Cooperativa Agrícola de Altea, S.C.V. (Frutaltea) - Dades de contacte

Ubicación y datos de contacto
Cooperativa Agrícola de Altea, S.C.V. (Frutaltea)
Partida Montagut, 36
03590 Altea (Alacant) Espanya

Cómo llegar

☎:  +34‑965840942  
🖷:  +34‑965840304
w:  www.frutaltea.com

NOTA: Encara que hem fet esforços raonables per comprovar la correció de la ubicació de l'empresa/entitat, no podem garantir-la al 100%

Presentación
Cooperativa Agrícola de Altea, S.C.V. (Frutaltea)

La Cooperativa Agrícola d'Altea està situada en la localitat costanera d'Altea. Malgrat la pressió exercida pel turisme i l'auge immobiliari ha sabut mantenir el sector agrari.
Fundada en 1949, amb la participació de 27 socis que abans de res volien defensar els productes agrícoles de les seves explotacions en aquesta localitat, agrupa en l'actualitat 897 socis productors amb una superfície productiva 1085,15 ha i un volum aproximat de 30.000 t.
Reconeguda com a organització de productors des de 1987, en la categoria de fruites i hortalisses, i se li ha concedit l'ampliació del seu àmbit d'actuació a cooperativa transnacional a l'abril de 2011.
Els seus principals productes són les taronges, la producció de les quals abasta pràcticament tot l'any i les nespres, que comercialitzen sota la denominació d'origen de Nespres Callosa d´a Sarrià. Altres productes amb els quals explica l'entitat són llimones, mandarines, satsumas i aranges.
Associada a Anecoop des del 2001, comercialitza a través d'ells, pràcticament el 100% de la seva producció de taronges.
Ha passat de ser una cooperativa convencional a ser una empresa cooperativa que produeix, manipula i comercialitza fruites. Que dóna el servei i la qualitat que exigeixen els seus clients mitjançant la certificació de tots els processos i manté política social i de personal que assegura el seu futur.
És una empresa que opera al mercat i que orienta tots els seus objectius i esforços cap al client. Amb l'única responsabilitat de fer rendible les produccions dels seus socis, creant una cultura empresarial que involucra tots els processos de la seva empresa i a tots (productors, personal, clients).
Al març de 2007, la Conselleria els atorga el primer premi a la millor Cooperativa Agricola a la Comunitat Valenciana.
En 2010, rebem de la Conselleria d'Agricultura, l'Accésit de “Recerca i desenvolupament tecnològic Agroalimentari”.
En el seu camp d'experiències té instal·lada una depuradora per tractar i reutilitzar per al reg, les aigües sobrants en el procés productiu.
A més, des de 2010, conjuntament amb la Universitat Politècnica de València i l'Ajuntament d'Altea està desenvolupant un projecte denominat “Residu zero” que consisteix en el control de determinades plagues que ataquen els cultius de cítrics, mitjançant la solta dels seus depredadors naturals.
Est és un projecte que a més, no compta amb un sol protagonista sinó que va a ser un gran treball en equip en el qual van a participar, institucions, ciutadans, agricultors, professors, enginyers i fins i tot nens posat que també treballen a les escoles.
Amb els resultats del projecte es confeccionarà una guia que serà lliurada a les 98 cooperatives que té Anecoop perquè aquesta pràctica si té èxit pugui ser exportada a altres municipis.
A més de la central hortofrutícula, l'entitat compta amb un magatzem de subministraments que compta amb tot tipus de productes i materials dirigits al camp i a les necessitats de l'agricultor. Entre uns altres: pinsos, abonaments i fertilitzants, alimentació animal, plantes i flors ornamentals, arbres, llavors, material para rego instal·lacions de reg localitzat, fitosanitaris, calçat, roba de treball, etc…. des d'abonaments, fertilitzants, instal·lacions per a degoteig, alimentació animal., …
La Cooperativa compta amb un departament tècnic que s'encarrega de l'assessorament de les parcel·les dels socis de l'entitat.
Existeix també una franquícia de Consum-Charter que té una superfície d'aproximadament 200 m2 i està destinat a alimentació, drogueria, perfumeria, etc…