Schmersal Ibérica, S.L. - Interruptors d'emergència (dispositius de parada d'emergència)

Sistemes d'atur home mort: interruptors de validació manuals

Quan una màquina necessita funcionar en una manera especial, de vegades és necessari desactivar total o parcialment els dispositius de protecció. En tals condicions, els Sistemes d'atur home mort o interruptors habilitadores manuals, en conjunt amb altres mesures de seguretat, serveixen per protegir a l'operari davant situacions perilloses.

Aquests interruptors serveixen per habilitar els senyals de comandament d'altres unitats de control (per exemple de moviments perillosos). Els senyals de control de moviments perillosos no han d'activar-se només amb l'interruptor habilitador. Si l'operador deixa anar el polsador, o, en el cas de la versió de 3 posicions, ho prem més enllà del punt d'activació, el senyal de ‘en marxa’ s'interromp mitjançant l'obertura forçada d'un contacte NC.

Elan ofereix diverses solucions per als casos en els quals es requereixi una ‘manera habilitada’.

Els interruptors habilitadores es presenten en diferents versions:

• En forma de mànec

• Incorporats en una carcassa d'un control mòbil, amb funcions opcionals addicionals

• Com a dispositius independents, els més habituals són els dispositius de 3 posicions.

L'elecció entre les solucions de 2 o 3 posicions dependrà de cada aplicació.

Des del punt de vista de la seguretat, la millor solució serà sempre l'interruptor habilitador de 3 posicions. No obstant això, l'ús perllongat d'aquests dispositius presenta inconvenients ergonòmics.

La gamma inclou un model d'interruptor habilitador de posicions en forma de mànec; l'interruptor habilitador de posicions integrat en un dispositiu de control mòbil Pilot 0; un interruptor habilitador de posicions en forma de mànec amb polsador addicional; un interruptor habilitador de posicions amb pulsadores addicionals integrat en un dispositiu de control mòbil Pilot 20; l'interruptor habilitador de posicions amb polsador d'atur d'emergència i polsador addicional, integrat en un dispositiu de control mòbil Pilot 0; el mòdul de relés de seguretat SRB-ZB-QS (per ZSD ..., ZSD ..., DTAN 5Z ...); l'interruptor habilitador de posicions per a instal·lació directa en panell frontal; i el procés de senyals de seguretat amb mòduls de relés disponibles al mercat (per ZSD 4..., ZSD 5..., ZSD 6...).