Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a IDAE presenta en el SDE 2012 su software para el desarrollo de un urbanismo sostenible

IDAE presenta en el SDE 2012 el seu programari per al desenvolupament d'un urbanisme sostenible

17/09/2012

17 de setembre de 2012

El Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) organitza el proper 25 de setembre, en el marc de la competició Solar Decathlon Europe 2012 que té lloc en la Vila Solar de la Casa de Camp de Madrid, la jornada de presentació del programa de programari URSOS per al desenvolupament de l'urbanisme sostenible.

Aquesta jornada de presentació forma part de les activitats del projecte 10ACTION, subvencionat pel programa Energia Intel·ligent per a Europa (IEE) de la Comissió Europea i que l'IDAE ve desenvolupant en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Madrid (UPM).

URSOS és una aplicació de programari per al disseny i avaluació d'urbanitzacions energèticament eficients, aplicant al mateix temps criteris de sostenibilitat mediambiental. Sorgeix de la necessitat d'avaluar de manera global el comportament energètic d'una urbanització, atès que les aplicacions existents es limitaven a l'anàlisi d'edificis individualment.

El programa URSOS ha estat desenvolupat pel Grup d'Energia i Edificació (GEE) de la Universitat de Saragossa mitjançant un conveni de col·laboració amb l'IDAE. Gràcies a aquest programa, els responsables urbanístics poden avaluar de manera ràpida i efectiva els diferents aspectes mediambientals i energètics de les seves localitats i seran capaces de realitzar de forma sostenible tant nous desenvolupaments urbans com a projectes de rehabilitació de barris existents.

URSOS permet la creació d'unes condicions per a un futur desenvolupament urbanístic que siguin incloses en el Pla Parcial corresponent. L'avaluació d'aquest desenvolupament es realitza des d'un doble punt de vista: d'una banda el programa calcula les demandes energètiques de cada edifici tenint en compte inputs climàtics, trajectòries solars, ombres i característiques d'edificis i d'altra banda avalua diversos índexs de sostenibilitat en termes de consums energètics, mediambientals i de qualitat de vida. A més del seu ús com recolzo en un desenvolupament futur, permet realitzar tasques d'avaluació d'urbanitzacions existents així com de la seva rehabilitació.

Com a part de les activitats de difusió d'aquest programari, URSOS inclou un programa de formació, que compta amb el patrocini de l'IDAE i que serà impartit per la Universitat de Saragossa. Els cursos de formació es realitzaran tant en modalitat presencial com a online, a través de col·legis professionals d'enginyers i arquitectes, i d'entitats públiques com a Conselleries o regidories, sempre a nivell urbanístic.

Empreses o entitats relacionades

Instituto para La Diversificación y Ahorro de La Energía

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades