Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El jamón serrano de calidad se promociona en el extranjero
El Consorci del Pernil Serrano Español ha fixat a França, Alemanya, Portugal, Bèlgica i Holanda, com a mercats prioritaris per a la promoció

El pernil serrà de qualitat es promociona a l'estranger

Redacció Interempresas21/05/2012

21 de maig de 2012

Un dels productes espanyols més tradicionals com és el pernil serrà comença a tenir presència als mercats internacionals i per tant, en la taula dels seus consumidors. Afermar la seva importància i que els ciutadans forans el valoricen ha estat i és un dels objectius perseguits per el Consorci del Pernil Serrano Español durant els seus 22 anys d'experiència.
Els segons mercats, denominats potencials, són aquells països en els quals està creixent l'exportació, però encara el concepte de pernil serrà encara no està molt assentat entre compradors, prescriptores i consumidors. Tots ells se situen fora de la Unió Europea i en 2011 van representar el 21,7% de les exportacions espanyoles de pernil guarit. Aquesta xifra mostra l'evolució que està sofrint la presència d'aquest producte en aquests països, ja que en 2009 només representava el 15,1% de la venda en l'exterior. En aquests mercats l'objectiu que es busca és ajudar a les empreses a introduir el pernil serrà espanyol al país, donant a conèixer el valor afegit que ofereix i ajudant a crear la categoria d'aquest producte.

En el cas dels mercats anomenats estratègics, encara que existeix un gran coneixement del nostre pernil serrà, són països on la competència és més feroç i es basa, gairebé i exclusivament, en el factor preu. L'associació, en canvi, busca oferir el millor producte al preu més adequat, sense destruir la seva imatge, ja que la qualitat és la seva màxima. Dins d'aquests mercats, el Consorci del Pernil Serrano Español ha fixat a França, Alemanya, Portugal, Bèlgica i Holanda, com a mercats prioritaris per a la promoció ja que, d'una banda, aquests països representen actualment el 70% de l'exportació espanyola i, per un altre, són alguns dels mercats on el segell de qualitat Consorci Serrano és àmpliament reconegut i valorat per la distribució.

Imagen
L'estratègia global de l'associació se centra a comunicar la diferenciació per qualitat que els pernils serrans comercialitzats sota el segell de qualitat Consorci Serrano ofereixen, adaptant-se a la realitat local de cada mercat. Conèixer les necessitats dels consumidors i el que demanden, és el pilar sobre el qual se sustenten les seves accions. Pel 2012, l'associació ha dissenyat un pla de promoció basat en dos eixos fonamentals, els mercats estratègics i els potencials per a l'exportació del pernil guarit espanyol.

Els mercats estratègics són els països tradicionals de venda a l'estranger, de gran volum i on la categoria de pernil serrà és coneguda popularment. Tots ells formen part de la Unió Europea dels 27, que representa el 78,3% (dades 2011) de les exportacions espanyoles de pernil guarit. En aquests mercats l'objectiu que es busca és el fiançament de la categoria de pernil serrà espanyol de qualitat així com incrementar la notorietat de marca de l'el seu segell de qualitat Consorci Serrano.

En el cas dels mercats potencials, el Consorci del Pernil Serrano Español se centrarà en països com Mèxic, Brasil, Estats Units i Austràlia
A causa de les característiques dels mercats estratègics, les accions de promoció del Consorci del Pernil Serrano Español es dirigiran tant a decisores de compra, com a prescriptores i consumidors. Entre les accions previstes destaquen la realització de degustacions en punts de venda, publicitat en mitjans especialitzats, campanyes en xarxes socials, accions de relacions públiques amb la premsa local.

En el cas dels mercats potencials, el Consorci del Pernil Serrano Español se centrarà en països com Mèxic, Brasil, Estats Units, Austràlia, on les accions es dirigiran a importadors, distribuïdors, compradors i prescriptores, ja que existeix una necessitat d'educació culinària. Ensenyar-los què és un pernil serrà de qualitat i la seva diferència pel que fa a altres pernils guarits, tant espanyols com a europeus, és el principal objectiu d'aquestes activitats promocionals.

Imagen
Per a això, la publicitat en mitjans especialitzats, la participació en fires internacionals, seminaris i cursos de formació són les principals accions, que ajudaran als professionals estrangers a comprendre la tradició culinària i qualitat que mantenen les peces identificades amb el segell Consorci Serrano.

A més de centrar-se en la promoció del pernil serrà en aquests mercats, l'associació participarà en fires internacionals. Així, en 2012 estarà present en Alimentària Mèxic, que tindrà lloc del 5 al 7 de juny a la capital, Sial Brasil, del 25 al 28 de juny en Sao Paulo, i Sial París, del 21 al 25 d'octubre.

Empreses o entitats relacionades

Consorcio del Jamón Serrano Español

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades