Nidec Industrial Automation Iberia, S.A. - Nidec Drives - Dispositius per l'encesa de motors

Control Techniques Digistart IS

Arrancadores per a motors d'inducció trifàsics: arrancadores suaus digitals

Fotografia de Arrancadores per a motors d'inducció trifàsics
Digistart IS és un arrancador suau intel·ligent que ofereix nombroses funcions avançades per a motors de fins a 800 kW (1.600 A). Entre aquestes funcions es troben el ‘control adaptatiu’, que proporciona un nivell de control de l'acceleració i la deceleración sense precedents, així com una senzilla i intuïtiva pantalla gràfica en diversos idiomes per a la configuració

Digistart IS proporciona un control del motor capdavanter en el sector, amb mètodes d'arrencada amb corrent constant, rampa de corrent i control adaptatiu. El control adaptatiu constitueix un mètode de control innovador que no solament controla el corrent del motor, sinó també l'acceleració. Aquest mètode permet a l'usuari triar entre acceleració/deceleración primerenca, constant o tardana, segons els requisits de l'aplicació. Posteriorment, el control adaptatiu supervisa el rendiment del motor analitzant cada arrencada i ajustant-ho en conseqüència per mantenir un control òptim.

El control adaptatiu pot resultar beneficiós per a nombroses aplicacions. Un exemple de principi d'aplicació són els sistemes de bombament, en els quals pot emprar-se per eliminar el cop d'ariet perquè permet a l'enginyer seleccionar el perfil de deceleración més adequat per al sistema.

L'arrancador suau compacte Digistart IS incorpora una derivació interna (en models de fins a 110 kW [220 A]), la qual cosa redueix els costos i l'espai al no ser necessaris components externs. A més, les unitats de major potència, des de 160 kW (360 A), permeten configurar les connexions d'alimentació que hi ha damunt o sota la unitat tant per a l'entrada com per a la sortida, la qual cosa simplifica el cablejat. Les unitats es poden muntar juntes per reduir encara més les necessitats d'espai en el compartiment.

El teclat del Digistart IS disposa d'una pantalla gràfica en diversos idiomes, que permet configurar i supervisar fàcilment l'arrancador suau. Els assistents d'inici guien a l'usuari per les configuracions habituals de l'aplicació i redueixen el temps de posada en servei. La pantalla personalizable també proporciona una supervisió del rendiment en temps real i registres d'esdeveniments amb data i hora que poden utilitzar-se per a tasques de manteniment i diagnòstic, la qual cosa contribueix a millorar la disponibilitat de la planta.

Digistart IS disposa d'una manera contra incendis incorporat. Aquesta manera s'utilitza en aplicacions de climatització per ajudar a protegir als ocupants de l'edifici en cas de produir-se un incendi. Mitjançant la pressurització de les vies d'evacuació permet mantenir un entorn sense fum. L'activació d'aquesta funció desactiva la protecció de l'arrancador suau, garantint així el seu funcionament el major temps possible.

Digistart IS garanteix que seguirà funcionant amb 2 fases si un dels dispositius d'alimentació s'avaria. Això permet que la planta segueixi en funcionament mentre es troba una solució a llarg termini.

L'arrancador suau Digistart IS permet connectar el motor en línia (3 cables) o utilitzant una configuració delta interna (6 cables). La configuració delta interna augmenta la potència de l'arrancador suau, per la qual cosa pot emprar-se una unitat més petita. És una solució compacta i rendible a l'hora de reemplaçar arrancadores en estel/triangle amb cablejat existent que pugui utilitzar-se.