Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Alimentaria se mueve contra el desperdicio de alimentos

Alimentària es mou contra el desaprofitament d'aliments

15/02/2013

15 de febrer de 2013

En línia amb la seva estratègia de responsabilitat social corporativa, el saló Alimentària ha signat la seva adhesió al decàleg de bones pràctiques que promou l'Associació Espanyola de Fabricants i Distribuïdors del Gran Consum (Aecoc) per tractar de frenar el desaprofitament alimentari que al nostre país es tradueix en 2,9 milions de tones d'aliments llançats a les escombraries cada any.

Al costat d'Alimentària, més de 130 companyies s'han unit a la campanya ‘L'alimentació no té desaprofitament’, recolzades per les associacions que les representen, entre les quals destaquen l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (Asedas), l'Associació Espanyola de Cadenes de Supermercats (Aces), l'Associació de Grans Empreses de Distribució (Anged), la Federació Espanyola d'Hostaleria i Restauració (FEHR), el Fòrum InterAlimentario, Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya i l'Associació Cinc al Dia. L'acord compta amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, diverses Administracions Públiques i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL). Amb aquesta campanya es persegueix reduir el desaprofitament alimentari mitjançant la prevenció i l'impuls de pràctiques d'eficiència entre les seves empreses col·laboradores. “Alimentària recolza una iniciativa tan necessària en qualitat de portaveu del sector i punt de trobada entre els principals operadors de la cadena agroalimentària”, afirma J. Antonio Valls, director del saló.

De fet, a fi d'evitar la destrucció de l'excedent alimentari, mantenir la cadena de solidaritat alimentària assegurant redistribució més justa i promoure un desenvolupament més sostenible i eficient, el saló col·labora des de fa diverses edicions amb la Fundació Banc dels Aliments, que va recaptar 20 tones de productes excedents entre els expositors d'Alimentària 2012. Les llars espanyoles tiren anualment 2,9 milions de tones d'aliments a les escombraries, una quantitat similar a la de la resta de països industrialitzats, segons dades d'Aecoc. El desaprofitament per càpita entre els consumidors és d'entre 95 i 115 quilos anuals a Europa i Amèrica del Nord, mentre que a Àfrica subsahariana, Àsia meridional i el Sud-est asiàtic es malgasten solament entre 6 i 11 quilos per persona i any.

Empreses o entitats relacionades

Alimentaria Barcelona - Alimentaria Exhibitions, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades