Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El IES Bartolomé Pérez Casas incorpora las celosías Gradpanel-R
Per a les obres d'aquest nou institut de Lorca (Múrcia) s'ha triat aquesta versàtil solució de Gradhermetic

L'IES Bartolomé Pérez Casas incorpora les gelosies Gradpanel-R

Redacció Interempresas26/03/2012

26 de març de 2012

Gradpanel-R és un dels sistema de gelosies, de grans pales, dissenyats i fabricats per Industrial Gradhermetic. Es tracta d'un producte “d'alta qualitat i resistència”, que també destaca per la seva versatilitat en poder ser instal·lades tant en sentit horitzontal com a vertical.

Per la seva funcionalitat en termes de protecció solar i ventilació natural dels edificis i impacte estètic s'adapten perfectament a les exigències i tendències de l'arquitectura actual.

IES Bartolomé Pérez Casas, situat al barri de Sant Cristóbal, la Canyada de Morales, de Lorca
IES Bartolomé Pérez Casas, situat al barri de Sant Cristóbal, la Canyada de Morales, de Lorca.

Les gelosies Gradpanel- R, segons la seva disposició i color, poden reflectir fins al 80% de l'energia solar rebuda i reduir fins a un 30% els costos de refrigeració. A més, les llepis giren fins a 135º seguint el cicle circadiano del sol, i en instal·lacions de disposició vertical pot seleccionar-se el sentit del tancament de les llepis en funció de l'orientació de la façana.

Cada vegada són més els projectes que incorporen gelosies Gradpanel-R per la seva incidència directa sobre l'estalvi d'energia relacionat amb la climatització dels edificis.

Un exemple de tot això es troba en l'obra de l'IES Bartolomé Pérez Casas, situat al barri de Sant Cristóbal, la Canyada de Morales, de Lorca. Es tracta d'un centre d'ensenyament pertanyent a la Conselleria d'Educació, Ciència i Investigació de Múrcia.

Els creadors del projecte són els arquitectes Luis Martínez Planelles i Carlos Montalbán Llamusí, del gabinet d'arquitectura L M P Arquitectes, que treballen amb les empreses constructores Pro Mediterraneo, S.L, Tressa, S. a., Construccions Purias, S.L. i Lorca Unió Temporal d'empreses.

El complex construït ocupa 5.956,78 m2, i la solució oferta és, en paraules dels seus autors, “una edificació que intenta alliberar el màxim possible la futura zona de patis mitjançant la disposició longitudinal de les estades recollides al programa. Amb l'objecte del compliment d'aquest i d'acord amb el criteri de la menor ocupació en planta, l'edifici creix en altures fins a un total de tres (PB + 2) amb una petita planta addicional en l'extrem sud destinada a instal·lacions.”

En referència concreta a l'apartat de solucions per a protecció solar es van instal·lar 1.212 m2 de les gelosies Gradpanel R 314 orientables atenent als criteris que s'exposen en la memòria tècnica: “L'enfosquiment de les aules s'aconsegueix mitjançant gelosies parcialment graduables d'acer del mateix color que la fusteria, de la marca Gradhermetic tipus Gradpanel R 314 o equivalent en acer galvanitzat amb pretractament cròmic, imprimación antioxidant i acabat amb pintura de polièster termo endurida al forn.

En la planta superior, la disposició és vertical i abasta tota l'altura. En les plantes inferiors, la col·locació és horitzontal i es disposen entre eixos de la fusteria amb dimensions aproximades entre eixos de 3,32 m.

Les llepis enfosqueixen un 70% aproximadament de cada aula gràcies a l'acció de petits motors situats a l'exterior i accionats des de l'interior de l'aula mitjançant interruptor protegit amb clau. Cada motor permet el moviment d'una superfície d'uns 15 m2 de llepis. Les llepis queden envoltades per cèrcol metàl·lic en el seu lateral vertical i se subjecten travessant la xapa.”

Les gelosies Gradpanel- R, segons la seva disposició i color, poden reflectir fins al 80% de l'energia solar rebuda i reduir fins a un 30% els costos de refrigeració
Cada motor permet el moviment d'una superfície d'uns 15 m2 de llepis
Cada motor permet el moviment d'una superfície d'uns 15 m2 de llepis.

També és oportú esmentar la reflexió en sentit global que fan els arquitectes: “Les solucions constructives i materials estan adoptats en funció de la màxima durabilitat i menor manteniment possible.” Factors dels quals també participen la qualitat i avantatges de les gelosies Gradpanel R.

Empreses o entitats relacionades

Industrial Gradhermetic, S.A.E.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    15/10/2024

Enllaços destacats

CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMAAsefaveConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Rebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis