Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La innovación marca la edición más internacional de Alimentaria
A la cita van acudir 42.000 visitants estrangers, procedents de 141 països

La innovació marca l'edició més internacional d'Alimentària

David Pou10/04/2014

Si en alguna cosa estan d'acord tots els experts i analistes que van passar per la passada edició de Alimentària és que l'empresa que vulgui seguir creixent en el context actual ha de portar com a bandera la innovació. Per això, espais com The Alimentària Hub o The Alimentària Experience, en el terreny gastronòmic, van resultar vitals per consolidar la fira com una gran plataforma d'internacionalització i projecció per a la indústria agroalimentària.

Complint amb les previsions, més de 140.000 visitants van passar durant els cuatros dies de celebració per Alimentària 2014. D'aquesta manera, el saló va tancar amb èxit una nova edició amb la satisfacció generalitzada dels expositors i altes expectatives de materialitzar negocis nacionals i internacionals en els propers mesos. Destacable és el pas donat en el seu procés d'internacionalització amb un increment de visitants i reunions de negocis amb participants dels cinc continents per promoure les vendes a l'exterior. Així, va rebre un 2% més de visitants internacionals, arribant als 42.000, un 30% del total. A més va aconseguir convocar a més de 600 compradors estrangers d'alt nivell, un 50% més que en 2012. Es tracta de grans importadors i distribuïdors d'Europa, Àsia, Llatinoamèrica i EUA que van celebrar més de 10.000 reunions de negocis amb expositors, un 25% més que en la passada edició.

Imagen

El president d'Alimentària i de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, va assenyalar que “la fira ha complert el seu principal objectiu de ser suport i palanca en el procés d'internacionalització de les pimes del sector per les quals l'exportació i l'obertura a nous mercats ja no és una opció, sinó una exigència”. Per la seva banda, el director general d'Alimentària Exhibitions i màxim executiu del saló, J. Antoni Valls, va assegurar que “aquest any el saló ha destacat per la major professionalització i la qualitat dels assistents, donant l'oportunitat a les prop de 3.800 empreses participants de fer negoci, establir contactes comercials i apropar-se a mercats internacionals”.

Imagen

La innovació, palanca de la nostra indústria alimentària

Va ser a l'espai 'The Alimentària Hub' on tots els visitants al saló van poder conèixer gran part de les innovacions que es podien trobar en aquesta nova edició d'Alimentària. A l'Espai Innoval es van reunir gairebé 300 nous llançaments, alguns dels quins van rebre el reconeixement en els Premis Innoval 2014. És el cas de Nice Fruit, que va presentar un revolucionari sistema per preparar i congelar fruites i hortalisses que es conserven igual de fresques durant 3 anys, la qual cosa li ha valgut portar-se cinc dels 14 guardons: en la categoria de congelats, i també com la millor innovació per al canal Horeca (hostaleria, restauració i catering); i com a producte que marca tendències a plaure, salut i confiança, i practicidad.

Nice Fruit, amb el seu revolucionari sistema per preparar i congelar fruites i hortalisses, va ser la gran protagonista dels Premis Innoval 2014...
Nice Fruit, amb el seu revolucionari sistema per preparar i congelar fruites i hortalisses, va ser la gran protagonista dels Premis Innoval 2014.

En el ránking de premiats un altre dels grans protagonistes va ser de nou Nestlé, amb quatre Premis Innoval per tres dels seus recents llançaments. Els bombons Nestlé Gold Crème Croquante, elaborats a partir d'un fi vasito de xocolata amb llet farcit de cremosa crème brulée i una cruixent capa de galeta, coronada amb una ametlla caramelizada (Categoria de dolços); el nou Pirulo Jungly, el primer i únic gelat que es pot pelar, ja que compta amb una cobertura de gelatina que es desprèn com si fos la pela d'un plàtan (Millor innovació per al Canal Impulso); i el sistema 'Sucosos a la paella' de Maggi, una nova ajuda culinària per preparar pits de pollastre de pollastre a la paella d'una manera fàcil, neta i sense afegir oli (Categories d'alimentació seca, deshidratada, conserves i semiconservas; i Millor Innovació al canal Retail).

Imagen
A més, i durant els quatre dies més de 50 ponents van analitzar el present i futur del sector al Congrés de la Dieta Mediterrània; en l'II Fòrum Nestlé de Creació de Valor Afegit sobre els reptes nutricionals del segle XXI i les trobades FIAB d'Innovació i Tecnologia, entre altres ponències.
Més de 50 ponents van passar per les diferents jornades convocades en el marc de 'The Alimentària Hub'
Més de 50 ponents van passar per les diferents jornades convocades en el marc de 'The Alimentària Hub'.

La gastronomia, una altra de les joies de la corona

Aquesta edició ha estat sens dubte la més gastronòmica, fonamentalment gràcies a la proposta 'The Alimentària Experience'. Aquest format totalment innovador va obtenir un excel·lent acolliment per part de professionals i del gran públic, els qui van poder veure entre fogons a les grans figures de la cuina espanyola, com Joan Roca, Carme Ruscalleda o Pedro Subijana, entre molts uns altres. En total es van celebrar més de mig centenar de showcookings impartits per més de 50 grans xefs que en conjunt sumen 50 estels Michelin. També en el marc d'Alimentària es va celebrar la final del Cuiner de l'Any 2014, després de les cinc semifinals disputades anteriorment a Jerez de la Frontera, Burgos, Murcia, Barcelona i Galícia. El guardó va recaure en el cuiner alacantí Joaquín Baeza, propietari del Restaurant Baeza & Rufete situat a la Platja de Sant Joan d'Alacant.

Imagen

Tampoc va faltar espai per a altres activitats gastronòmiques destinades específicament al món del vi, l'oli i els formatges. 5.000 persones van participar a l'espai de tast d'olis, més de 10.000 en el de vins (Vinorum) i més de 2.000 a Espanya, el País dels 100 formatges.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades