Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ecolum celebra el VII Encuentro de Productores en Madrid
La Fundació ha finalitzat 2012 amb 234 empreses adherides

Ecolum celebra la VII Trobada de Productors a Madrid

Mª Carmen Fernández03/07/2013

El passat dia 27 de juny va tenir lloc la VII Trobada de Productors de la Fundació Ecolum a Madrid. En aquest esdeveniment es van exposar els resultats de les activitats dutes a terme en 2012 i les accions de màrqueting i comunicació. També es va dedicar temps als futurs projectes internacionals, així com a la situació actual de la Normativa Europea sobre Residus.

La Fundació Ecolum es va reunir la setmana passada per donar a conèixer algunes dades rellevants de les activitats que han desenvolupat en els últims anys. En l'esdeveniment van participar Aurelio González, president d'Ecolum; Teresa Mejia, directora general; Sagrament Ortiz, responsable de l'Àrea de Comunicació; Beatriz Álvarez, coordinadora del Departament de Comunicació; Patricia Herrero, directora d'operacions; i Fernando Fernández, bufet M&B.

Malgrat la difícil conjuntura econòmica en la qual es troba Espanya, la Fundació se sosté gràcies a un consolidat Sistema Integrat de Gestió de referència en el sector de la il·luminació. La disminució de vendes dels productors ha tingut conseqüències directes en Ecolum, no obstant això han aconseguit aconseguir els seus objectius. Ecolum va finalitzar 2012 amb 234 empreses adherides i ja hi ha 51 adhesions noves en el que va de 2013. A més, compten amb 2015 punts de recollida de residus luminarios i rètols lluminosos, la qual cosa suposa un 10% d'augment pel que fa a 2011.

Mesa principal de la VII Trobada de Productors d'Ecolum

Mesa principal de la VII Trobada de Productors d'Ecolum.

Teresa Mejia, directora general d'Ecolum, va destacar també l'existència de més de 900 contenidors disponibles per col·locar en diferents punts de lliurament de residus, així com les més de 500 recollides puntuals i les 100 recollides realitzades a través d'Ofiraee (Oficina de Coordinació de Sistemes Integrats de Gestió). En aquest punt, Teresa va ressaltar l'increment de la recollida de residus domèstics. “Abans hi havia més descompensacions. Ara recollim el que hem de recollir”, va afirmar fent al·lusió a la reorientació del procediment que han dut a terme per obtenir més eficàcia.

“Totes les categories han sofert caigudes en 2012. Han estat acumulatives. Responen al tancament d'empreses i a la conjuntura del mercat”, va explicar Teresa Mejia. Pel que fa als residus gestionats, Ecolum va acabar 2012 amb 610 tones, un 11,5% més que en 2011, mentre que en 2013 s'espera que la recollida sigui de 650. Quant als LEDs, Teresa Mejia va afirmar que el seu creixement es deu a l'avanç del mercat, tant en les lluminàries d'emergència (més lent) com en llums (increment més representatiu), no obstant això en rètols hi ha moltes variacions posat que aquest sector no està consolidat en Ecolum.

Evolució del nombre empreses adherides i el nombre de tones recollides per Ecolum

Evolució del nombre empreses adherides i el nombre de tones recollides per Ecolum.

Tant el president, Aurelio González, com la pròpia Teresa Mejia, van destacar el mal any econòmic que ha travessat Ecolum. “Ens preocupen les pèrdues d'una manera important. Ens unim a altres SIG per aprofitar sinergies i lloguers i augmentar els nivells de recollida per poder compensar la caiguda”, va afirmar Aurelio González.

En general, la situació del mercat en 2012 ha estat més greu que l'any anterior. Aquesta mala situació es deu al tancament de moltes empreses. Les circusntancias fan que moltes empreses que abans cedien el residu ho embenen a gestors que no garanteixen la trazabilidad segons la normativa, per treure algun ingrés extra i fins i tot es reutilitzin aparells pels quals fa alguns anys no cabia una altra destinació que la planta de tractament.

Malgrat seguir en una situació de recessió econòmica, Ecolum ha aconseguit un lleuger creixement en les xifres de recollida de 2013, amb un 9,34% d'increment en les recollides pel que fa a 2012.

Informe de Comunicació

La Trobada també va estar destinat a informar sobre les diferents actuacions que ha dut a terme la Fundació Ecolum en termes de comunicació. Beatriz Álvarez, coordinadora del Departament de Comunicació, i Sagrament Ortiz, responsable de l'Àrea de Comunicació, es van encarregar d'explicar les decisions preses en quan a comunicació sectorial, interna, generalista, campanyes promocionals i comunicació Ofiraee. Van destacar campanyes com ‘El Dia Mundial del Reciclatge’, que va anar un gran èxit en els mitjans generalistes, o ‘Reciclar Lluminàries té Premi’, dedicada a fomentar la recollida de lluminàries.

A més, Ecolum va estar present en importants fires com ‘Light & Building’, ‘Matelec’ o 'ViscomSign'. Beatriz Álvarez va explicar també les camapañas de publicitat dutes a terme per Ecolum, tant online com a offline, on compten amb un total de 92 anuncis de pàgina completa i 32 en web en total.

Beatriz Álvarez, coordinadora del Departament de Comunicació, i Sagrament Ortiz, responsable de l'Àrea de Comunicació...

Beatriz Álvarez, coordinadora del Departament de Comunicació, i Sagrament Ortiz, responsable de l'Àrea de Comunicació, expliquen l'Informe de Comunicació.

Gràcies a una sèrie de Convenis Marco signats amb diferents Comunitats Autònomes, per a la recollida de Residus Elèctrics i Electrònics (RAEE), els Sistemes Integrats de Gestió (SIG) per al reciclatge d'aquesta tipologia d'aparells, Ecolum s'ha compromès a realitzar diferents campanyes de comunicació en aquestes Comunitats Autònomes amb l'objectiu de fomentar la recollida selectiva dels RAEE i que la població incrementi la seva conscienciació.

Amb aquestes activitats, Ecolum busca fomentar la recollida de residus procedents d'aparells d'il·luminació a través dels canals habilitats; sensibilitzar a la població, especialment als usuaris professionals, sobre com separar els residus procedents de les lluminàries i els rètols lluminosos de forma selectiva; i evitar danys en el medi ambient produïts per l'acumulació incontrolada de residus i la sobrexplotación dels ecosistemes per a l'obtenció de matèries primeres.

Altres assumptes d'interès

Dispositiu RAEE Shop. També disposa de dos contenidors laterals per a la recollida de piles

Dispositiu RAEE Shop. També disposa de dos contenidors laterals per a la recollida de piles.

La Fundació Ecolum va destacar també la col·laboració en el projecte Internacional ‘Identis Weee’, els objectius del qual estan destinats a la recollida més ambiciosa de RAEEs gràcies a l'increment de contenidors i nous canals. Patricia Herrero, directora d'operacions, va explicar els experiments que estan duent a terme en aquest camp en el qual destaquen el RAEE Shop, un prototip dissenyat per a la recollida de petits aparells electrònics i elèctrics mitjançant la identificació d'usuari (targeta específica) i el RAEE Pàrquing, un prototip dissenyat per a la recollida de petits i mitjos aparells elèctrics i electrònics pel mateix mètode que l'anterior. Segons Patricia, aquests prototips els van instal·lar a Itàlia la passada primavera i començaran a utilitzar-se a Espanya aquest mateix estiu.

Quant al marc normatiu actual de residus, Fernando Fernández, bufet M&B, va parlar sobre les principals novetats de la Directiva RAEE 2012/19/UE, l'àmbit de la qual d'aplicació comprèn tots els AEE. Aquesta nova directiva pretén augmentar les quantitats de recollida de manera que els estats membres hauran de recollir el 45% del mitjà dels AEE posats al mercat en els 3 anys precedents a partir de 2016 i un 65% a partir de 2019.

Empreses o entitats relacionades

Fundación para el Reciclaje de Aparatos de Iluminación (ECOLUM)

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis