Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las exportaciones españolas de jamón y paleta curados crecen un 15,7% en valor durante el primer semestre

Les exportacions espanyoles de pernil i paleta guarits creixen un 15,7% en valor durant el primer semestre

10/09/2013

19 de setembre de 2013

Amb vista a organitzar els últims quatre mesos de l'any, el Consorci del Pernil Serrano Español ha analitzat les dades facilitades per l'Agència Tributària en relació a les exportacions espanyoles de pernil i paleta guarits durant els primers sis mesos de l'any. Fins al mes de juny, les exportacions espanyoles han aconseguit les 13.480 tones, la qual cosa suposa un 15,20% més que en el mateix període de l'any anterior, quan es van exportar un total d'11.699 tones de pernil i paleta guarits. Aquest augment s'ha vist traduït, en termes monetaris, en un creixement del 15,70%. Durant el primer semestre l'exportacions en valor van aconseguir els 122,2 milions d'Euros, mentre que en 2012 només arribaven als 105.6 milions.

Pel que fa a les destinacions de les exportacions, Alemanya, França i Portugal segueixen sent els països que més importen, amb 3.587, 3.385 i 1.295 tones respectivament. Els tres països europeus acaparen el 61% del total exportat. Entre ells, cal destacar el comportament del país lusità, que amb un creixement acumulat del 72% és la destinació que més està ajudant al creixement de les exportacions totals espanyoles. Portugal ha estat el país que més ha crescut en termes absoluts, ja que, amb un augment de gairebé 540 tones, pel que fa al mateix període de l'any anterior, representa el 30% del creixement total de les exportacions espanyoles.

Imagen
Per zona geogràfica, la Unió Europea dels 28 continua sent no només el principal àrea destino de les exportacions sinó el de major creixement. De fet, en el primer semestre de l'any la UE28 va representar el 79,4% del total exportat, quan en el mateix període de l'any anterior ho feia en el 77,5%, i ha aconseguit un creixement del 18,2%, mentre que les exportacions a països tercers (fora de la UE28) ho han fet només en un 5,1%. Aquest menor comportament es deu principalment al tancament a l'exportació de mercats tals com Rússia o Argentina.

Entre les principals destinacions de les exportacions espanyoles de pernil i paleta guarits, els que millor comportament han experimentat, en termes de creixement percentual, han estat Suècia, Portugal, Itàlia, Austràlia, Regne Unit i Mèxic.

Empreses o entitats relacionades

Consorcio del Jamón Serrano Español

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades