Iberfluid Instruments, S.A. - Comptadors de partícules en l'aire

Monitors i comptadors de partícules: per a sales blanques

Fotografia de Monitors i comptadors de partícules

Iberfluid Instruments ha incorporat de la mà de la seva representada Kanomax una completa línia d'equips per a la supervisió i el control de la qualitat de l'aire. Els sectors d'aplicació són molt diversos. D'una banda, les aplicacions en sales blanques requereixen de controls exhaustius amb rangs de mesurament de grandària de partícules de 0,3 micres, combinats amb mesuraments de velocitat d'aire, temperatura així com humitat. D'altra banda, les aplicacions en instal·lacions d'HVAC solen precises de solucions portàtils molt versàtils i d'alta fiabilitat.

Al costat dels sectors abans esmentats, la signatura Kanomax, disposa d'una àmplia experiència en mercats diversos com són els controls mediambientals, la indústria química, siderúrgica, farmacèutica, el sector aeroespacial, així com en el desenvolupament d'equips per a bancs d'assaig.

Existeix una àmplia gamma que comprèn des d'equips portables que inclouen sensors múltiples de contaje de partícules, temperatura, humitat, pressió i velocitat d'aire (sèries 3900) fins a petits i manejables equips portàtils que resolen d'una manera còmoda i senzilla la necessitat de mesuraments puntuals sèries 3886 i 3887. Aquests equips, poden controlar una única variable o incorporar diversos sensors, però sempre des de la perspectiva d'una execució lleugera, de fàcil maneig i transport i amb una menú de programació molt senzill.

Addicionalment Kanomax disposa d'equips fixos per a muntatge en paret que permeten un monitoratge exhaustiu de sales blanques o de producció. Mitjançant els sensors de la sèrie 3714 i 3715, es pot configurar una xarxa per a la supervisió en temps real de tots els equips (fins a un màxim de 128). En aquesta xarxa, es poden incorporar mesuraments d'altres variables (humitat, temperatura, pressió diferencial o velocitat d'aire), configurant així un complet sistema gestió de la zona tècnica.

D'una banda, es disposa d'una ampli catàleg d'anemòmetres portàtils amb característiques tan diverses que permeten des de mesuraments en aplicacions d'aire condicionat o sales blanques (equips de la sèrie 6810, A004 i A031), fins al mesurament de velocitat d'aire en punts d'emissió a molt alta temperatura (fins a 500 °C). En aquest segon grup es trobarien models tals com 6113, 6114 o 6162.

Les tecnologies utilitzades en aquests casos van des de les paletes rotatives fins als sensors basats en la dispersió tèrmica. Els equips incorporen funcions addicionals tals com data loggers, impressora portàtil o maleta de transport.

Per a aplicacions on el mesurament de velocitat d'aire es requereixi d'una manera fixa, els mesuradors de la sèrie 6332 i 6332D proposen equips per a muntatge en paret, de grandària compacta i que permeten detectar fugides i supervisar l'eficiència de filtres.

Un altre dels conjunt d'equips que habitualment estan relacionat amb els anteriors, i dels quals Iberfluid també pot proporcionar una solució tècnica, són el mesurament i detecció de gasos. Mediantes equips portàtils o fixos, es pot supervisar i monitorizar concentracions de gasos tan diversos com a amoníac, CO, CO2, H2S, metà, ozó, etc. Igual que en el cas dels sensors fixos de partícules, la connexió en xarxa, permet solucions compactes amb una elevat nivell de supervisió i reporti.

El mesurament i control de la qualitat d'aire, en processos productius tan diversos com la soldadura industrial, cabines de pintura, zones de producció de productes pulvurulentos, requereixen també, en la majoria de casos, d'equips que supervisin aquests nivells i assegurin una condicions de treball dins del que les normatives indiquen. Per a aquest tipus d'aplicacions, els monitors de partícules de les sèries 3521, 3522, 3431 i 3800 permeten el registre i la supervisió de nivells de partícules de fins a 0,015 micres.