Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Rentabilizar toda la superficie de la nave mediante fachadas solares
PROSOL TF, de Schüco, una nova tecnologia fotovoltaica de capa fina per a qualsevol edifici

Rendibilitzar tota la superfície de la nau mitjançant façanes solars

Redacció Interempreses11/02/2011
PROSOL TF és un sistema desenvolupat per Schüco que integra la innovadora tecnologia fotovoltaica de capa fina en façanes d'edificis de nova construcció i reforma. El mòdul de finestres i façana Schüco PROSOL TF proporciona la solució ideal per a cada projecte, obre noves possibilitats a l'arquitectura solar i estableix nous estàndards en termes d'eficàcia i disseny, representant el futur de la tecnologia solar.
Amb Schüco PROSOL TF es poden reequipar amb una inversió mínima en les façanes de naus per a obtenir beneficis solars. Foto: Schüco International KG...
Amb Schüco PROSOL TF es poden reequipar amb una inversió mínima en les façanes de naus per a obtenir beneficis solars. Foto: Schüco International KG.

El mòdul de finestres i façana Schüco PROSOL TF compleix tots els requisits de la envoltant dels edificis per a la generació d'energia amb la màxima fiabilitat de planificació, funcionalitat i estètica, incrementant el valor dels immobles. Les cèl·lules de capa fina de silici dels mòduls PROSOL TF aprofiten d'una manera molt eficient les condicions particulars de la integració a l'edifici. Fins i tot a elevades temperatures i amb una radiació difusa de la llum, els mòduls subministren molt bons valors de rendiment.

Des d'un punt de vista arquitectònic, els mòduls PROSOL TF destaquen per la seva estètica uniforme, transparència variable i vidres amb formes per a qualsevol tipus d'aplicació.

Muntatge sobre façana

Amb aquest sistema, i una reduïda inversió, es poden reequipar façanes de naus fins ara no utilitzades per obtenir potents beneficis solars mitjançant una solució anomenada 'llest per instal lar'. Aquesta solució completa, ampliable de forma modular a partir de mòduls de capa fina Schüco PROSOL TF amb una superfície de 5,7 metres quadrats cada un, permet una instal lació senzilla i ràpida amb pocs components sense alterar l'estructura de l'edifici. Amb una càrrega estructural baixa, n'hi ha prou amb quatre punts de connexió a la façana existent.

A la fàbrica de Schüco a Osterweddingen, prop de Magdeburg, es produeixen els mòduls fotovoltaics de silici amorf de grans dimensions per a la seva integració a les façanes, els quals presenten nombrosos avantatges pel que fa als mòduls convencionals. Comparat amb els mètodes de producció alternatius, s'aconsegueix reduir més de 50.000 tones de CO 2 a l'any. Es tracta d'un procediment únic al món que demostra l'excel • lent compatibilitat dels mòduls amb la protecció del medi ambient.

Aquest mètode de producció flexible permet formats homogenis i de grans dimensions, de 2,20 mx 2,60 m (5,7 m² )
En façanes convencionals, el mòdul de finestres i façana Schüco PROSOL TF ofereix llibertat creativa. Foto: Schüco International KG...
En façanes convencionals, el mòdul de finestres i façana Schüco PROSOL TF ofereix llibertat creativa. Foto: Schüco International KG.

Finestres i façana no ventilada Schüco amb PROSOL TF

Schüco PROSOL TF assumeix les funcions principals de la envoltant de la façana com vidre aïllant en finestres i façanes no ventilades, unint protecció solar, protecció contra les inclemències meteorològiques, protecció acústica, protecció contra mirades indiscretes, aïllament tèrmic i generació d'energia. El mòdul combina disseny estètic amb alta i sofisticada tecnologia així com generació d'energia solar i aconsegueix unir l'interior i l'exterior dels edificis mitjançant grans superfícies transparents. La incidència de la llum diürna crea una agradable ambient. Amb la tecnologia de capa fina amorfa s'aconsegueixen atractives superfícies homogènies. Les cèl·lules de capa fina de silici obtenen més excel lents valors de producció fins i tot amb radiació de llum difusa.

Mitjançant làser es poden generar graus de transparència de fins al 30%, el que permet mantenir una gran proximitat amb l'entorn. Amb el làser és possible també gravar patrons i logotips.

Schüco PROSOL TF en la seva versió com vidre opac a la zona del ampit al IFT Rosenheim. Foto: Schüco International KG
Schüco PROSOL TF en la seva versió com vidre opac a la zona del ampit al IFT Rosenheim. Foto: Schüco International KG.

Façana ventilada de Schüco amb PROSOL TF

En aquest cas, la façana ventilada de Schüco és el sistema eficient que integra PROSOL TF en façanes opaques de gran format per a projectes de nova construcció i reforma. Aquesta solució permet màxima seguretat, tant en la planificació com en la previsió dels costos, ja que els processos d'instal lació i posada en marxa es redueixen de forma significativa. Gràcies a això s'aconsegueix una rehabilitació energètica de la façana molt econòmica. El cost addicional que generen els mòduls de capa fina es compensen amb la prima rebuda per la injecció d'energia elèctrica a la xarxa.

La façana ventilada de Schüco, amb mòduls de capa fina Schüco PROSOL TF integrats, és un sistema eficient per a construccions noves i rehabilitacions...
La façana ventilada de Schüco, amb mòduls de capa fina Schüco PROSOL TF integrats, és un sistema eficient per a construccions noves i rehabilitacions. Foto: Schüco International KG.

Protecció solar Schüco ALB amb PROSOL TF

Els mòduls de capa fina Schüco PROSOL TF poden emprar com a elements de protecció solar, opacs o semitransparents, en façanes noves i de reforma. La integració, per exemple, en murs tipus cortina o façanes de maçoneria es realitza mitjançant grans lames fixes. Els components prefabricats permeten, igual que en altres aplicacions, un muntatge senzill i d'alta seguretat, tant en la planificació com en previsió dels costos.

Els mòduls de capa fina Schüco PROSOL TF poden emprar com a elements de protecció solar, opacs o semitransparents. Foto: Schüco International KG...
Els mòduls de capa fina Schüco PROSOL TF poden emprar com a elements de protecció solar, opacs o semitransparents. Foto: Schüco International KG.

Empreses o entitats relacionades

Schüco Iberia, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    15/10/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMAAsefaveRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis