Schmersal Ibérica, S.L. - Relés e interruptores de seguridad

Schmersal SRB 202 y SRB 400

Mòduls de relés de seguretat: disposen d'activació de parada diferenciada

Fotografia de Mòduls de relés de seguretat
La característica especial del circuit electrònic dels nous mòduls de relés de seguretat SRB 202 i SRB 400 de la sèrie Protect-SRB de Schmersal és la funcionalitat dual, és a dir, que poden connectar-se dos dispositius de protecció en paral·lel a un mòdul i que els contactes habilitadores de seguretat es desconnecten de forma diferenciada depenent del dispositiu de protecció que requereixi una funció de seguretat.

Si, per exemple, estan connectats als sensors un dispositiu de control de parada d'emergència i l'enclavamiento d'una porta de seguretat, el dispositiu que ordena la parada d'emergència actua sobre tots els contactes de seguretat i la funció d'enclavamiento només en una part. La diferenciació permet una major disponibilitat de la maquinària, ja que no han de detenir-se més accionadors dels necessaris segons els requeriments de seguretat. El mòdul SRB 202 té un total de 2 contactes de seguretat (més 2 contactes de senyalització) i el mòdul SRB 400 un total de 4 contactes de seguretat. Per cada mòdul poden tancar-se un o dos contactes de seguretat.

Des del punt de vista de la seguretat, aquest sistema aconsegueix la categoria de seguretat 4 segons EN 954-1. Permet la connexió de tots els dispositius de control de parada d'emergència i de protecció del mercat, opcionalment amb 1 o 2 canals o amb control exclusiu OR. Altres opcions disponibles són la funció de rearmament amb detecció de flanc i d'encreuament de cables.