Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ecolum recuerda el compromiso con el planeta en el Día Mundial del Reciclaje

Ecolum recorda el compromís amb el planeta en el Dia Mundial del Reciclatge

17/05/2013

17 de maig de 2013

La Fundació Ecolum destaca la importància del reciclatge en el Dia Mundial d'aquesta activitat. Un dia destinat al fet que tots els ciutadans reflexionem sobre la importància d'una gestió integral dels residus, amb la finalitat de

preservar el medi ambient. El reciclatge és una labor que cada dia es fa més necessària, tant de forma industrial com en les nostres activitats quotidianes. Xifres com els gairebé 7.000 milions d'habitants al planeta i l'existència d'uns recursos finits, són les que constrenyen un compromís global amb el medi ambient.

Ecolum també vol celebrar aquest Dia Mundial del Reciclatge conscienciant sobre la seva importància a tots els actors que apareixen en el cicle de vida de les lluminàries i els rètols lluminosos, amb la finalitat de complir la normativa europea sobre la gestió de RAEE i la seva trasposició al dret espanyol.

En concret, el Reial decret 208/2005, sobre Aparells Elèctrics i Electrònics i la Gestió dels seus Residus, té com a objectius principals: reduir la quantitat i perillositat dels RAEE, fomentar la seva correcta gestió i promoure la seva recollida selectiva Teresa Mejía, directora de la Fundació Ecolum ha reflexionat sobre la labor de la fundació en un dia amb tanta rellevància: “Si no volem fallar en el nostre intent de preservar el planeta i conservar-ho durant molts anys hem de dotar al reciclatge de la importància que mereix. De fet, en l'àmbit de la il·luminació som conscients d'això i cada vegada són més les empreses que col·laboren amb el medi ambient, tant en el compliment de les seves obligacions com en la recollida dels seus residus”. A més, ha destacat la importància del reciclatge de lluminàries en el sector industrial, però també en l'àmbit domèstic: “A nivell domèstic també hem evolucionat positivament i detectem que el grau de conscienciació existent cada vegada és major”.

Durant l'any 2012, la Fundació Ecolum s'ha situat en un dels llocs més alts quant a la recollida de residus de lluminàries i rètols lluminosos es refereix, consolidant-se una vegada més com un clar referent dins del sector. Concretament, Ecolum ha gestionat 610 tones de residu durant tot l'any 2012 en els punts de recollida de residus que té operatius al llarg de tot el territori nacional.

A més, cal destacar la labor d'Ecolum quant a sensibilització i informació de tots els actors que intervenen en el cicle de vida d'aquests aparells, ja que la seva implicació en la gestió d'aquests residus és clau per aconseguir una correcta trazabilidad i unes correctes pràctiques mediambientals.

Els objectius per aquest any 2013 continuen en aquesta línia de conscienciació i compromís amb el medi ambient, malgrat les dificultats que poguessin aparèixer a causa de l'actual conjuntura econòmica. De nou, la directora de la Fundació Ecolum, Teresa Mejía, ressalta la importància de l'acció de la Fundació precisament en aquests moments: “La crisi econòmica actual és un feroç enemic que dificulta que l'efectivitat de les activitats que es desenvolupen per aconseguir uns nivells de reciclatge satisfactoris, i per això no hem de relaxar els nostres esforços ni disminuir els recursos a emprar per a aquesta fi”.

Empreses o entitats relacionades

Fundación para el Reciclaje de Aparatos de Iluminación (ECOLUM)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis