Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El mercado de alimentos congelados crece un 3% en el último año, casi el doble que la media de alimentación

El mercat d'aliments congelats creix un 3% en l'últim any, gairebé el doble que la mitjana d'alimentació

28/03/2012

28 de març de 2012

El mercat d'aliments congelats al nostre país ha crescut un 3% l'any 2011 respecte a l'exercici anterior, gairebé el doble del creixement total d'alimentació en l'últim any (1,6%). En l'actualitat, la pràctica totalitat de les llars espanyoles (99%) compta amb aliments congelats en la seva dieta habitual, que representen el 6% de la seva cistella de la compra.

Aquest creixement en valor és especialment significatiu atenent a l'evolució dels últims anys. Així, el mercat d'aliments congelats va créixer un 38% en l'última dècada. Una evolució en part deguda a la millora en la percepció que els consumidors tenen d'aquests aliments. No en va, segons l'estudi de la consultora Kantar Worldpanel presentat para El Mes del Congelat en el marc de Alimentària 2012, un 53% de les mestresses de casa consultades considera que “els productes congelats són tan bons com els frescs”, enfront del 49% que es mostrava d'acord amb aquesta afirmació l'any 2002.

L'estudi de Kantar Worldpanel per al Mes del Congelat, iniciativa pionera a Espanya per difondre les propietats d'aquests aliments, coordinada per Aecoc, l'associació empresarial que agrupa a prop de 25.000 companyies, confirma que Catalunya és la Comunitat Autònoma que més gasta en aquest tipus de productes.

Així, els catalans dediquen una mitjana anual de 270 euros per llar a la compra de congelats envasats, molt per sobre de la mitjana nacional (248 euros/any) i per davant de comunitats com València i Andalusia, que gasten 260 anuals.

Atenent al consum en volum, els consumidors andalusos se situen al capdavant (57 quilos anuals per llar), seguits dels valencians (56) i els catalans (55 quilos). Tots ells per sobre de la mitjana nacional (52 quilos).

Aquestes xifres situen a Espanya per sobre de països com França (37 quilos llar/any) i Portugal (26 quilos llar/any) en consum d'aliments congelats. No obstant això, al nostre país existeix encara potencial de creixement, tenint en compte el consum d'altres països europeus com el Regne Unit, on la mitjana se situa en els 67 quilos anuals per llar.

Foto:www.oetker.es
Foto:www.oetker.es.
Quant al tipus de consumidors, les dades del Mes del Congelat apunten al fet que les famílies amb fills de mitja edat són les que més consumeixen aquest tipus de productes (71,4 quilos anuals), enfront dels joves independents, que se situen a la cua en el seu consum (24,4 quilos). Entre els aliments congelats més consumits està el peix i marisc (37% del total) i les verdures i hortalisses (22%).

Així mateix, l'estudi confirma també la bona salut de les marques dels fabricants en aquest sector, enfront de la seva evolució en el total d'alimentació. Així, mentre la quota de les marques del distribuïdor continua guanyant terrè en els productes de gran consum, en el cas dels aliments congelats les marques del fabricant han crescut en un 2% en l'últim any.

Empreses o entitats relacionades

Alimentaria Barcelona - Alimentaria Exhibitions, S.A.
Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades