Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Alimentaria Castilla y León recibe cerca de 27.000 profesionales en su XII edición
Més de 1.100 expositors van estar presents a les instal·lacions de Fira de Valladolid

Alimentària Castella i Lleó rep prop de 27.000 professionals en la seva XII edició

Redacció Interempreses26/03/2009

26 març 2009

L'última edició de Alimentaria Castella i Lleó , celebrada a Valladolid del 15 al 18 de març, va ser escenari de milers d'entrevistes en els diferents punts de trobada de la fira, tant al Centre de Negocis com en els estands de les empreses expositores. La tasca realitzada en la captació de visitants, nacionals i internacionals, ha donat com a resultat una important presència de compradors que han acudit a aquesta edició del Saló de l'Alimentació.

El president de la Junta, Juan Vicente Herrera, va inaugurar el saló afirmant que el certamen "és un fidel aparador d'un sector especialment brillant i dinàmic de la nostra economia i un baròmetre de la situació actual". El president va destacar la important presència de l'empresa privada, la participació de més de 1.100 expositors i les diferents activitats paral·leles que es van desenvolupar durant aquestes jornades, amb especial referència al Fòrum de Màrqueting Agroalimentari, del qual va assenyalar que "va en la línia d'impulsar la comercialització del sector i que té molt a veure amb el punt de vista d'una fira oberta a la il·lusió ".

La cita de Valladolid es consolida amb una presència molt important de professionals del sector alimentari
La cita de Valladolid es consolida amb una presència molt important de professionals del sector alimentari.

Fòrum de Màrqueting Agroalimentari

El Fòrum de Màrqueting Agroalimentari organitzat per la Conselleria d'Agricultura i Ramaderia va comptar amb més de 2.800 inscrits en les sis conferències, en què experts internacionals van parlar de conceptes com el poder de la negociació, l'enfocament del client, l'estratègia de marca, innovació i els casos específics de Wal-Mart i Tesco.

'Noves estratègies d'actuació en el mercat' va ser el fil conductor d'aquest fòrum, la primera ponència va ser pronunciada pel senyor Peppers, creador del concepte 'màrqueting one to one', que va parlar sobre 'El poder d'una estratègia enfocada al client a l'hora d'innovar '.

En l'àmbit internacional, van ser al voltant de 200 els importadors que van acudir a la missió promoguda per la Conselleria d'Economia i Ocupació a través d'ADE Internacional Excal. L'interès inicial d'aquests compradors, que procedien de 38 països d'Amèrica, Àsia, Oceania i Europa, es centrava en vins, làctics, productes de rebosteria, oli, carnis, selecció gourmet, conserves, etc.

El president del Comitè Executiu de Fira de Valladolid, José Rolando Álvarez, va assenyalar que en la situació actual es fa encara més necessària la sortida als mercats internacionals, esmorteint així la reducció del consum nacional. L'interès que susciten els vins "ha de ser la porta des de la qual els importadors accedeixin també als altres productes oferts pels fabricants espanyols".

Un 'Espai Directe' i un programa de 17 cates

Alimentària Castella i Lleó va disposar diversos escenaris de treball en què expositors i visitants podien fer les seves entrevistes de treball i tastar els productes exposats. Una d'aquestes àrees va ser el 'Espai Directe', en el qual 40 empreses van presentar prop de 90 vins i formatges.

Al costat de cada producte figurava una fitxa informativa en què s'indicaven dades com les característiques d'elaboració, varietats de raïm o tipus de llet utilitzada, capacitat de producció, identitat del fabricant i la seva ubicació a la fira per facilitar la trobada entre expositor i comprador .

El catàleg de vins i formatges presentats incloure blancs, negres, rosats, dolços, escumosos, joves, criances, reserves, de producció ecològica, formatges frescos, curats, tendres, blaus, elaborats amb llet de vaca, ovella, cabra, mescla, etc . La majoria d'ells, emparats per segells de qualitat.

El programa de 17 cates va estar enfocat a la divulgació de productes emparats per segells de qualitat com les denominacions d'origen, marca de garantia o indicació geogràfica protegida

Alimentària Castella i Lleó va organitzar un programa de 17 cates enfocades a la divulgació de productes que, en la majoria dels casos, estan emparats per segells de qualitat com les denominacions d'origen, marca de garantia o indicació geogràfica protegida.

Els principals destinataris d'aquestes cates van restauradors, hostalers i compradors, per donar-los a conèixer les caràcter dels vins, formatges, aigües, pa, xocolata i productes carnis que van protagonitzar aquestes sessions.

El programa de tasts va ser un dels grans protagonistes de l'última edició del Saló Alimentària de Castella i Lleó
El programa de tasts va ser un dels grans protagonistes de l'última edició del Saló Alimentària de Castella i Lleó.

Empreses o entitats relacionades

Alimentaria - Feria de Valladolid

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades