviar a Espanya un dictamen motivat per no haver completat el procés de transposició de la directiva sobre energies renovables en la qual es fixa determinades quotes de consum energètic procedents de fonts renovables (2009/28/EC), una reclamació que l'Associació de Productors d'Energies Renovables ve fent des de fa temps.

En concret, el dictamen motivat, que la Comissió Europea també ha enviat a Itàlia, especifica que Espanya no li ha informat de totes les mesures de transposició necessàries per incorporar plenament la directiva a la seva legislació nacional. A més, adverteix que si no compleix amb aquesta obligació jurídica en dos mesos estudiarà si portar el cas davant el Tribunal de Justícia de la UE.

Instal·lació fotovoltaica
Instal·lació fotovoltaica.
L'Associació de Productors d'Energies Renovables, Appa, ja va advertir el passat mes d'abril que Espanya serà un dels països que incompleixi en major mesura els seus propis objectius de percentatge de renovables l'any 2020, segons un informe publicat per la Comissió Europea encarregat a un consorci liderat per la consultora Ecofys per analitzar la situació dels Estats membres en relació a la transposició de la citada directiva.

En funció dels diferents escenaris previstos en aquest informe, Espanya solament aconseguiria aconseguir entre un 12,6 i 17,1% d'energies renovables en el 2020. Unes estimacions inassolibles a dia d'avui per Appa atès que van ser realitzades abans que el Govern aprovés el paquet de propostes per a la reforma elèctrica. En qualsevol cas, aquests percentatges ja suposarien de per si mateix una clara infracció no només del seu objectiu mínim del 20% fixat en la Directiva d'energies renovables (2009/28/CE) sinó també de l'objectiu inicial previst del 22,7% en el Pla d'Acció en matèria d'energies renovables (Paner) i del 20,8% fixat pel Govern espanyol en el seu propi Pla d'Energies Renovables (PER) pel 2011- 2020.

Així mateix, la pròpia Comissió Europea va cridar l'atenció al març, amb motiu de la presentació de l'Informe d'avanç sobre l'energia procedent de fonts renovables, sobre el fet que si no s'aconsegueixen els objectius renovables per 2020 es frenarà la consecució d'objectius tan importants en la política energètica de la UE com la seguretat de proveïment i d'energia sostenible. “És més, un desplegament insuficient de diverses tecnologies d'energies renovables impediria reduir convenientment els costos de producció i, per tant, obstaculitzaria la contribució de l'energia renovable a la competitivitat de la UE”, va explicar en aquesta mateixa ocasió la Comissió.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis