Agrícola Navarro de Haro, S.L. - Escarola

Agrícola Navarra de Haro

Escaroles llises: comercialitzen diferents varietats

Fotografia de Escaroles llises
Planta bianual de tija gairebé nul·la, assentat sobre una arrel pivotante, del que surten les fulles de forma allargada, amb el nervi ample i carnoso i el limb dividit amb les vores més o menys dentats. En el segon any desenvolupa una tija molt ramificada que emet flors en capítol de color azulado. Existeixen dues varietats botàniques diferenciades per la forma de les seves fulles: la varietat crispa de fulles amb limb molt dividit i vores molt dentades. I la varietat latifolia, de fulles més amples, ondades i amb vores menys dentades.

Varietats d'Escarola:

Allure: varietat de planta amb port erecto, de color verd fosc i adequada per 4ª gamma. Recomanada per a trasplantament en la segona quinzena de setembre fins a primera setmana d'octubre.

Cuartana: varietat de planta apta per a postures de tardor-hivern. Planta molt voluminosa amb bona tolerància a espigolat i tip burn.

Gigance: varietat de planta apta per a postures d'hivern. Plantes amb gran volum per a recol·leccions d'hivern. Alta taxa de blanc i de port semi-erecto.