Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Alimentaria 2008 bate récords de asistencia con la visita de casi 160.000 personas
Al saló s'han descobert olives farcides de fruita, te exclusiu per a homes o cloïsses a la marinera, entre moltes altres opcions

Alimentària 2008 bat rècords d'assistència amb la visita de gairebé 160.000 persones

16/04/2008

16 abril 2008

La ultima edició de la fira Alimentària , celebrada a Barcelona del 10 al 14 de març, va tancar les seves portes amb les millors xifres de la seva història, tant de metres quadrats ocupats (131.000), com de visitants professionals-uns 158.000-i d'empreses participants (gairebé 5.000). Unes dades que situen al certamen espanyol de referència per al sector agroalimentari en la segona posició mundial i que actuen de revulsiu per continuar creixent en la pròxima convocatòria de 2010. La celebració del saló genera a Barcelona i el seu entorn una economia induïda de 168 milions d'euros.
Especialment significativa és la presència de professionals procedents de l'estranger, uns 33.000 de 155 països, el 21 per cent dels visitants totals. Això significa que un de cada cinc visitants ha estat de procedència internacional. Josep Lluís Bonet, President d'Alimentaria i de Fira de Barcelona, destaca que Alimentària 2008 ha complert "amb escreix" les seves expectatives. "Estic molt satisfet de com ha transcorregut el saló" ha dit i ha agraït el "suport" de la Casa Reial. Els Prínceps d'Astúries van inaugurar el passat dia 10 de març el saló, al qual també van assistir la ministra en funcions d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Elena Espinosa, el President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, entre altres autoritats. Segons Bonet, Alimentaria és un dels "grans" salons de Fira Barcelona, "el que ens anima a seguir progressant", afirma.
Per a José Antonio Valls, director d'Alimentaria i director general adjunt d'Alimentaria Exhibitions, aquesta fira "imposa nous models d'èxit que a la vista del seu poder de convocatòria i davant la resposta positiva dels expositors, deixa palès que compradors, empreses, operadors del sector i organitzador firal avancem en la mateixa direcció ". Sota el seu punt de vista, l'impacte d'Alimentaria no només ha estat quantitatiu, sinó també "extremadament qualitatiu" i com a exemple subratlla la gran acollida de la nova zona Alimentaria Premium, del Fòrum Internacional de l'Alimentació amb la presentació de l'estudi de TNS ' Demandes del comprador del futur ', de la Botiga Futura d'Innoval i el' feedback 'rebut per part de les empreses participants en el saló.
Vista general del pavelló de les autonomies
Vista general del pavelló de les autonomies.

Objectius aconseguits

José Antonio Valls posa l'accent en que Alimentaria 2008 ha complert els objectius que tenia previstos referents a la internacionalitat del saló ia la reordenació sectorial d'aquest. En aquest sentit destaca el gran creixement de Restaurama que ha duplicat la seva superfície fins als 15.000 metres quadrats i s'erigeix en el certamen europeu de referència per a l'hostaleria i la restauració, així com la satisfacció generalitzada al saló Intercarn, que aquesta edició d'Alimentaria va canviar també d'ubicació. Igualment, l'organització de la fira valora "molt positivament" les quotes de qualitat aconseguides i les millores considerables en mobilitat i interconnexió entre els dos recintes firals gràcies, a més dels autobusos llançadora facilitats per l'organització, a la nova estació Fira-Europa dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), mitjà de transport utilitzat per prop de 60.000 visitants, amb una mitjana diària de 12.000.

Aparador de novetats

Durant els cinc dies de la fira, es van poder descobrir en els passadissos de la fira un sens fi de novetats. En molts casos concentrades en l'Àrea d'Innovació, Innoval, i en altres en els diferents estands dels dos recintes. A Innoval, l'empresa Connein presentar la nova pizza en format de con. Avoro Foods, l'oli d'alvocat extra verge, Krups i Heineken, un tirador de cervesa per a la llar, Nesquik, un cacau soluble relaxant per a nens; Casanovas va mostrar la sal líquida i en gel; Arluy un aperitiu energitzant, H. Mallafré, l' oli d'oliva amb maracuyá, Alinaco, la pizza amb base de truita de patata; Inodducky-Mas Parés, el milfulls de confit i el foie d'ànec amb poma i pera caramelitzades, i Marquès de Vizhoja, sobres monodosi d'orujo per al cafè. A més, a Alimentaria 2008 s'han descobert olives farcides de fruita, te exclusiu per a homes, cloïsses a la marinera en llauna, algues comestibles en conserva, cervesa amb cua, carn a base de soja per als vegetarians i el primer pernil de salmó, l' 'Jalmón'. Altres de les novetats destacades, és un fum líquid que dóna a les carns podreu descobrir l'd'olor de barbacoa cuinada a l'aire lliure, un xiclet que serveix per accelerar i perllongar el bronzejat, un cafè amb llet en tetrabric, ous que ja estan cuits i pelats, vodka en tub de pasta de dents, i una beguda antiedat.
Visitants al saló Innoval d'Alimentaria 2008
Visitants al saló Innoval d'Alimentaria 2008.
foto

Empreses o entitats relacionades

Alimentaria Barcelona - Alimentaria Exhibitions, S.A.
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Genera - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades