Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Alimentaria vuelve a poner su foco en el mercado internacional
Innovació i qualitat abanderen una nova edició de la principal fira alimentària del sud d'Europa

Alimentària torna a posar el seu focus al mercat internacional

Redacció Interempresas13/03/2014

Alimentària 2014 ha doblegat els seus esforços durant els últims dos anys per atreure a compradors de tot el món amb la finalitat de que les més de 3.800 empreses participants vegin incrementades les seves oportunitats exportadores. A més dels seus ja coneguts espais especialitzats, en aquesta edició cobra una especial rellevància la gastronomia i l'alta cuina, que a través de l'espai 'The Alimentària Experience' pretén aconseguir una major projecció i reconeixement internacional dels aliments i begudes presentades pels expositors.

Els quatre dies d'Alimentària són quatre jornades en els quals la Ciutat Comtal, i més concretament el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, es converteix en un pol d'atracció de les principals innovacions del sector d'alimentació, un espai que gràcies a la seva promoció internacional aconsegueix atreure a compradors i distribuïdors de tot el món i especialment de mercats emergents. A part del seu excel·lent posicionament a Llatinoamèrica, cobren interès Àsia i Orient Mitjà com a zones geogràfiques prioritàries. L'organització espera que pels 85.000 m2 de superfície passin de nou més de 140.000 visitants, un 35% procedents de fora de les nostres fronteres.

Imagen

Indústria i gastronomia: 12 salons en un

Els productes cárnicos, el vi i l'oli d'oliva lideren les exportacions espanyoles i aquest pes es reflecteix també en l'oferta comercial d'Alimentària que, aprofitant l'èxit internacional de l'alta cuina espanyola, ha sabut conjugar a la perfecció les sinergies entre indústria i gastronomia per aconseguir una major projecció exterior. Alimentària torna a estructurar totes les famílies de productes de la indústria d'alimentació i begudes, mostrant les interrelacions entre elles i les seves connexions amb el món gastronòmic en 12 salons monogràfics.

  • Intervin (Pab.3): El Saló dels Vins i els espirituosos torna a ser un dels centres neuràlgics d'Alimentària pel seu alt poder de convocatòria internacional. Importadors, distribuïdors, majoristes, agents, negociadors de vi per a l'exportació, de diferents països, entre altres compradors, acudeixen predisposats a descobrir els productes de les més de 800 empreses vinícoles expositores. En aquesta edició creix la presència dels destil·lats, un sector animat per l'augment de les vendes en l'exterior i que estrena la nova àrea 'Coctails & Spirits'. Aquesta edició, Vinorum, el tradicional espai de difusió i promoció del vi d'Intervin, canvia d'ubicació i s'inclourà a la nova àrea d'activitats gastronòmiques 'The Alimentària Experience' (Pavelló 6).
  • Intercarn (Pab. 5): El saló dedicat als productes cárnicos i els seus derivats torna a ser un dels principals motors de la fira. Amb una superfície expositiva que supera els 11.000 m2, un 12% més que en 2012, en la present edició no falten les marques de referència del sector. En total, més de 600 empreses estan representades, amb una destacada presència internacional, entre la qual cal destacar la de Romania, que compta amb un pavelló propi.
Imagen
  • Olivaria (Pab.3): Olis Verge Extra Premium, les millors varietats i denominacions d'origen, els sabors més elegants, noves marques de producció ecològica, olis d'autor… Tot això i molt més és el Saló de l'oli d'oliva i olis vegetals, que manté un clar accent mediterrani però que s'obre més que mai a nous mercats. Davant el creixent interès per la cultura de l'oli d'oliva en altres països, un centenar de productors espanyols desembarquen en la fira per mostrar els seus olis als principals agents mundials de la distribució oleícola. Alimentària reune a més en la seva clàssica Barra d'Olis un centenar dels més exquisits AOVE del nostre país, un 25% més que en la passada edició.
  • Restaurama (Pab. 6): El saló dedicat a la restauració reune a 300 empreses del sector i als millors xefs del país. En els seus més de 7.000 m2, Restaurama mostra les últimes innovacions i tendències en un sector (restaurants, bars, cafeteries, pastisseries, pizzeries, foodservice, franquícies, granges, etc.) que tracta de pal·liar el descens de consum fos de la llar. A més, aquest any el saló amplia la seva oferta i entra en nous segments, com la pastisseria i fleca, la gelateria o les especialitats italianes, aquestes últimes englobades en el micro-esdeveniment 'Pizza&Pasta concept'.
  • Multiproducto (Pab.1): El saló de les marques de productes alimentosos diversos compta amb 9.000 m2 i més de 140 empreses expositores que presentaran les seves últimes novetats en subsectores tan heterogenis com a arrossos, pastes, salses, espècies, conserves i plats preparats. Entre la presència internacional destaca la gastronomia de Portugal amb més de 400 m2 nets dedicats als productes alimentaris lusitans.
Imagen
  • Mundidulce (Pab. 4): El Saló de la dulcería, galetes i confiteria presenta com a gran novetat l'àrea 'Sweet Business', amb un format que possibilita la presència i visibilitat tant de pimes com de divisions del canal Impulso de grans empreses. Aquest microespacio s'orienta específicament a propiciar trobades empresarials amb compradors internacionals.
  • Pavelló Internacional (Pab.2): Situat al costat de l'espai dedicat a les autonomies espanyoles, la zona més globalitzada del saló reunirà la participació de més de 50 països. Destaca en aquesta edició el creixement de la superfície expositiva del continent asiàtic, amb Xina al capdavant. Just al costat se situa el Pavelló de les Autonomies, on les CC AA expliquen una vegada més amb l'oportunitat que els visitants descobreixin la riquesa i varietat de la indústria alimentària espanyola i de la seva gastronomia.
  • Expoconser i Interpesca (Pab.2): Els dos salons comparteixen espai per aprofitar sinergies i facilitar trobades empresarials entre professionals dels seus respectius mercats. Els pesos pesats de la indústria conservera espanyola i els representants de països capdavanters del sector, com Xina o Bulgària, es donen cita en Expoconser, mentre que Interpesca es torna a convertir en el millor aparador del sector amb la participació de les principals empreses espanyoles, principalment de Galícia i el País Basc.
Imagen

La gastronomia adquireix un nou nivell amb 'The Alimentària Experience'

La gran novetat d'aquesta edició és 'The Alimentària Experience', una innovadora àrea gastronòmica que atreu a 50 xefs que sumen més de 50 estels Michelin. Entre ells, Joan Roca, Juan Mari Arzak, Quique Dacosta, Pedro Subijana, Carme Ruscalleda i Paco Pérez. El visitant gaudirà d'una experiència gastronòmica única: veure cuinar a alguns dels millors xefs del món en un espai per a grups de 18 persones, degustar les seves creacions i participar en un taller interactiu. Un dels seus moments estel·lars és el  Showcooking 10 estels, on Paco Pérez, Dani García, Nacho Manzano, Paco Roncero i Ramón Freixa (2* Michelin cadascun) cuinaran de forma simultània.

Imagen

Els visitants d'Alimentària també poden donar 'La volta al dia en totes les gastronomies'. En aquesta ocasió, reconeguts xefs protagonitzaran un recorregut pels moments gastronòmics de la jornada i els diversos estils culinaris: des de desdejunis elaborats per Fina Puigdevall i Romain Fornell, fins a aperitius preparats per Pedro Asensio, Ángel Geriz i Carles Abellán, passant pels dolços de Lluís Estrada i Oriol Balaguer.

Alimentària també és l'escenari de la final nacional del V Concurso Cuiner de l'Any. Adrián Bosch, José M. Soler, Joaquín Baeza, Albert Ortíz i Asier Alcalde són les cinc joves promeses de la cuina espanyola que s'enfrontaran el dijous 3 d'abril. Es tracta del campionat més important d'Espanya en la seva categoria, del que han sortit grans xefs com Jordi Cruz, Beatriz Sotelo, José Carlos Fuentes i Víctor Rodrigo.

Innovació i tendències tornen a reunir-se en The Alimentària Hub

The Alimentària Hub és, de nou, el gran protagonista de la fira Alimentària, un espai clau per a tots els operadors de la cadena agroalimentària a la recerca d'oportunitats de negoci. D'una banda, acull fins a 8.000 reunions entre expositors i compradors internacionals. Per un altre, mostra els productes més innovadors, presentarà start-ups tecnològiques i analitzarà el present i el futur del sector. Innoval, el gran escenari que reuneix més de 200 nous llançaments, és una de les activitats més transitades d'aquest espai, que aquest any, compta amb novetats com 'The Food Factory', un espai on es presenten noves start-ups tecnològiques del sector alimentari. Des d'aplicacions perquè xefs comparteixin les seves creacions fins a una aplicació mòbil que facilita a persones amb al·lèrgies alimentàries consultar en el supermercat la idoneïtat dels productes. Destaquen també les ponències de Dl. Ann Williams (Innova Market Insights), assessora de les millors marques del sector, que desgranarà les 10 top tendències mundials en alimentació i la d'Aecoc sobre els hàbits del nou consumidor.
Imagen

La salut és un dels eixos més importants amb el Congrés Dieta Mediterrània sobre la prevenció de malalties cròniques a partir de l'alimentació saludable, que té lloc els dies 2 i 3 d'abril. Compta amb la participació de Ramón Estruch, coordinador de l'estudi Premed, el major sobre nutrició realitzat a Espanya.

The Alimentària Hub acull, a més, altres conferències com la de Santiago Santiveri (fill del fundador de la marca de dietètica), que explicarà com ha arribat als 101 anys seguint una alimentació saludable. Així mateix, té lloc el Fòrum Nestlé 'Creació de Valor Compartit' que analitza el sector alimentari davant els reptes nutricionals del segle XXI. Es parlarà de canvis soci-demogràfics, nous hàbits alimentaris i com enfrontar-se a l'obesitat i a l'envelliment des de l'alimentació.

Imagen

Interempresas en Alimentària 2014

Com és habitual Interempresas no falta a les grans cites firals del nostre país. Alimentària 2014, el gran saló de l'alimentació, no podia ser menys i des de el Pab. 4 (Interlact), stand A22, tot l'equip de l'editorial Nova Àgora estarà encantat d'atendre a clients i visitants. En el nostre stand podrà trobar l'última edició de les revistes Interempresas Producció Alimentària i Hostaleria i Restauració, a més de les primeres edicions de les nostres publicacions 'Selecció Interempresas' dirigides específicament al sector de l'alimentació:

  • Va venir
  • Indústria Cárnica
  • Indústria Làctica
  • Packaging per a Alimentació

Empreses o entitats relacionades

Alimentaria Barcelona - Alimentaria Exhibitions, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades