Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Minetur incumple de nuevo el plazo fijado para la asignación de cantidades de biodiésel

El Minetur incompleix de nou el termini fixat per a l'assignació de quantitats de biodiésel

31/07/2013

31 de juliol de 2013

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme (Minetur) incompleix de nou el procediment d'assignació de quantitats de producció de biodiésel. Mancant només deu dies per a la finalització del termini màxim de sis mesos legalment previst per a la publicació de la Resolució definitiva d'assignació, el seu compliment resulta ja materialment impossible atès que ni tan sols ha aprovat encara la proposta de resolució provisional, que havia d'haver-se publicat fa gairebé dos mesos. “És difícil d'entendre que l'Administració actuï amb aquesta falta de rigor i consideració cap a un sector que pateix una situació tan greu, sobretot després que ja l'any passat avortés a l'últim moment la convocatòria d'assignació en marxa”, assegura Óscar García, president de Appa Biocarburants.

El procediment d'assignació actualment obert va ser convocat per la Secretaria d'Estat d'Energia del Minetur mitjançant una Resolució publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el passat 9 de febrer de 2013, obrint-se a continuació un termini de trenta dies perquè les empreses productores de biodiésel interessades presentessin les seves sol·licituds d'assignació.

Aquestes sol·licituds havien de ser valorades per una Comissió tècnica del Ministeri, a partir de l'informe del qual s'hauria d'haver aprovat i publicat en el BOE una llista provisional d'assignació, la qual cosa encara no s'ha produït. Després de sotmetre aquesta llista inicial a un període d'al·legacions de deu dies, hauria d'haver-se publicat més tard en el BOE una proposta de llista definitiva, que lògicament tampoc ha vist la llum. El procés havia de culminar amb la publicació de la Resolució definitiva d'assignació abans del 10 d'agost de 2013, termini que ja resulta totalment impossible de complir.

“Estem en una situació absolutament límit, després de molt temps esperant una solució que mai arriba”, afirma Óscar García, després de recordar que just aquests dies s'han complert tres anys des que el Minetur presentés el projecte d'Ordre reguladora de l'assignació de quantitats de biodiésel, norma que va aconseguir ser finalment aprovada a l'abril de 2012 amb l'objectiu de fomentar la indústria dels biocarburants.

Malgrat posar-se automàticament en marxa llavors la primera convocatòria d'assignació, el propi Ministeri va procedir a deixar-la sense efecte a mitjan octubre de l'any passat, modificant després la citada Ordre i obrint posteriorment l'actual procediment d'assignació.

Tot aquest viacrucis regulatori i administratiu ha contribuït decisivament a la lenta agonia de la indústria espanyola de biodiésel, que l'any passat va veure descendir la seva taxa mitjana d'activitat fins al 9,5% de la seva capacitat teòrica instal·lada (4,9 milions de tones), una xifra que resulta totalment incompatible amb la seva supervivència econòmica. Tot això al mateix temps que les importacions deslleials de biodiésel procedents d'Argentina i Indonèsia seguien creixent fins a fer-se en 2012 amb el 76% del mercat espanyol.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis