Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Seafood Barcelona abre sus puertas como foro de negocios de los mercados pesqueros del sur de Europa
La primera edició, que se celebrarà del 15 al 17 d'octubre, s'estrenarà amb 180 expositors, el 40% internacionals

Seafood Barcelona obre les seves portes com a fòrum de negocis dels mercats pesquers del sud d'Europa

Redacció Interempresas25/09/2012
La marca Seafood desembarca a Barcelona. I ho fa de la mà de Alimentària Exhibitions – joint venture entre Fira de Barcelona i Reed Exhibitions Iberia– i el grup nord-americà Diversified Business Communications. Al seu favor juguen factors com el seu bagatge en altres països (European Seafood Exposition (Bèlgica), Asian Seafood Exposition (Hong Kong) i International Boston Seafood Xou). Del 15 al 17 d'octubre, el certamen obre les seves portes en el recinte Gran Via de Barcelona amb un enfocament molt clar: fer-se un buit i guanyar presència als mercats pesquers del sud d'Europa i del Magrib. Un total de 180 signatures expositores i processadores de productes del mar, el 40% internacionals, recolzen aquesta aposta firal, segons fonts de l'organització.
Foto: Fira de Barcelona
Foto: Fira de Barcelona.

Espanya és un dels països europeus capdavanters en la producció i consum de peix i marisc. El 70% de les llars espanyoles consumeixen 2,2 quilos per persona i mes, segons dades del Ministeri de Medi ambient i mitjà rural i marí. A nivell mundial, ens situem en la cinquena posició quant a despesa anual –337 dòlars– per persona en productes del mar, dades d'Agriculture and Agri-Food Canada, ‘Inside the Spanish Seafood Trade’, Market Indicator Report, març 2011. Queda clar doncs, que el consum de productes del mar és elevat al nostre país, per part d'una població de 47 milions de persones i un turisme potencial anual de 50. Una oportunitat com aquesta no podia passar desapercebuda per al grup nord-americà Diversified Business Communications, qui després d'un acord amb Alimentària Exhibitions – joint venture entre Fira de Barcelona i Reed Exhibitions Iberia– han portat la marca Seafood, després del reeixit precedent de l'European Seafood Exposition (Bèlgica), l'Asian Seafood Exposition (Hong Kong) i la International Boston Seafood Xou). D'aquí neix el nou Seafood Barcelona, que obre les seves portes aquests dies, del 15 al 17 d'octubre, en el recinte firal de Gran Via Barcelona.

Si el sector pesquer ocupa un lloc rellevant en les nostres taules, també ho fa dins de la indústria alimentària espanyola. No podem obviar que el nostre país és un dels principals productors, importadors i exportadors de productes del mar a nivell mundial i europeu. El principal valor del nou certamen és el seu posicionament estratègic focalitzat als països del sud d'Europa –amb Portugal, França, Itàlia i Espanya com a principals operadors del mercat–, i la conca Mediterrània. “Aquesta condició fa de Seafood Barcelona un saló diferent i únic”, destaca Joan Antoni Valls, director general adjunt d'Alimentària Exhibitions. El saló es presenta, en opinió de Valls, com una gran plataforma relacional i d'internacionalització. “I avui, més que mai, operar al mercat internacional garanteix la viabilitat de futur per a moltes companyies”.

El principal valor del nou certamen és el seu posicionament estratègic focalitzat als països del sud d'Europa –amb Portugal, França, Itàlia i Espanya com a principals operadors del mercat–, i la Conca Mediterrània
Què es pot trobar en Seafood Barcelona?

Després de 12 anys de converses, l'acord de col·laboració entre Diversified Business Communications i Alimentària Exhibitions ha donat els seus fruits. I el resultat és aquest saló al que ambdues companyies aporten els seus coneixements i experiència en el tereno firal, així com vincles amb empreses, institucions i altres operadors de la cadena de valor agroalimentària.

Una col·laboració que en aquesta primera edició es plasma sobre una superfície de 6.000 m2, al costat d'una oferta que pretén representar productes del mar frescos, en conserva, processaments, congelats, així com serveis complementaris per al seu processament, incloent-se equipament i tecnologia de processament, packaging i envasament, embalatge i companyies de serveis per a la indústria de productes pesquers.

Gairebé 200 expositors, el 40% internacionals, aposten pel nou saló

Les previsions de l'organització, quant a participació i afluència, avalen la nova proposta firal. El certamen s'inaugura amb la presència de 180 empreses expositores i processadores de productes del mar, el 40% de les quals són internacionals. Signatures Noruega, Estats Units, Canadà, Portugal, Itàlia, França, Turquia, Vietnam o Xile… fins a 21 països diferents. Entre els participants es troben també diversos pavellons internacionals com l'Agriculture and Agri-Food de Canada, la Cambra de comerç de Lima (Perú), la Càmera Nacional d'Acuacultura d'Equador, l'Innovation Norway, USA-WUSATA (Western United States Agricultural Trade Association) i Mar Argentí del Consell Federal Pesquer d'Argentina.

El saló ostenta també representació institucional, amb la instal·lació d'un pavelló del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient (MAGRAMA) i Mercasa. A nivell de Catalunya, es donen cita també el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i Prodeca (Promotora d´Exportacions Catalans) amb la participació agrupada de prop de 30 empreses i organismes. Entre ells, cal citar el Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna, la Federació de Productors de Mol.luscs del Delta de l’Ebre, Maheso, Cocedero de Mariscs, Congefish, Barrufet, Moray Fish Internacional i Frigorifics Ros, entre uns altres.

Respecte a l'afluència, des de l'organització esperen l'arribada de professionals de gairebé 60 països. A més d'Espanya, es preveuen visitants de Noruega, Estats Units, Canadà, Perú, Xile, Bèlgica, Equador, França, Alemanya, Holanda, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Lituània, Portugal, Argentina, Escòcia, Suïssa, Tailàndia, Turquia, Regne Unit i Països Baixos, Bèlgica i Vietnam, entre uns altres.

Foto: Fira de Barcelona
Foto: Fira de Barcelona.

“Seafood Barcelona està llista per triomfar”

Així de contundent es mostra Liz Plizga, directora de mostres de grups alimentosos en Diversified Business Communications, que produeix Seafood Barcelona en col·laboració amb Alimentària Exhibitions. I és que el saló aspira a convertir-se en un ‘hub’ econòmic, i captar a prop de 10.000 professionals, principalment compradors d'aliments marins procedents de la gran distribució, supermercats, hipermercats, canal Horeca,’ traders’, importadors, distribuïdors i majoristes.

Per arrodonir aquest cobejat ‘hub econòmic’, fonts de l'organització confirmen la participació d'un total de 76 professionals representants de 40 companyies de 13 països dins del programa ‘Key Buyers’. Un programa que reuneix a responsables de compres d'alts volums de peix i marisc per a múltiples establiments de venda al detall i de serveis d'alimentació. Per ordre d'importància, el 59% dels participants d'aquest programa són companyies espanyoles com Caprabo, El Corte Inglés, Cadena H10 Hotels, Gadisa Pescarmar, Grup Eroski, La Sirena, Condis i Consum, per citar algunes. De la resta, destaca un 15,5% de principals compradors italians amb signatures com Coop Itàlia i Esselunga spa; i el 6,5% de portugueses, com Jernonimo Martins o Sogenave. La llista de compradors clau segueix, i inclou signatures sueques com Axfood Sverige Ab i Mousquetaires-ITM Methodes de Taiwan.

Signes líders dins i fora de les nostres fronteres acudeixen al saló

Entre les més destacades, i en funció de les dades facilitades per l'organització, se citen algunes signatures, de projecció nacional i internacional, que acudeixen per primera vegada a Seafood Barcelona. Com Alfocan, Alfrisa, Anduronda Import GmbH, Balfegó, Budenheim Altesa, Cantero Trade, Conserves Dani, Elliot Absorbent Products, Frime, Grieg/Ocean Products, Groupo Moray, Innovaqua, Intecal, Kocaman Balikcilik Krustagroup, Marfrio, Maresmar, Marine Harvest, Multivac, Norway Royal Salmon, Parlevliet & van der Plas.

Empreses o entitats relacionades

Alimentaria Barcelona - Alimentaria Exhibitions, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades