Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Diez innovaciones que pretenden conquistar el mundo
Fruit Logistica acull una nova edició dels premis FLIA, referència absoluta en el sector hortícola

Deu innovacions que pretenen conquistar el món

Redacció Interempresas30/01/2013
Una edició més, Fruit Logistica lliurarà l'últim dia de fira el premi al producte o servei més innovador de l'any en el sector hortofrutícola. Si l'any passat Camp Rico, i més concretament el seu boniato preparat i rostit, va estar entre els deu nominats als 'Óscars' del món hortícola, en aquesta ocasió el prestigiós jurat ha decidit que el guanyador surti entre els 10 productes i idees de tot el món que presentem a continuació. Els visitants de Fruit Logistica tenen l'última paraula.

'5 am Tag' Servicebüro (Alemanya): 'Frescor és vida'

'Frescor és vida' és una campanya general de promoció de vendes de la UE (durada: 2012 – 2014). L'objectiu és fomentar la imatge de fruites i hortalisses, generant addicionalment el desig de consum. En l'inici de la temporada d'hortalisses a Alemanya van ser col·locats 5.000 cartells gegants a l'àrea d'1.500 outlets de LEH (proveïdors de línia completa) en 900 ciutats per promocionar fruites i hortalisses durant sis setmanes, obtenint-se prop de 130 milions de contactes.

Patrocina 5 am Tag, la versió alemanya de l'associació '5 al Dia'. La federació alemanya Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse i.V.(BVEO), l'empresa Obst- & Gemüsebüro d'Holanda, l'associació Deutscher Fruchthandelsverband i l'empresa Flanderns Agrar-Màrqueting Büro (VLAM) financen aquest projecte. Llançament: maig de 2012.

Imagen

Abracad Technoworks (Holanda): Equip d'empaquetat de borses, flexible i ajustable

Aquesta màquina és part d'una via flexible d'empaquetament pel comptabilitzar i emplenar caixes amb petites borses. Compta amb dues cintes transportadoras de dos trams amb funcions específiques, que van unides amb un dispositiu comptador.

A l'inici de la via d'empaquetat es troba una tremuja d'aire comprimit que s'encarrega que hi hagi suficient alimentació a aquesta màquina d'alta velocitat. Les borses cauen sobre una cinta que es divideix en dos trams. En la primera cinta les borses són col·locades en línia. A continuació una cinta d'acceleració separa les borses en distàncies majors per facilitar el recompte. La cinta de recompte és l'última en la sèrie, on dos sensors d'ultrasò (un per a cada cinta) registra la quantitat de borses amb una exactitud de més/menys 1 per caixa. Llançament: novembre de 2012.

Imagen

Banken Champignons (Holanda): Combinació de quatre varietats de bolets amb recomanació culinària i receptes

'Mushrooms to combini' és una combinació de diferents bolets que procura introduir als consumidors a noves varietats de bolets mitjançant instruccions concretes sobre la manera de preparació i amb receptes adjuntes de diversos plats. Bolets coneguts com a xampinyons es barregen amb varietats més exòtiques que el consumidor potser no compraria sense els consells adjunts de com preparar-les. El paquet pot ser col·locat en la prestatgeria de manera que quedi visible l'etiqueta amb les informacions de la marca, recepta i altres informacions sobre el producte.

La barreja de bolets s'ofereix en quatre combinacions: Bolets per a pasta, bolets per a sopa, bolets per a plats de carn i bolets per wok. Cada borsa conté 200 g de bolets, la quantitat exacta per a un plat per a quatre persones. Llançament: octubre de 2012.

Imagen

Behr (Alemanya): Escorzoneras /Salsifí negre /colinabo – pelats i llests per cuinar

El salsifí negre i els colinabos llests per cuinar de Behr s'ofereixen amb una presentació atractiva i còmoda de preparar. En aquest cas ja no és necessari perdre temps en la preparació prèvia. Els salsifís negres són pelats i conservats en àcid ascòrbic, un antioxidant natural que no deixa que l'hortalissa s'enfosqueixi. A continuació són tallats en trossos de la mateixa grandària i embalats en borses segellades al buit. Els colinabos frescos són pelats, tallats en daus i empaquetats en borses al buit. Els colinabos no necessiten un tractament amb agents antioxidants.

Les borses de salsifí negre pesen 400 g, i les de colinabo 500 g cadascuna. Es distribueixen en caixes de 10 borses cadascuna per a l'exposició. També es poden subministrar caixes barrejades amb 5 borses de salsifí negre i 5 de colinabo. La data de caducitat mínima és de 7 dies a una temperatura de +2 a +7 °C. Llançament: setembre de 2012.

Imagen

Ben-Dor Fruits and Nurseries (Israel): Albercocs de color

'Albercocs de color' de Ben-Dor Fruits so una nova varietat d'albercocs colorits que han estat conreats de forma convencional i es distingeixen per una pell i carn diferents als fins ara coneguts. Són molt dolços i sucosos, amb un grau Brix d'entre un 18 i un 20 per cent. La grandària de la fruita va de 44 a 55 cm.

La varietat Blackcot té una pell negra lleugerament aterciopelada i carn groga. Presenta un grau Brix del 18 per cent. La varietat Vaiolet té la pell color burdeos de vellut molt fi i fruita vermella, amb un grau Brix del 18 per cent. La pell de l'albercoc tigre és d'un vermell més clar i la carn molt sucosa i amb ratlles vermelles, presentant una relació dolça-agra molt equilibrada. El contingut Brix és del 20 per cent. La pell també presenta una textura aterciopelada. Totes les varietats destaquen per la bona durabilitat, la qual cosa permet l'exportació a ultramar. Llançament: juny de 2012.

Imagen

Elbe-Obst Vertriebsgesellschaft (Alemanya): Apfel-Schiffchen – Segments de poma tallats i assecats amb forma de nau

Els Apfel-Schiffchen de Elbe-Obst són grillons secs de poma. El procediment liofilizado facilita una humitat residual mínima. L'estructura de les cèl·lules de la poma queda gairebé intacta, la qual cosa li concedeix una textura cruixent única. La data de caducitat es perllonga notablement. Mitjançant un procés innovador els grillons de poma Apfel-Schiffchen no s'enfosqueixen, mantenint el seu color natural. Una capa bloqueante en la borsa serveix com a barrera que protegeix d'olors, humitat i rajos UVA.

Apfel-Schiffchen se subministren en borses de 50 g. Es poden adquirir en diverses unitats de venda: 10 borses en caixa per a prestatgeria (120 caixes/palet europeu); 40 borses en embalatge exterior obert, 8 embalatges exteriors en un mostrador doble sobre palets de tipus chep, 4 palets de tipus chep sobre un palet europeu o 50 borses en embalatge exterior tancat per emplenar un mostrador doble. Llançament: primavera de 2012.

Imagen

GreenWatt (Bèlgica): On-site biogas plant - Planta de preparació i transformació de residus de fruites en energia

La planta de biogas GreenWatt ha estat dissenyada especialment com a planta de biogas local amb la meitat de la grandària que les convencionals, i les escombraries orgàniques (d'un tipus o de diversos) igual que l'aigua residual són transformats en energia. El sistema pot ser adaptat a tots els models de negoci i dimensions d'empresa dins del sector agrari i de l'alimentació. Les plantes funcionen de forma completament automàtica i autorregulale, i solament necessiten manteniment d'una hora al dia per personal sense formació específica. No es necessita cap substrat addicional com a combustible. D'aquesta manera, no solament es redueixen els costos d'eliminació, sinó s'obté fertilitzant orgànic i principalment energia, que s'introdueix a la xarxa elèctrica per a la seva venda. Llançament: primavera de 2012.
Imagen

Nergi–Sofruileg (França): Nergi – un 'mini kiwi'

Nergi és la marca d'una nova fruita del bosc dolç de color verd similar al kiwi. És una fruita petita com un raïm i no necessita ser pelada a causa de la seva pell fina i comestible. Es consumeix igual que una fruita del bosc i és, per tant, un snack molt pràctic, que pot emprar-se especialment en postres, amanides, smoothies o altres receptes. És rica en vitamina C i fibres.

Al contrari que amb les varietats silvestres, la Nergi compta amb una temporada llarga i pot ser emmagatzemada per un període ampli de temps. A Europa aquesta fruita es cull a la fi d'agost i es comercialitza de setembre a inicis de novembre. Es venen en safates de 125 g amb una mitjana de 15 fruites de 9 g cadascuna. Es conreen principalment dues varietats: una primerenca amb forma allargada i una altra tardana rodona. Llançament: setembre de 2012.

Imagen

Staay Food Group, (Holanda): 'City-Farming'

City-Farming és un sistema que permet la producció de fruites i hortalisses, durant tot l'any, a tot arreu del món, independentment del sòl i el clima, en el desert o en grans aglomeracions. Una il·luminació LED especialment desenvolupada permet conrear les llavors en hivernacles especials i obtenir en 35 dies plantes joves, independentment de la seva temporada normal. Les condicions ideals de creixement eviten l'ocupació de qualsevol tipus de producte fitosanitari. La temperatura, reg i nutrients són controlats automàticament

Aquest sistema ofereix, per tant, la possibilitat d'una producció sostenible i respectuosa amb el medi ambient, sobretot tenint en compte el creixement de la població mundial. Llançament: gener de 2012.

Imagen

Tozer Seeds (Gran Bretanya): 'Flower Sprout' - Creui de col·les de Brussel·les i repollo amb fulles verdes i petits punts de color porpra

Flower Sprout de Tozer Seeds és un encreuament de col·les de Brussel·les i repollo. La grandària s'assembla a les cols de Brussel·les, la forma és com un repollo petit. Les rosetes destaquen pel seu bonic color verd de les fulles amb petits punts de color porpra. Aquesta hortalissa és típica d'hivern. A Gran Bretanya això significa: temporada de novembre a març. La planta presenta una gran resistència al fred i no és tan sensible com les cols de Brussel·les.

Les Flower Sprouts són fàcils de preparar i es poden elaborar de diverses maneres: cuites en aigua, al vapor, salteadas o fregides. El sabor resulta més suau i dolç que el de les cols de Brussel·les, poden consumir-se com a plat únic, i també integrades en receptes més elaborades. Flower Sprouts contenen el doble de vitamina I i B6 que les cols de Brussel·les; 100 g contenen dos terços de la quantitat diària recomanada de vitamina C. Llançament: desembre de 2011.

foto

Empreses o entitats relacionades

Messe Berlin GmbH