Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Gradpanel M, aliadas en el ahorro energético

Gradpanel M, aliades en l'estalvi energètic

21/07/2011

21 de juliol de 2011

En el nou complex del Centre d'Investigació, Desenvolupament i Innovació Tecnològica, Promalaga Excel·lència, corresponent a l'ampliació del Parc Tecnològic d'Andalusia, a Màlaga, s'ha instal·lat 270 metres quadrats de gelosies Gradpanel M High Tech 530 de llepis perforades, seguint un criteri d'estalvi energètic proposat per l'arquitecte Alfonso Braquehais del gabinet d'arquitectura 'Arquitectura de guàrdia', com s'exposa en la memòria del projecte.
Imágen interior del sistema Gradpanel M
Imágen interior del sistema Gradpanel M.
“L'objectiu principal amb el qual s'ha dissenyat l'edifici no és tant produir energies renovables, encara que s'executa una coberta amb plaques fotovoltaiques, sinó minimitzar el consum de les mateixes: dissenyant en funció de l'orientació, millorant l'aïllament dels tancaments, s'afavoreixen les ventilacions naturals que eviten l'ús de la climatització activa, es potencia la il·luminació natural, s'utilitza en il·luminació artificial tecnologia LED, es reutilitzen les aigües grises i les procedents de la pluja per al reg, s'ha instal·lat un sistemes global de gestió automatitzat de les instal·lacions, controlant la despesa de cada usuari”.
Aquesta concepció es tradueix en tot un seguit de decisions, aportacions i per aconseguir l'objectiu marcat pels professionals: "l'arquitectura del conjunt pretén aconseguir el benestar ambiental intern usant energia natural com a recurs principal per evitar l'ús de l'aire condicionat. Aquesta premissa es materialitza en el tractament individualitzat de les façanes en funció de la seva orientació.”
Així els arquitectes apunten les següents estratègies projectades i realitzades: “Poden identificar-se dues estratègies ambientals claus en el projecte. La primera és la distribució a l'edifici de patis que afavoreixen la ventilació creuada en tot el conjunt, reforçats per l'ús de l'espai central que actua de regulador climàtic. La segona consisteix en l'ús intencional de l'ombra, per la qual s'incorporen llepis verticals en la façana oest i viseres en la sud que protegeixen les façanes de la radiació solar directa però no interfereixen en el flux de l'aire, necessari per condicionar els ambients interiors. També s'han instal·lats tendals d'accionament mecànic en la part alta dels patis, permetent donar ombra als patis principalment en els mesos d'estiu.”
Imágen exterior del sistema Gradpanel M
Imágen exterior del sistema Gradpanel M.
D'aquesta manera s'ha cuidat fins al mínim detall per aconseguir el màxim aïllament amb una façana ventilada, instal·lant en els buits doble acristalamiento amb cristall exterior amb un alt grau de protecció solar, una coberta lleugera tipus Deck, i un forjat en la planta baixa amb un aïllament de 5cm per evitar les pèrdues tèrmiques. Referent a la protecció solar, “s'han tractat de forma individualitzada les façanes en funció de la seva orientació. Evitant el típic edifici que resolent totes les façanes de forma similar ho fa energèticament poc eficient.”
És en aquest aspecte és on les Gradpanel M HT530 de pales perforades compleixen la seva funció. Gradpanel M és un sistema de gelosies graduable en alumini de grans pales en diversos amples, dissenyat per aconseguir un producte arquitectònic destinat principalment a controlar la incidència dels rajos solars als edificis. És un producte estudiat per a construccions singulars i especialment per a edificis d'oficines, aeroports, hotels, escoles, instal·lacions esportives, etc. A més de l'elegància i sobrietat exterior, confereix als interiors una gran intimitat i confort, així com sensació de seguretat.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    15/10/2024

Enllaços destacats

Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextMatelec - IFEMAAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis