Genebre, S.A. - Ràcords

Genebre Rac-GE

Rácores de llautó forjat: per a la unió hermètica de canonades de plàstic

Fotografia de Rácores de llautó forjat

Després de rigoroses proves de resistència i controls de qualitat, Genebre ha llançat al mercat la seva nova generació de rácores de llautó forjat sistema RAC-GE per a la unió hermètica de canonades de plàstic. Els ràcords presenten una estructura externa que facilita la instal·lació del rácor. El renovat sistema d'estrenyi RAC-GE garanteix una màxima seguretat i fiabilitat per a la connexió de tubs en instal·lacions hidrosanitarias i de calefacció, amb temperatures de treball de -20 °C a +110 °C. Està especialment adaptat per a la unió de tubs de polietilè de baixa, mitjana i alta densitat, i els rácores poden ser utilitzats a diferents nivells de pressió, sent l'ús més comú amb aigua a una pressió màxima de 16 bar.

La singularitat i eficàcia d'aquest sistema d'estrenyi radica principalment en l'anell d'estrenyi. L'anell d'estrenyi, patentat per Genebre i fabricat en llautó cromado, incorpora un sistema de fixació per punts que garanteix una subjecció segura del rácor a la canonada. Així mateix, aporta l'elasticitat necessària per a un fàcil muntatge i desmuntatge de l'accessori.

El sistema d'estrenyi RAC-GE ha estat dissenyat per poder muntar el tub directament en el ràcord, sempre que el tub estigui correctament desbarbado i no present una ovalación considerable. No obstant això, s'aconsella seguir l'operació d'acoblament en el tub desmuntant el ràcord i col·locant els elements sobre la canonada segons l'ordre següent:

1. Desmuntar la rosca del cos del ràcord i inserir-la en el tub.

2. Introduir en el tub l'anell d'estrenyi, l'anell topi i la junta tórica, en aquest ordre.

3. Situar el tub amb els anteriors components en el cos del ràcord fins que faci topall.

4. Finalment, estrènyer la rosca en el cos del rácor.

D'acoblament ràpid, i sense necessitat d'eines específiques, el sistema Rac-GE permet reduir notablement el temps d'unió ràcord-canonada, la qual cosa garanteix major competitivitat al professional i augmenta la rendibilitat de cada projecte. El sistema es compon d'una completa gamma d'accessoris que solucionen qualsevol necessitat d'instal·lació, per complexa que aquesta sigui, assegurant una alta resistència i total estanqueïtat: ràcord recte, colzes i tes, en les seves diferents versions mascle, femella i acoblaments. Totes les referències estan disponibles des d'1/2" a 4", sent les de 2½", 3" i 4" amb unió bridada.

Genebre realitza exhaustius controls de qualitat en tots els seus processos productius amb l'objectiu de garantir la màxima qualitat per al client. En el cas del renovat sistema d'estrenyi Rac-GE, es realitzen aleatòriament proves de resistència en un banc de proves on se sotmet al conjunt a la màxima pressió per verificar que el component que limita la resistència de la instal·lació en cap cas serà el ràcord, sinó la canonada de plàstic, sense produir-se cap fugida durant aquest procés.