Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a APPA rechaza la limitación a los biocarburantes convencionales propuesta por el Parlamento Europeo

APPA rebutja la limitació als biocarburants convencionals proposta pel Parlament Europeu

11/07/2013

11 de juliol de 2013

APPA Biocarburants valora negativament la proposta aprovada per la Comissió de Medi ambient (ENVI) del Parlament Europeu –amb 43 vots a favor, 26 en contra i una abstenció– de limitar la utilització dels biocarburants convencionals en 2020. Aquesta proposta s'inclou en l'informe que ha emès aquesta Comissió parlamentària sobre el projecte de Directiva de regulació del canvi indirecte de l'ús de la terra (CIUT) presumptament ocasionat pels biocarburants.

“Considerem que qualsevol proposta de limitació als biocarburants convencionals resulta ara com ara injustificada ja que, com han posat de manifest recentment diversos estudis, els models CIUT fins ara desenvolupats manquen de la consistència, solidesa, coherència i certitud científica necessària per derivar dels mateixos conseqüències regulatòries”, assegura Manuel Busts, director d'APPA Biocarburants.

L'associació recolza la proposta d'establir un objectiu obligatori del 2% en 2020 per a aquells biocarburants més avançats en termes mediambientals, encara que considera que entre les matèries primeres considerades per a la seva fabricació haurien d'incloure's els olis de cuina usats i les grasses animals. APPA Biocarburants considera especialment greu que la Comissió ENVI proposi en el seu informe permetre als Estats membres l'eliminació o reducció de l'objectiu d'energies renovables en el transport fixat per 2020 (10%) establert en la Directiva d'Energies Renovables de 2009.

El sector espera que el Ple del Parlament Europeu, que ha d'aprovar la postura final sobre aquest projecte de Directiva el proper mes de setembre, corregeixi aquesta proposta i adopti una posició més equilibrada, en línia amb l'aprovada fa unes setmanes per la Comissió d'Indústria (ITRE) del propi Parlament Europeu. En cas contrari s'estaria posant en perill la continuïtat de la indústria europea de biocarburants que ha invertit milers de milions d'euros i creat milers de llocs de treball en el marc de les polítiques públiques de foment del seu consum engegades en la UE en l'última dècada.

APPA Biocarburants lamenta una vegada més el greu tracte discriminatori i la inconsistència regulatòria que suposa imposar als biocarburants exigències addicionals de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEI) i de conservació de la biodiversitat i de les reserves de carboni que no s'apliquen en absolut a la indústria alimentària i petrolífera. Mentre la UE segueix sorprenentment sense exigir a aquest últim sector, per exemple, el compliment de les obligacions de reducció de GEI incloses a la Directiva de Qualitat dels Carburants de 2009, no té objeccions a proposar requisits addicionals de sostenibilitat als biocarburants.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades