Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un paseo por la Equiplast 2002
Crònica Equiplast 2002

Un passeig per la Equiplast 2002

Marta Torres01/12/2002
23.333 metres quadrats de superfície d'exposició és més de mitja hora a pas ràpid, que poden convertir-se en dies si a més hem de buscar entre els productes i novetats d'uns 330 estands. Si no va tenir temps de veure-ho tot, no es preocupi, plàstics Universals ho va fer per vostè. Aquí va una selecció.

Perifèrics

Adispa distribueix perifèrics per a plàstics. De les firmes que distribueix destaquen la danesa Kongskild'i Johann Krumm (del grup Dienes). De la primera signatura es volia promocionar a la fira un sistema venturi per al transport pneumàtic de refilos de plàstic i de la segona, un sistema de tall longitudinal.

La signatura Sistemes d'Alta Pressió és representant de l'alemanya Bauer KOMPRESSOR i es dedica a la distribució a Espanya de diversos perifèrics, equips de mesura, comandament i regulació. Els seus responsables van destacar els productes relacionats amb la injecció de gas.

Mas Lima-Torres Joan són distribuïdors d'accessoris per manipular laminats, plàstics, paper o teixits.

Prisma Signatura és una empresa de Sant Sebastià dels Reis (Madrid) que comercialitza perifèrics i aïllants. Les seves representades són Branderburguer Isoliertechnik, Gerco Apparatebau, Grossenbacher, Treff i Zerma. Com a novetat, destaquen els molins Zerman i la sèrie 4 d'HB-Therm, termoreguladors suïssos equipats amb comandament remot i pantalla gràfica.

La signatura AEM presentava a la fira una màquina d'emblistar. L'empresa fabrica màquines d'alta freqüència per a automoció, sector mèdic i editorial (carpetes).

L'empresa barcelonina Mirca 1979, SL, va presentar a la fira un nou filtre manual. La signatura representa a diverses firmes especialitzades en bombes d'engranatge per extrusió, filtres automàtics i manuals, capçals de làmina plana automàtics i manuals a més de bobinadors i altres equips perifèrics i de mesura.

Comercial de Manutenció (Comansa) es dedica a l'equipament industrial per a la indústria dels plàstics. Són també fabricants de caixes de plàstic.

La firma barcelonina Posimat, fabricant de posicionadors d'ampolla, afirma de si mateixa que és capaç de lliurar una nova màquina cada dia laborable. A més dels posicionadors, l'empresa fabrica transportadors-elevadors i Despaletitzadors, fins a cobrir la gamma completa de la planta d'embotellament. Entre les solucions que ofereix Posimat es troba, per exemple, sistemes per reduir costos en la producció d'ampolles de PET.

Deublin Ibèrica, per la seva banda, va destacar les juntes rotatives hidràuliques d'alta pressió. A més d'això, la firma es dedica a tot tipus d'aparells perifèrics, des de l'extrusió fins a la decoració i el marcatge.

Francisco Barceló va presentar en el seu estand una màquina estampadora, desenvolupada per la italiana Guidolin Davide. La màquina té aplicacions en diverses indústries, ja que pot tallar des fibra de carboni fins a materials plàstics o de cautxú.

Un robot de sis eixos de cinemàtica lineal i braços articulats en vertical (model RLV16) és el producte més nou de Reis Robotics, encara que, paradoxalment, no es trobava a la fira "físicament" ja que va acabar de desenvolupar-se només quinze dies abans d'Equiplast. El que sí que es trobava a la fira, i per primera vegada a Barcelona, era un model de robot làser CO2 que va ser presentat en l'última edició de la Biennal de Màquina Eina de Bilbao (BIEMH) que va tenir lloc a primers d'aquest any. Les aplicacions d'aquest robot en la indústria dels plàstics són la soldadura de plàstics, retallada de components i tall de làmines, desbarbat i retallada de peces modelades amb injecció, foradat i perforació.

Perifèrics - Reciclatge

Eurotecno va presentar una gran varietat dels seus equips perifèrics. A saber, els seus equips per al reciclat, els molins, les cisalles i els equips per a la fabricació de fleixos.Destacava l'extrusora de doble claveguera per a la fabricació de canonada en PVC, que es caracteritza pel sistema de calefacció de la camisa, de tipus mixt (aire/oliï tèrmic). Aquesta funció permet un millor control de la temperatura de barreja de la massa fosa.

Respecte al reciclat, destaca el model REC per al reciclat de monofilamentos, films, ràfies i peces d'injecció mòltes. L'equip consta d'una extrusora que pot tenir sis diàmetres (de 50 a 150 mm de diàmetre) amb una longitud de claveguera de 35 diàmetres. L'extrusora inclou un sistema de desgasificación molt eficaç dotat de bomba de buit amb prefiltro i netejador automàtic. La camisa de plastificació i la claveguera es fabriquen en acer bimetálico.

També en aquest aspecte destaca el reciclat de PET d'ampolla a escata. El procés inclou separador de parts metàl·liques, prelavado amb aigua, trituración, separador de paper i pols, bassa separadora, rentat en calenta, friccionat d'escata i assecat.

Eurotecno fabrica una àmplia gamma de models de molins de sèrie o especials. Es tracta de màquines elaborades en chapones d'acer mecanitzats i units per cargols sense soldadures. Aquests molins efectuen un tall tipus tijera. Les fulles són un prisma afilat sense trepant, sense trepants de fixació, la qual cosa evita trencaments. Dels molins, destaquen els models MGV-80502 i MGV-120653, concebuts per triturar peces de gran volum, de materials plàstics en general. Els molins MEV 26151 s'empren per moldre la bugada que expulsen les inyectoras, ja que poden anar sota qualsevol inyectora.

Finalment, les MEC 26151 i la MEC 30201 s'utilitzen per moldre la bugada en calenta que desfeta l'extrusora al principi del cicle.

A més de les instal·lacions dedicades a reciclatge i els molins, Eurotecno té entre els seus perifèrics diversos tipus de cisalles i el model I-Strap 100/6 per a la fabricació de fleixos. Aquests equips han estat projectats per ser robusts, fiables i consumir poca energia. Permet fabricar fleixos molt tècnics per a màquines flejadoras automàtiques amb grans arcs.

Els capçals d'extrusió estan dotats de bombes de control volumètric que permeten controlar el flux del polímer amb exactitud i d'aquesta forma, aconseguir fleixos de gran estabilitat dimensional.

Silmisa Maquinària s'encarrega de construir i comercialitzar molins trituradores, destrozadores, mescladors, alimentadors automàtics i cintes transportadoras.

Over és una empresa que es defineix a si mateixa com a especialista en medi ambient. Es dedica als molins integrats en cicles de transformació, als molins per al reciclatge de plàstics, per a això també realitza instal·lacions personalitzades i finalment, a la consultoria mediambiental (auditorias, SGMA i ISO 14000).

L'especialista italià en sistemes complets de recuperació i reciclat de matèries plàstiques PRT, representat a Espanya per Centrotécnica, va presentar la línia Compak, especialment desenvolupada per als fabricants de film. Es tracta d'un equip compacte, econòmic i versàtil, per solucionar amb qualitat el problema del residu creat per les línies de film, cast o similars. Està pensada per reciclar i regranular en línia, les retallades del film, retallades de bobines de PELD, PEHD, PELLD, PP, PS, ABS, etc. La retallada de film alimenta a l'equip directament, gràcies a un sistema d'arrossegament propi, fins i tot estant a certa distància de la línia, o en processos separats, alimentant-ho directament amb una bobina. El resultat és un granulado de gran qualitat, homogeni i llest per ser reutilitzat. Per tant es tracta d'un sistema complet amb extrusora, arross

Zingerle Metall és un fabricant de premses italià que explica a Espanya amb la filial Zingerle Metall Espanya. Es dirigeixen principalment al mercat del reciclatge, ja que les seves premses estan dissenyades per compactar diversos materials (entre ells residus plàstics). Destaquen les seves premses modulars (fàcilment ampliables) i l'Autopress per compactar materials amb memòria, com els espumosos. Aquesta màquina fa la compactació dins de la màquina i té una capacitat de 800 kg per hora. Compacta films, escumes i tot tipus de plàstics. També posseeixen premses verticals de gran capacitat pensades per a grans superfícies. D'altra banda, és interessant constatar el fet que les previsions de venda d'aquests equips han augmentat arran de la normativa mediambiental relativa al reciclatge.

La premsa Autopress en acció
La premsa Autopress en acció

Perifèrics - Refrigeració

Sogimair és una enginyeria que està especialitzada sobre, a realitzar projectes de refrigeració per a empreses del ram del plàstic i la química. Fa sis anys que es dedica a la refrigeració industrial i uns 45 que fabrica compressors d'aire.

Frisal està especialitzada en màquines de refrigeració industrial i instal·lacions frigorífiques. D'aquestes posseeix la sèrie MF per circuit tancat i la MFA de circuit obert.

La signatura Tec-Fred Servei, de Terrassa (Barcelona) es dedica a la fabricació de perifèrics per a plàstics, bàsicament per refredar l'aigua.

Dosificació i transport

Dealiplastic és una firma especialitzada en instal·lacions de dosificació i transport. Exposava els seus productes al costat del seu soci, la signatura portuguesa IBE - Ind de Bens d'Equipament, fabricant de mescladores i altres perifèrics. Al costat d'aquesta empresa, Dealiplastic ha venut recentment una instal lació de mescla i transport pneumàtic a la signatura Adritec a Jordània. Aquesta signatura opera també a Tunísia i el Marroc.

Sinergisme Tecmon comercialitza manipuladores per a càrrega i descàrrega, transportadors i components de les firmes Item, perfileria d'alumini, Phytron, motors pas a pas, Flex i Elcom, que fabrica línies de muntatge i de transport. Segons ens van explicar, aquest últim aspecte referit al transport és relativament nou per a la signatura.

Injecció

El Grup Afimap 2002 comptava amb un gran estand al passadís central de la fira on exposava les injectores de la seva representada, la italiana Plastic Metall (del grup NPM), i els perifèrics de la també italiana F.lli Virginio. Les màquines exposades eren un model de Dynamika de 270 tones, per a la injecció ràpida i una màquina Unyka de 500 tones.

La primera té un tancament d'injecció completament construït en acer forjat i pot arribar a un cicle de producció de 3,2 segons. Aquesta màquina està expressament dissenyada per augmentar el ritme de producció en l'emmotllament d'articles per l'embalatge de parets fines i per garantir precisió i repetitivitat en les característiques dels articles tècnics.

El segon model, la Unyka 500, té un espai entre columnes sobredimensionat i destaca per la seva robustesa i fiabilitat. La unitat de tancament porta incorporada una doble genollera de cinc punts. Els plats fixos i mòbils, d'acer forjat, s'han realitzat d'acord amb els estàndards de Euromap / SPI i tenen ranures en T per facilitar l'encast del motlle.

Aquesta unitat de tancament, en els models de la sèrie Unyka CL, és una cosa diferent. Les injectores d'aquesta sèrie es caracteritzen pel seu sistema de tancament amb una genollera doble de set punts (patentat per Plastic Metall). En comparació amb les màquines d'un mateix tonatge que estan equipades amb sistemes de tancament de genolleres tradicionals, aquesta genollera innovadora permet augmentar considerablement la carrera d'obertura de plat mòbil i la carrera de l'extractor hidràulic.

Transitus presentar a la fira la seva pròpia mini-injectora Minitrans 5. Es tracta d'una injectora de 5 tones de tancament la novetat és que va a 200 v volts monofàsic. Destaca també per estar equipada amb eix per treballar amb colorant i per constituir una màquina d'alta precisió i de molt poc consum.

Així mateix, a l'estand de Transitus de poder veure la nova sèrie Es-direct d'injectores des de 30 fins 180 tones de tancament completament elèctriques del fabricant japonès Sumitomo. Es tracta d'injectores elèctriques amb l'accionament de l'eix, del tancament i del expulsor mitjançant un servo-motor (fabricat per Sumitomo) i un eix a boles. Aquests accionaments directes garanteixen una precisió d'injecció molt elevada.

Aquesta empresa també va aprofitar la fira per a la presentació en el mercat espanyol de la mini-extrusora Rondol Linear 18, una màquina a 220 volts monofàsic, que es pot equipar amb diferents perifèrics per a l'extrusió de monofilament, tubs, perfils, línies de granulació, etc., especialment pensada per a proves en laboratoris.

Tècniques Mecàniques el Vallegon es dediquen a la fabricació i reparació d'equips per a l'extrusió i la injecció. Dins d'aquesta activitat, estan especialitzats en l'enginyeria de disseny per als diferents polímers, als eixos (nitrurs, cromats, blindats amb Stellites, Colmonoy o Tribaloy), càmeres nitrurada o bimetálicas, equips dosificadors i eixos especials per a la injecció de càrrega ràpida i gran plastificació.

La Dynamik 270
La Dynamik 270

Nova sèrie Es-Direct d'injectores de Sumitomo
Nova sèrie Es-Direct d'injectores de Sumitomo
A la imatge, un mesclador per a màquina Farrell
A la imatge, un mesclador per a màquina Farrell.

Extrusió

a signatura italiana Maris, especialista en extrusores de doble cargol componible, va presentar la seva renovada gamma de maquinària, dins de l'estand del seu representant Centrotécnica, amb la contínua evolució dels seus extrusores, millores en els sistemes de producció i noves tecnologies aplicades Maris ofereix al mercat les línies TM-MW i TM-HT, caracteritzades per la qualitat i prestacions. Ambdues tenen la mateixa geometria d'eixos, i són aplicables als mateixos tipus de compostos, depenent de les seves característiques. La sèrie TM-HT (18 Nm/cm3), arriba de 300 a 600 rpm, s'utilitza en formulacions amb elevat percentatge de càrregues i viscositat del polímer relativament baixa. D'altra banda, la sèrie TM-HT destaca pel seu alt parell de gir (21 Nm/cm3)) i una major velocitat d'eixos, que pot arribar a les 1300 rpm És emprada quan es requereix una potència instal superior per l'elevada viscositat d'els polímers i els percentatges de càrrega són menors.

Una altra novetat és l'extrusora TM 30. Mecànicament ofereix gran flexibilitat d'ocupació, ràpids canvis de configuració, cilindre amb escalfament i refredament inclosos, eixos amb geometria autonetejador i l'ocupació d'acers especials per evitar la corrosió i el desgast. Està destinada a treballs de laboratori i petites produccions industrials, en processos de múltiples sectors com el masterbatch, hot melt, cautxú, tecnopolímer, compounds, mescles polimèriques per reacció, reducció de monòmers i / o dissolvents, goma, dewatering, etc. Els resultats obtinguts en aquesta petita extrusora són extrapolables a línies d'alta producció.

TSA (Centrotécnica), signatura especialista en la fabricació d'extrusores de doble cargol componible per a laboratori i petites produccions va mostrar la renovada línia d'extrusores de doble cargol corrotante EMP45 per a la indústria del masterbatch. L'extrusor amb cilindre d'obertura a "petxina", escalfament elèctric, refredament per aigua, longitud 40:1 i eixos componibles, es caracteritza per una gran robustesa, un disseny compacte, i capacitat per a altes produccions. Dotat d'un motor de 48 kW., El gir d'eixos és de fins a 750 rpm amb un motor de 60 kW. TSA ofereix una completa gamma de laboratori i producció amb extrusores de diàmetre d'eixos de 21-26-32 i 45 mm.

Union, líder europeu en el disseny i fabricació de línies completes per làmina i planxa, representat a Espanya per Centrotécnica, va donar a conèixer les seves últimes novetats en l'extrusió de PET. Dins de la investigació amb noves aplicacions i materials, Union va ser segurament, el primer fabricant italià que va lliurar un equip per produir làmina de PET. Així mateix, va fer realitat els equips per treballar làmina de PET partint de material 100% recuperat (escates d'ampolles de PET triturades). Ha desenvolupat un equip per produir làmina de PET que no fa servir cristal · litzador ni deshumidificador. El secret d'aquest equip està en l'extrusora monohusillo amb L / D = 38:1 amb doble sistema de desgasificació amb bombes especials i un complex equipament desenvolupat per la pròpia empresa. D'altra banda cal ressaltar que dins del grup industrial d'Union se situa el fabricant de capçals plans d'alta precisió simple, que equipa a les línies d'Union ia molts altres fabricants.

Desenvolupaments Industrials GK 98, del Port de Santa Maria (Cadis), desenvolupa una àmplia activitat dins del sector dels plàstics. Dissenya maquinària per fer bosses (bàsicament d'ús industrial), extrusores, màquines de tall per estampació i perforadores, assessora empreses tècnicament i reacondicionar màquines.

No obstant això, dels seus últims desenvolupaments destaca un nou sistema per al disseny de capçals d'extrusió. Amb aquest sistema s'ha fabricat un prototip en col·laboració amb enginyers alemanys, entre ells Frank Lübke. D'aquest prototip inicial (un capçal d'extrusió de tres capes) s'ha passat ja a una primera fase de fabricació. El nou capçal es diu Z3 C45

Es podria dir que la manera de concebre i dissenyar aquest prototip és la "inversa" als sistemes tradicionals. Primer es concep el recorregut dels canals interiors i, a partir d'aquí, la forma exterior del capçal. El disseny d'aquests canals interiors es genera de forma automàtica. Cal introduir les dades en una base de dades que al seu torn, s'enllacen amb un programa de disseny parametritzat (Catia V5). Per canviar la presentació només cal canviar les dades. A això s'afegeix un disseny de refrigeració interna patentat que permet deixar al centre del capçal lliure. Gràcies a aquest nou sistema, la signatura pot desenvolupar ràpidament nous capçals estalviant costos de desenvolupament.

Bufat

Rubber Packaging està especialitzada en màquines bufadores de preformes per a envasos PET. A la fira destacar una bufadora AB totalment automàtica i amb una capacitat de producció de 1000 ampolles per hora. Aquesta màquina inclou a més el control automàtic dels nivells de les làmpades.

Tractaments superficials i decoració

La signatura Comercial Arqué es dedica a la comercialització i fabricació de màquines de termogravat ia la comercialització de les pel lícules. Es dedica per tant a la decoració i acabats: maquinària per imprimir articles de plàstic i cautxú. Distribueix els productes de Leonhard Kurz.

Daalgo és distribuïdora de la italiana COMECE, una firma que es dedica a la impressió per tampografia. A la fira van portar la gamma InkPrint i una novetat pertanyent a aquesta gamma: la InKPrint XP-10, una màquina que sortirà al mercat el pròxim any. Es tracta d'un model compacte que incorpora la neteja de tampons i l'assecador de peça tampó.

Flexotec SL, que fabrica maquinària per a arts gràfiques, es trobava a la fira bàsicament pels seus equips per a la impressió en flexografia, i les seves màquines talladores-rebobinadores. De la seva gamma de màquines destaquen els equips per marcar el punt verd que pot instal·lar-se a qualsevol línia de producció.

La signatura Gescoven, que tenia a la fira dos estand, un al saló Equiplast i un altre a Eurosurfas, es dedica a la neteja de motlles de plàstic o de cautxú. La novetat que presenten aquest any és la línia Laserblast: una gamma de màquines que neteja, prepara i tracta les superfícies emprant el làser. L'avantatge d'aquest sistema és que no cal desmuntar el motlle per netejar-lo, no empra solvents, no produeix abrasió en la superfície i aquesta no necessita ser polida després de la neteja.

Grafictamp Sistemes d'Impressió es dedica a la comercialització de sistemes d'estampació per decorar i representa a Espanya a les empreses europees de la multinacional ITW. Segons ens van explicar en el seu estand, el seu punt fort és el transfer per a decoració. La firma presentava una màquina que feia servir aquest sistema (un model Fapa). Els avantatges d'aquest mètode d'estampació són, segons l'empresa, la possibilitat d'emprar 15 colors en una sola impressió i una "qualitat gràfica perfecta".

La signatura col·labora amb importants empreses dels sectors de cosmètica, electrodomèstics, envasos i automoció. Un dels seus últims desenvolupaments és la nova tassa creada per la coneguda marca Tupperware. La tassa, que estava exposada a l'estand, estava decorada amb un adhesiu imprès en transfer que canvia de color amb la temperatura.

La signatura Trelsa Sistemes fabrica equips per realitzar tractaments corona, un tipus de tractament superficial per facilitar l'adhesió de tintes, vernissos, laques i adhesius. Aquest tractament s'utilitza en materials de tensió superficial reduïda com el polietilè, polipropilè, poliamides o PVC entre d'altres.

SPE Maquinària per Serigrafia, va portar a la fira seus models de màquines per imprimir plàstics P-30 i PC-40.

Neteja

Fisa Ibèrica ven màquines de neteja per ultrasons. Per Equiplast, destaquen equips per netejar els motlles que s'empren en plàstics-de dimensions petites i mitjanes.

Velox és una multinacional alemanya amb una filial espanyola a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) que es dedica a productes superespecialitzats (materials, additius, TPUs i adhesius entre altres). Encara que la filial espanyola fa només dos anys a Espanya, la multinacional alemanya existeix des de fa 13 anys i compta amb una cartera de 5.000 clients. A l'estand que tenien a la fira realitzaven demostracions d'un d'aquests productes especialitzats. Es tracta d'Asaclean, una resina per a la purga i el manteniment de màquines d'extrusió i emmotllament per injecció i bufat. La demostració es realitzava en una petita extrusora i la neteja del cargol es duia a terme en pocs minuts. Segons ens va comentar el director gerent de la firma, aquest sistema neta injectores de 750 tones en 12 minuts, guanya temps i no gasta resina. El producte funciona bé en el mercat tot i que costa unes tres vegades més que una resina normal.

Imagen

Matèries Primeres

AB Polymers, és l'empresa comercial del Grup Repol. Aquest es dedica a la fabricació de matèria primera per a la extrusió de termoplàstics. Repol està especialitzada en poliamides si bé ara, gràcies a un acord amb la firma alemanya J & A Plastics, s'ha convertit en representant des de fa un any dels seus policarbonats, PBT, ABS, POM i PMMA. El Grup Repol és present a tot Europa i països com el Marroc i Egipte i porta també ho representació dels productes de Kolon.

Fabricació de bosses

Aquesta empresa de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), Remaplastic, va presentar a la fira dues màquines de gran producció per a la producció de bosses.

Soflex, fabricant de maquinària per a bosses, va portar al seu estand dues màquines: el model SX-85.2 TT per a l'elaboració de bosses de samarreta en block de dos i tres pistes, les que s'empren en els supermercats. Per la seva banda, el SX-105.3 B és un model per fer bosses amb soldadura de fons. Aquesta màquina es ven molt bé a indústries africanes, que empren les bosses que fabrica per congelar els seus productes i per això es coneixen com a "bosses de congelació". Soflex és una empresa que acaba d'experimentar un important procés d'expansió ja que acaba de traslladar-se de les seves antigues instal·lacions de Barberà del Vallès (Barcelona) a una nova nau de 2.000 m2 al polígon Pedrosa de Masquefa (Barcelona). La signatura ven maquinària a l'Àfrica, Europa i Amèrica del Sud.

Soldadura

La signatura Sonotronic es dedica a la fabricació d'instal·lacions i components per a la unió de plàstics. La seva gamma de productes estàndard abasta des generadors modulars i pistoles d'ultrasons fins unitats d'avanç i màquines de soldar per CNC.

Sonotronic ofereix soldadura per ultrasons, placa calenta i tecnologia làser. A més de les màquines estàndard, l'empresa realitza instal·lacions específiques en les tres tecnologies. Pot instal lar una màquina per soldar per ultrasons amb pont mòbil accionat per servomotors o eix CN, per exemple.

Sonotronic també proporciona solucions en soldadura per làser. El làser ofereix una gran precisió i evita les deformacions. Té una alta resistència, no aporta material, és flexible i fa possible una producció econòmica, entre altres avantatges. La signatura té sistemes de soldadura làser per punts, orbital (per a petites sèries) i simultània (per a grans sèries). A més, per assegurar la qualitat del procés, la signatura integra un control i un regulador de procés. Aquest tipus de tecnologia té nous camps d'aplicació en la unió TP / TP, TP / TPE, i termoplàstic i metall.

Finalment, l'empresa també es dedica a la soldadura electromagnètica, un procés adequat per fibres dures i peces de grans dimensions i geometria complexa. El seu principal avantatge és que permet la soldadura de diferents tipus de materials i de materials tous sobre materials durs.

D'altra banda, aquesta firma treballa en nous procediments de soldadura al costat de diversos instituts tècnics. Fruit d'aquestes col·laboracions es va crear un nou tractament econòmic de components ultrasònics per evitar el desgast de la superfície del sonotrodo. També es va crear una tècnica de tall per ultrasons i un sonotrodo rodant per una soldadura contínua.

TPI, que ha canviat la seva denominació social recentment per Mecasonic Espanya, es dedica a l'acoblament de plàstics mitjançant ultrasons, placa calenta o vibracions.

Màquines estàndard de soldadura per ultrasons ECO 35/20
Màquines estàndard de soldadura per ultrasons ECO 35/20

Motlles

La signatura DIMP es dedica a la producció de motlles d'injecció de plàstics i té capacitat per encarregar-se de tasques pròpies d'enginyeria (disseny del motlle) fins a la fabricació de prototips i la injecció de motlles. Ha treballat per als sectors d'automoció, electrodomèstics i altres.

Del estand de Ineo, enginyeria especialitzada en prototips, destacava un prototip a mida natural de la motocicleta Derbi Boulevard, un dels últims treballs que ha realitzat la firma per Derbi - i que va ser presentat al públic el juliol d'aquest any. Es tracta d'un prototip de PU que té el seu principal dificultat en que necessita motlles molt grans i de difícil manipulació.

La signatura Xavier Ribas Distribucions Tècniques es dedica a la distribució de broquets i càmeres d'injecció, recanvis, resistències i connectors per a motlles. Com a novetat, presentava aquesta edició una nova empresa representada, Airtec, de la qual exposava un detector de fuites.

Les firmes representades per Tecniseco Enginyers i presents en el seu estand eren l'espanyola Fisair i l'alemanya Aerial. Es tractava d'equips de control d'humitat ambiental i de deshumidificació per a la producció de motlles.

Normar Productes Industrials, representant de la signatura Injection & Molding Systems, presentava a la fira les seves càmeres calents.

A la fira també havia empreses gregues com EPSI, fabricant de temperadors de motlles.

Tallers Lafita es dedica a construir components per a motlles, - casquets, columnes centradores... -. Venen normalitzats per a la indústria de l'utillatge i, en general, per a tots els sectors industrials. Aquesta firma té altres empreses filials com Bolexp Normalitzats. L'empresa ha presentat aquesta edició d'Equiplast unes columnes inclinades per a motlles. Aquest sistema simplifica la feina als motllistes ja que els evita la necessitat de girar el capçal. Per ara es tracta d'una mostra que han realitzat per presentar a la fira, ja que fins al febrer no es començarà a fabricar en sèrie.

Oriola i Moret (Orymo) es dedica als sistemes d'injecció de cambra calenta. La signatura s'encarrega de tot el procés: disseny de la cambra, instal lació i prova del sistema. El sistema de treball inclou un disseny mitjançant eines CAE i una anàlisi, amb el programari Moldflow, dels problemes que pot ocasionar la peça en el procés de producció. Finalment, la signatura proporciona tota la documentació necessària per a implantar el sistema: estudi reològic, plànols de muntatge i instal·lació.

Orymo treballa per als sectors d'automoció, electrònica i informàtica i línia blanca.

La signatura Sermetal Barcelona, d'acers per a motlles, presentaven a la fira un nou acer desenvolupat per la firma Buderus, anomenat Thruhard Supreme. Aquest material garanteix una màxima seguretat de producte fins i tot amb grans dimensions de motlle i unes dureses de fins a 38 HRC (alta capacitat de polit i resistència al desgast). Malgrat la duresa, aquest acer és fàcil de mecanitzar, té una bona conductivitat tèrmica i és fàcil de soldar.

Projectes i Regulació (Pyr) presentava a Equiplast dos productes desenvolupats recentment. D'una banda, un model de mòdul digital per retallada d'ona per colada calenta (CRT-3000), que, a diferència d'altres mòduls, regula la temperatura de forma "intel ligent". Això significa que el mòdul regula la potència necessària per mantenir estable la temperatura de la bugada i evitar les típiques oscil lacions de temperatura que poden alterar les característiques d'una peça injectada. A més, aquest mòdul permet programar el preescalfament i, en el cas que el termoparell es trenqui o es pinces, el control passa a manera manual amb el valor de tensió que emprava en automàtic.

L'altra novetat és un sistema de vigilància a distància que consisteix en una o més càmeres de vídeo connectades a un ordinador mitjançant internet o una xarxa local.

Imagen

SOFTWARE

La signatura Aida, dedicada bàsicament a l'assessoria tècnica i representació de marques dedicades al programari per a la indústria, va portar a la fira un programari de simulació que va crear expectació entre els visitants. Es tracta del programari Freeform, una aplicació informàtica que inclou una interfície tàctil o en altres paraules, que permet dissenyar amb les mans. Es tracta d'un producte de - que ara vol rellançar Aida a Espanya, ja que es tracta d'un producte molt nou i encara no s'ha venut cap unitat al nostre país. A més d'aquesta aplicació informàtica, també es podia veure a l'estand una reproducció en maqueta d'un gegantesc equip per mecanitzar prototips de cinc eixos, de la signatura EEW, que permet, entre altres coses, mecanitzar embarcacions petites d'una peça.

Però la principal novetat d'Aida és l'acord al qual ha arribat amb la signatura Gedas (filial especialitzada en tecnologies de la informació del grup Volkswagen) per distribuir conjuntament el programari de modelatge Moldex, que en la nova versió ja permet treballar en 3D. Està fabricat per la firma Coretech.

Aida realitzar demostracions del programari &quote;tàctil&quote; Freeform
Aida realitzar demostracions del programari "tàctil" Freeform

CONTROL DE QUALITAT

Metrotec es dedica als equips de control de qualitat i al desenvolupament de software per a la gestió de dades de laboratori. Compartia l'estand amb la signatura Neurtek (especialitzada en assaigs físics de materials, control de pes, índexs de fluïdesa, reometría ...) amb qui també col·laboren.

Durant la fira presentaven l'última versió del programari Geslab, anomenada Geslab Mercury Net Un programari de gestió de laboratori pensat per posar en contacte diferents departaments d'una mateixa empresa o bé diverses empreses. Funciona a través de bases de dades accessibles a través d'internet.

Octògon és una companyia alemanya fundada el 1987 i que dóna feina a una trentena de persones en el desenvolupament, fabricació i venda de sistemes de mesura per a línies de bufat. La seva nova línia de productes, la ScenEx, es basa en la modularitat per adaptar-se a les necessitats individuals de cada transformador.

altres

Cayfi segueix en la línia d'oferir fileres i calibradors en acer inoxidable, en resposta a un mercat europeu amb una clara tendència en aquest sentit. Aquesta empresa és coneguda també per la producció de perfils de coextrusió complicats, fins dimensions de 600 mm d'ample.

La firma alemanya, d'origen americà Gala, representada a Espanya per Centrotécnica, va presentar l'última tecnologia de granulació sota aigua de pellets i micropellets, assecat de material i equips per a laboratori. També es van poder conèixer els equips de tall amb ajustament automàtic de les fulles de forma precisa, mitjançant un sistema pneumàtic centrífugues assecadores del tipus modular, que permeten substituir fàcilment les parts sotmeses a desgast, per la fricció del grànul, reduint el cost de manteniment i sent idònies per al centrifugat de grànuls carregats, com per exemple amb el 50% fibra de vidre. Van destacar també els nous models per a canvis ràpids de color o materials, així com els experimentats equips de la sèrie MB per masterbatch, amb capacitat de fins a 1.000 kg / h. amb recollidor de fins dins del tanc. També es van presentar nous sistemes de tall fins a produccions de 40.000 kg / h.

Machining Centres CMS és la filial espanyola de la signatura CMS italiana, especialitzada en maquinària per a la mecanització de diversos materials. A Equiplast va portar maquinària de la marca CMS i Villa (una marca de màquines de termoconformar que depèn de CMS).

De CMS s'exposava un centre de mecanitzat-model PK-per mecanitzar plàstics o motlles de resina. Té un capçal de cinc eixos i doble camp operatiu. Això significa que l'àrea de mecanitzat és doble i la màquina mai necessita aturar-se. A la fira es mostrava treballant amb un robot Fanuc en un sistema de mecanitzat i manipulació projectat per la mateixa signatura, que també s'encarrega de personalitzar l'automatització.

De Villa s'exposava una màquina de termoconformat. Un model que ofereix versatilitat i un temps de canvi de motlle que es realitza en menys de cinc minuts. Tot el procés es controla de manera automàtica.

La filial espanyola funciona des de l'any 2000 i té instal·lades una dotzena de màquines per al mecanitzat de plàstics i 500 a tot el món.

TRANSFORMADORS

Camps 1925 és una empresa de transformadors de plàstic termoconformat, extrusió i calandratge. S'orienta bàsicament als mercats d'automoció i farmàcia. Aquest any, ha adquirit un equip d'extrusió nou amb una capacitat per a processar 800 kg per hora.

ITSA, Industrial de Transformats es dedica al subministrament de peces d'injecció i pintat de plàstics. La signatura injecta des 650-2300 tones. El seu objectiu per aquesta edició de la fira Equiplast és potenciar la secció d'injecció mitjançant l'ampliació del parc de maquinària.

Imagen

Organitzar l'espai

L'organització de l'espai va ser un dels aspectes que més van criticar els expositors de Equiplast. Segons aquests, el flux de visitants no estava ben orientat ja que totes les empreses importants (i els estands més grans) estaven concentrats en el passadís central i més ben a prop de l'entrada. Aquesta distribució provocava que el flux de visitants no arribés a recórrer tota la fira. Naturalment, l'opinió dels que tenien grans estands era bastant diferent.

Empreses o entitats relacionades

Cayfi, S.L.
Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Euromap c/o VDMA, FV KuG
FANUC Iberia, S.L.U.
Mecasonic España, S.A.
Posimat, S.A.
Repol, S.L.
Udo Krichbaum Transitus, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Construcción de balcones: cerámica con sistema de drenaje, impermeabilización y desolidarización.

    Construcción de balcones: cerámica con sistema de drenaje, impermeabilización y desolidarización.

  • Electro portátiles 18V

    Electro portátiles 18V

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    11/07/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    09/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsefave22-24 octubre Sevilla27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpain

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis