IFM Electronic, S.L. - Detectors òptics de posició (fotocèl·lules, etc.)

Fotocélulas làser: per a la detecció d'objectes minúsculs

Fotografia de Fotocélulas làser
Els sistemes làser s'utilitzen en aplicacions en les quals és necessari detectar petits objectes o on és necessària una detecció de posicions d'extrema precisió.

La llum làser està composta per ones lluminoses d'idèntica longitud que presenten entre si una relació fixa de fase (coherència). D'aquí procedeix una de les característiques més importants de les fotocélulas làser: el feix de llum gairebé paral·lel. Com a conseqüència, gràcies al petit angle de divergència es poden dur a terme aplicacions amb grans abastos de fins a 60 metres.

El punt làser de clara visibilitat, fins i tot a plena llum, facilita l'alineació del sistema.

A part dels seus avantatges, per a l'elecció d'un sistema òptic adequat també cal tenir en compte altres aspectes: comparades amb les fotocélulas estàndard, les fotocélulas làser disposen d'un rang de temperatura més reduït (-10...+40 °C).

La vida útil és únicament de 50.000 hores. Bàsicament els sistemes làser també són més cars que les fotocélulas normals amb llum vermella. A causa del punt lluminós de petita grandària i a l'abast sovint ampli, aquests sistemes són més sensibles a les vibracions que les fotocélulas estàndard.

Algunes de les seves característiques tècniques de les fotocélulas làser són: detecció d'objectes minúsculs gràcies al feix de llum enfocat, llum vermella de gran visibilitat per a un ajust senzill amb l'objecte, ajust automàtic del punt de commutació mitjançant botó polsador, disponibles sensors especials per a aplicacions específiques i components de fixació per a un ajust precís.