Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Appa denuncia que el Gobierno aniquila, decreto a decreto, al sector renovable

Appa denuncia que el Govern aniquila, decret a decret, al sector renovable

04/02/2013

4 de febrer de 2013

Segons assenyala la Associació de Productors d'Energies Renovables (Appa), el Reial decret-llei anunciat divendres passat pel ministre d'Indústria, José Manuel Soria, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres suposa un nou cop al sector nacional d'energies renovables. La no actualització de les cosines mitjançant l'IPC i l'abolició de la modalitat de mercat més primera, que en la pràctica saca a les energies renovables del mercat, constitueixen nous passos en la política d'extermini del sector renovable a Espanya.

Un any després de la moratòria a les energies renovables decretada per l'actual Govern i amb prou feines un mes després de l'entrada en vigor de l'impost sobre la generació, el ministeri d'Indústria llança un nou cop al sector renovable nacional. L'actualització de les cosines segons la “inflació subjacent” suposa en la pràctica que la retribució creixi per sota de l'IPC. D'altra banda, l'abolició de la modalitat de mercat més primera portarà al sector renovable a cobrar una tarifa fixa regulada i ho deixarà a la mercè de nous impostos, com el ja esmentat i aprovat en la Llei de Mesures Fiscals per a la Sostenibilitat Energètica.

El règim ordinari repercutirà els nous impostos amb increments en el preu del mercat i el sector renovable els haurà d'assumir de forma íntegra. Les mesures, com ja és pràctica habitual en el Ministeri, no han estat discutides ni comunicades al sector, que prendrà totes les mesures legals per defensar-se dels continus atacs del Govern.

Atac desmesurat contra les energies renovables

Aquest nou Reial decret-llei continua una brutal política contra les energies renovables que va començar amb l'anterior govern. Mesures retroactives, retallada d'hores de producció, nous impostos, moratòria i, ara, una nova modificació a les regles de joc proposades pel Govern i reflectides en el Butlletí Oficial de l'Estat. La utilització del Reial decret-llei evita la informació pública i el dictamen del Consell d'Estat previs que són preceptius en les normes amb rang de Reial decret.

Quan es tracta d'atacar a les renovables, les regles establertes són maltractades de manera sistemàtica sense cap tipus de diàleg o contraprestació, enfonsant la reputació del nostre país davant els ulls dels inversors internacionals.

El Govern desoeix les directives europees de forma flagrant i ataca, una vegada i una altra, al sector renovable nacional, en contra de l'interès general del nostre país, tant en termes econòmics com a laborals i mediambientals; tot això mentre el 81% dels espanyols aposten per les renovables com a font energètica prioritària segons l'últim Eurobarómetro. L'objectiu final d'aquestes mesures no sembla ser un altre que fer fallir les plantes existents i que siguin lliurades a les entitats financeres.

Els arguments per a aquests atacs estan basats en la desinformació, obviant interessadament els múltiples beneficis de les energies renovables (en el període 2005-2011, només els estalvis al mercat elèctric van superar en 7.607 milions d'euros a les cosines) i fent creure al consumidor final que els problemes del sistema elèctric són culpa, única i exclusivament, d'aquestes energies. Quan el ministre Soria sol·licita un crèdit de 2.200 milions argumenta que és per al desfasament de les cosines al règim especial quan hi ha altres costos, com els de els sistemes insulars i extrapeninsulares (1.500 milions anuals) que no s'han traslladat als Pressupostos Generals de l'Estat per pura conveniència política.

Les energies renovables són l'aposta mundial de tots els governs per combatre la dependència energètica mentre que a Espanya estan sent perseguides pel Govern quan haurien de ser fermament recolzades com un pilar fonamental de la nostra recuperació econòmica.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis