Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Appa lamenta las limitaciones a los biocarburantes convencionales

Appa lamenta les limitacions als biocarburants convencionals

12/09/2013

12 de setembre de 2013

La Associació de Productors d'Energies Renovables (Appa) valora negativament les propostes aprovades recentment pel Ple del Parlament Europeu d'aplicar a partir de 2020 valors de canvi indirecte de l'ús de la terra (Ciut) en el càlcul de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEI) dels biocarburants, així com de limitar la utilització de biocarburants convencionals al 6% del consum d'energia en el transport a partir d'aquest mateix any.

“Aquestes dues propostes resulten ara com ara injustificables ja que, com han posat de manifest en els últims mesos múltiples estudis, els models desenvolupats per calcular el Ciut manquen de la certitud científica suficient per adoptar mesures regulatòries d'aquest calibre”, assegura Óscar García, president d'Appa Biocarburants.

Encara que l'associació considera positiva la proposta d'establir objectius obligatoris –0,5% en 2016 i 2,5% en 2020– per a aquells biocarburants més avançats en termes mediambientals, considera també injustificable que entre les matèries primeres utilitzables s'hagin exclòs els olis de cuina usats i les grasses animals.

El sector espera que el Consell de la Unió Europea, que haurà d'avaluar la proposta aprovada ahir pel Parlament, procedeixi a corregir aquests errors amb la finalitat d'adoptar una posició més fonamentada i equilibrada. En cas contrari s'estaria posant en perill la continuïtat de la indústria europea de biocarburants, que ha invertit milers de milions d'euros i creat milers de llocs de treball confiant en les polítiques públiques de foment del seu consum engegades en la UE en l'última dècada.

Appa Biocarburants lamenta una vegada més el tracte discriminatori i la inconsistència regulatòria que suposa imposar als biocarburants exigències addicionals de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEI) que no s'apliquen en absolut a la indústria petrolífera. La UE segueix sorprenentment sense exigir a aquest últim sector, per exemple, el compliment de les obligacions de reducció de GEI incloses a la Directiva de Qualitat dels Carburants de 2009.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis