C.R.D.O.P. Chirimoya de La Costa Tropical Granada Málaga - Xirimoia

Xirimoia Costa Tropical: amb un exhaustiu control des de les plantacions

Fotografia de Xirimoia Costa Tropical
La xirimoia és un producte molt delicat, només els millors fruits aconsegueixen la certificació de qualitat de la denominació d'origen. Per a això, requereix cures intenses durant tot l'any, perquè arribin a les seves mans en condicions exquisides.

Des del Consell Regulador de la Denominació d'Origen es realitza un exhaustiu control des de les plantacions, la pol·linització, el desenvolupament de la fruita, el moment òptim de recol·lecció de cadascuna d'elles, la selecció, preparació i cura en l'envasament i la seva comercialització. Tota l'atenció necessària, perquè quan se seleccioni la xirimoia amb Denominació d'Origen i Qualitat Certificada, es tingui la garantia d'aquesta qualitat, sabor i textura perquè es pugui gaudir d'aquesta exòtica fruita cremosa, aromàtica i deliciosament dolça.

Per triar la xirimoia cal recordar que conservada a temperatura ambienti, el seu aspecte exterior ha de ser de color verd pàl·lid i haurà de mostrar les seves esquerdes estirades i poc pronunciades, abans de passar a l'estat òptim de maduració, on es produeix un lleu enfosquiment de la seva pell i la cessió a una suau pressió dels dits, indicant el moment idoni per al seu consum.