IFM Electronic, S.L. - Convertidors, adaptadors i altres equips per a xarxes i busos de comunicacions

Fibres òptiques i amplificadors: es poden muntar en llocs de difícil accés

Fotografia de Fibres òptiques i amplificadors
En les aplicacions en les quals hi ha poc espai per al muntatge de fotocélulas estàndard, s'utilitzen conductors de llum, les anomenades fibres òptiques.

El sistema d'avaluació i els elements fotoelèctrics estan separats de l'obertura per a l'entrada i sortida de llum del sistema. D'aquesta manera, els capçals de detecció de les fibres òptiques també es poden muntar en llocs de difícil accés.

Existeixen dos models de sistemes de fibra òptica ifm.

En el sistema de barrera unidireccional, la fibra òptica emissora i receptora estan tendides per separat. Tots dos extrems (els capçals) estan disposats l'u enfront de l'altre. S'avalua la interrupció del feix de llum segons el principi de les barreres unidireccionals. L'abast màxim és de 70 centímetres.

En el sistema de reflexió directa, la fibra òptica emissora i receptora es troben en un revestiment comú (a excepció del tipus 11, en el qual l'emissor i el fes receptor estan separats fins al capçal de detecció). En el capçal de detecció es troben el fes emissor i el fes receptor. L'abast d'aquests sensors d'ifm és de com a màxim 70 mil·límetres.

Segons el model de capçal i l'abast, es poden detectar de forma segura objectes d'una grandària de fins a 0,5 mil·límetres. Amb un moviment precís dels objectes es poden detectar estructures fines, com per exemple, passos de rosca.

Les fibres òptiques amb fongui metàl·lica helicoïdal es poden utilitzar fins als 290 °C i les fibres amb revestiment de metall-silicona fins a 150 °C.

Les fibres amb revestiment de metall-silicona són resistents a un gran nombre de substàncies químiques agressives.