Ininsa - Invernaderos e ingeniería, S.A. - Magatzems i naus desmontables

Ininsa

Naus para uso magatzem agrícola: amb configuracions especials

Fotografia de Naus para uso magatzem agrícola

Ininsa ha ampliat la seva gamma d'hivernacles amb estructures pensades per a ús com a magatzem. Aquestes estructures han estat especialment desenvolupades pel seu propi Departament de R+D, i calculades seguint les especificacions del Codi Tècnic de l'Edificació (CTE).

Es tracta d'estructures creades a partir dels seus hivernacles modelo multicapilla, a les quals es col·loquen cobertes tipus rígides (ja sigui de placa ondada de PVC o policarbonat, xapa metàl·lica galvanitzada i/o pre-lacada, i panell sándwich). Aquestes estructures es poden realitzar en diversos amples de nau, segons l'espai disponible i les necessitats del client: des de 6,4 fins a 10 i 12 m d'ample per cada nau. L'altura sota canaló d'aquestes estructures pot ser molt variable, adoptant-se a les necessitats de cada client. Es poden col·locar ventilacions zenitals, laterals o frontals, així com també finestres de petites dimensions en les mitges llunes superiors dels frontals, podent-se accionar totes elles de manera manual o motoritzar-se per al seu funcionament automàtic.

Quant a les portes, aquestes estructures estan pensades perquè es puguin col·locar tot tipus de portes en funció de les necessitats del client: portes tipus corredisses estàndard (d'1 o de 2 fulles), portes de grans dimensions tipus basculants ple-lleva amb portón per als vianants o sense ell, portes tipus seccionales automàtiques o manuals especialment dissenyades per a molls de càrrega o zones de trafico constant de càrrega i descàrrega, etc.

Les característiques més importants d'aquestes estructures és que es poden sol·licitar amb dues configuracions constructives especials:

- Estructura de doble arc en el sostre: Això és molt aconsellable per a aquells casos en els quals es necessita tenir una major altura lliure a l'interior de les naus per emmagatzemar o paletizar productes. S'aconsegueix substituint els arcs simples de l'estructura estàndard per una biga formada per un doble arc, la qual permet eliminar tots els reforços estructurals estàndard situats sota les corbes (tirants horitzontals, tirantillos verticals, i tirants diagonals) per aconseguir una major altura lliure a l'interior de les naus.

- Estructura amb bigues de gelosia: S'utilitza en aquells casos en els quals es necessita tenir un espai interior el més diàfan possible, molt útil per a zones amb gran trafico de carretons, vehicles de càrrega, etc. S'aconsegueix col·locant bigues de gelosia sota les canals (passant de tenir pilars interiors separats cada 4 o 5 m a tenir-los cada 8 o 10 m) per aconseguir majors distàncies entre els pilars interiors.

Aquestes dues opcions es poden combinar, aconseguint estructures amb doble arc i amb bigues de gelosia interiors.

Les estructures es poden instal·lar amb pilars encastats i cimentats en sabates aïllades, amb pilars cargolats sobre ancoratges prèviament cimentats en sabates, o bé amb pilars cargolats a solera correguda existent mitjançant cargols especials (sense necessitat d'obertura de clots).