Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La eólica se reúne con los servicios jurídicos de la Comisión Europea

L'eòlica es reuneix amb els serveis jurídics de la Comissió Europea

18/07/2013

18 de juliol de 2013

Els Serveis Jurídics de la Direcció general d'Energia de la Comissió Europea analitzen si la reforma energètica vulnera la Directiva d'Energies Renovables o altres preceptes legals comunitaris. La Associació Empresarial Eòlica (AEE), APPA Eòlica i la Associació Europea d'Energia Eòlica (EWEA) es van reunir el dilluns amb representants dels Serveis Jurídics per informar-los sobre els detalls legals de les mesures preses pel Govern aquest any en matèria d'energia eòlica.

Les associacions van posar l'accent en tres aspectes: la retroactividad de les mesures, la discriminació a l'eòlica i l'arbitrarietat amb la qual s'ha fixat el criteri de rendibilitat raonable. Després de la reunió mantinguda per les tres associacions al juny amb el comissari europeu d'Energia, Günther Oettinger, aquest va mostrar la seva preocupació per la falta de diàleg amb el Govern i per l'impacte en el sector de les mesures regulatòries i la seva retroactividad, encara que llavors encara no es coneixia el contingut de la reforma energètica, però sí el del Reial decret Llei-2/2013. El comissari va demanar al sector que li enviés les dades sobre l'impacte econòmic d'aquestes mesures i va assegurar que la seva missió és vetllar pel compliment de les directives europees, inclosa la d'Energies Renovables.

La trobada del dilluns va ser continuació del celebrat amb Oettinger, i les tres associacions van tenir ocasió d'explicar no ja només l'impacte de l'impost del 7% sobre la generació elèctrica i del Reial decret-Llei 2/2013 aplicat amb efectes retroactius –que han tingut com a conseqüència la pèrdua de 25 ocupacions eòliques al dia i el tancament de nou fàbriques, a més d'un minvament d'ingressos de 255 milions per al sector només en el primer semestre–, sinó també el desenvolupament normatiu de la reforma energètica coneguda divendres passat.

La retroactividad de les mesures, la discriminació a l'eòlica i l'arbitrarietat amb la qual s'ha fixat el criteri de rendibilitat raonable...

La retroactividad de les mesures, la discriminació a l'eòlica i l'arbitrarietat amb la qual s'ha fixat el criteri de rendibilitat raonable, principals temes de la reunió.

Els Serveis Jurídics van mostrar la seva preocupació pel fet que el Reial decret-Llei 9/2013, pel qual s'elimina el sistema de cosines per a l'eòlica i s'estableix un complement a la inversió basat en un criteri arbitrari sobre la rendibilitat raonable per a tota la vida útil d'una instal·lació, sigui retroactiu i discriminatori, ja que en el cas de l'eòlica afectarà a les instal·lacions en funcionament. D'aquesta manera, s'ignora el risc que van assumir els inversors en apostar per l'eòlica fa uns anys, per la qual cosa es penalitza l'aposta per la innovació que impulsa la normativa comunitària.

L'Associació Empresarial Eòlica considera que el Govern ha tractat al sector eòlic, que no és culpable del dèficit de tarifa i sempre s'ha desenvolupat d'acord als objectius, d'una forma tremendament injusta. Les mesures aprovades vulneren els principis de seguretat jurídica en ser clarament retroactives, perquè canvien les condicions de les inversions realitzades pel sector durant més de vint anys. Vulneren també el principi de rendibilitat raonable, al no complir els principis de rendibilitat raonable de la CNE i fixar-la amb criteris arbitraris.

Així mateix, les mesures alteren radicalment els fluxos d'ingressos de tots els parcs eòlics d'Espanya, la qual cosa suposarà una cascada de problemes financers per al sector i, eventualment, per a la banca. Alhora, té un fort impacte en el valor de les empreses, com s'ha vist en la seva evolució en borsa des que el Consell de Ministres va aprovar la reforma divendres passat.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables
Asociación Empresarial Eólica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

  • Newsletter Electrónica

    23/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis