Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El País Vasco es una de las zonas con mayores recursos de energía marina de España

El País Basc és una de les zones amb majors recursos d'energia marina d'Espanya

17/04/2013

17 d'abril de 2013

La secció Marina de la Associació de Productors d'Energies Renovables-APPA ha celebrat a Bilbao la seva Assemblea General. L'edició d'aquest any coincideix amb el Congrés ‘Bilbao Marine Energy Week (BMEW)’ i la Fira ‘Sinaval Eurofishing 2013’, una triple cita sense precedents que converteix a la capital biscaina en punt neuràlgic del sector.

Roberto Legaz, president d'APPA Marina, ha presidit l'assemblea que s'ha desenvolupat en el Bilbao Exhibition Center (BEC), que ha comptat amb la participació com a amfitrió de l'Ens Basc de l'Energia (EVE), un dels socis més antics de la secció. Durant la mateixa, diferents empreses i entitats, entre les vint-i-quatre que componen la secció, han treballat per definir les línies directrius de desenvolupament de les energies marines a Espanya.

En el transcurs de l'assemblea, també s'han analitzat detalladament la situació del sector i els importants reptes que encara ha d'afrontar. Roberto Legaz, president d'APPA Marina, ha valorat positivament l'esforç realitzat en recerca “a pesar que l'entorn creat pel Ministeri d'Indústria no és el més idoni”.

En aquest sentit, Legaz ha insistit en la importància de continuar amb el desenvolupament del R+D com a motor d'un futur que per al nostre país “ofereix grans oportunitats tant des del punt de vista energètic com a industrial i tecnològic” i en què “Espanya no pot perdre aquesta oportunitat de negoci”.

Eòlica marina
Eòlica marina.
La setmana del 15 al 19 d'abril de 2013 l'energia del mar és el centre de tot un seguit de jornades, seminaris i activitats organitzades per l'Ens Basc de l'Energia (EVE) i Tecnalia emmarcades en la qual s'ha denominat la Setmana de l'Energia Marina de Bilbao, en el marc de la fira Sinaval Eurofishing.

APPA Marina aprofita l'ocasió per participar en diverses activitats que se celebren a la ciutat de forma paral·lela al BMEW. D'una banda, intervé en una de les sessions tècniques de la jornada informativa ‘EEA Grants: Jornada sobre ajudes en Recerca i Desenvolupament en el Sector de les Energies renovables’, amb una ponència sobre ‘Estratègia de Negoci en el Camp de l'Energia Marina’. Organitzat pel Centre per al Desenvolupament Tecnólogico Industrial (CDTI) amb la col·laboració d'Innovation Norway, aquesta sessió té per objecte promocionar les relacions bilaterals en el marc de l'acord subscrit entre Espanya, d'una banda, i Noruega, Islàndia i Liechenstein, per un altre, per al període 2009-2014.

La secció Marina d'APPA també intervé en el Fòrum ‘Energies Marines’ de la Plataforma Tecnològica Marítima Espanyola (PTME) com una de les entitats coordinadores del grup d'energies marines d'aquesta entitat i estarà present en la ‘Taula de treball i II Jornada de coordinació de les activitats en energies marines a Espanya’, organitzada pel Ministeri d'Economia i Competència (Mineco).

Ja dins de les activitats de BMEW, participa el dimecres 17 en la ‘Reunió de l'Associació Europea d'Energia Oceànica (EU-OEA)’, de la qual APPA-Marina és membre del Board of Directors, i està present en la jornada sobre eòlica organitzada pel Bilbao Marine Energy Week (BMEW) per recaptar totes les novetats relatives al sector. El seu president, Roberto Legaz, moderarà el dijous 18 la jornada Internacional sobre energia marina, també dins del Congrés.

El president de la secció Marina d'APPA ha subratllat que el País Basc “és una de les zones amb major recurs d'energia marina d'Espanya” i ha destacat “la magnífica iniciativa desenvolupada per l'Ens Basc d'Energia (EVE) amb la construcció del centre de Biscay Marine Energy Platform (BIMEP), que serà el principal centre tecnològic de proves de prototips del país”. Emplaçat enfront de la costa d'Armintza, a Biscaia, es tracta d'un centre d'assajos i demostració de convertidors d'onatge amb 20 MW, de capacitat de generació.

El País Basc alberga també en Mutriku la primera planta a Espanya de columna d'aigua oscilante (OWC, en les seves sigles en anglès) per a l'aprofitament d'energia de les ones. Aquesta planta, inaugurada al juliol de 2011, compta amb 16 turbines generadores que sumen 300 kW de potència instal·lada.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis