Lati Industria Termoplastici SpA - Sucursal en España - Matèria primera plàstic

Latigea B01-V0HF

Retardant de flama: sense substàncies perjudicials per a la salut o el medi ambient

Fotografia de Retardant de flama

Latigea és una família de compostos en biorresina, que inclou el PLA (polímer obtingut del blat de moro), com a matriu per a un ampli ventall de termoplàstics d'injecció, alguns encara en desenvolupament. Aquesta família compta amb compostos reforçats amb fibres tradicionals o naturals, blends amb PC i polièster.

Entre els compostos bioplásticos, Lati disposa del retardant de flama Latigea B01-V0HF, un material formulat sense substàncies que puguin perjudicar la salut de les persones o el medi ambient.

La fórmula, que compleix amb la normativa RoHS i és lliure d'halògens, fòsfor vermell, antimoni i zinc, no conté cap resina plàstica, excepte la matriu de PLA. Aquesta és la raó per la qual aquest material és candidat a considerar-se ecològic, encara que encara està en estudi el seu compostabilidad. El comportament a la flama de Latigea B01-V0HF és molt interessant i els resultats d'inflamabilitat, temperatura d'ignició i CTI són notables. Les proves UL94 mostren un nivell V0 a 0,8 i 1,5 mm d'espessor, GWIT de fins a 800 °C a 1 i 2 mm i GWFI amb un valor màxim de 960 °C també a 1 i 2 mm.

Aquestes característiques resulten d'un gran valor, sobretot per a la indústria elèctrica i electrònica, on Latigea B01-V0HF es pot aplicar per injectar caixes, tapes o cobertes etc.

El valor de CTI és excel·lent també, arribant fins a 600 V. La transformació és excel·lent sense necessitat d'equips o processos especials. Latigea B01-V0HF es pot acolorir ja que el seu color natural és blanc.

Com es veu, les propietats retardants de flama col·loquen Latigea B01-V0HF al nivell dels compostos halogenats tradicionals obtinguts en resines no renovables com a PP, PBT i PA.

El comportament tèrmic del compost se segueix millorant però avui es pot formular per a aplicacions fins a 60 °C .