Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Jaime Chen, director económico de la Oficina Económica y Cultural de Taipéi
"El segell 'Mad'in Taiwan' ofereix avui una imatge de qualitat a un preu raonable"

Entrevista a Jaume Chen, director econòmic de l'Oficina Econòmica i Cultural de Taipei

Javier García20/07/2010

20 juliol 2010

Batejada com Formosa (bella) pels portuguesos al segle XVI, l'actual Taiwan és una petita illa de 23 milions d'habitants, situada a l'est de la Xina i al sud del Japó, el seu gran rival en tecnologia. Les seves reduïdes dimensions geogràfiques no impedeixen que Taiwan sigui el segon país mundial en capacitat productiva de semiconductors i de tecnologia TFT-LCD, i el quart fabricant de maquinari informàtic i de panells solars. Jaime Chen, director de la divisió econòmica de la Oficina Econòmica i Cultural de Taipei , situada a Madrid, destaca en aquesta entrevista la gran capacitat tecnològica de l'illa i la qualitat del producte taiwanès. No en va, el país inverteix gairebé el 3% del seu PIB en recerca.
Jaime Chen, director econòmic de l'Oficina Econòmica i Cultural de Taipei
Jaime Chen, director econòmic de l'Oficina Econòmica i Cultural de Taipei.

En quins sectors industrials se sustenta l'economia de Taiwan?

Una bona representació dels nostres principals sectors es troba a Hsin Chu, una zona industrial d'alta tecnologia creada el 1980, que compta amb empreses especialitzades en informàtica i telecomunicacions. El complex es troba al 100% d'ocupació des de fa anys, així que el govern va impulsar el establint de dos parcs científics, un al centre de Taiwan (CTSP) i un altre al sud (PCST). La facturació en 2009 entre els tres parcs tecnològics va ascendir a 84.143.000 de dòlars americans.

"Taiwan compta amb una indústria puntera que ofereix un valor afegit, cosa que no aporten països emergents com la Xina o països del sud-est asiàtic, amb mà d'obra i costos de producció més barats"
&quote;El sector empresarial internacional veu a Taiwan com un país d'alta tecnologia&quote;, afirma Chen
"El sector empresarial internacional veu a Taiwan com un país d'alta tecnologia", afirma Chen.

Quin tipus de productes es desenvolupen en aquests parcs?

En ells estan ubicades companyies especialistes en la fabricació de mòbils, tecnologia LCD, materials semiconductors, tecnologia LED, panells solars, maquinària, accessoris i peces d'alta precisió, així com xips i circuits integrats.

Molta competència en aquesta indústria ...

Sí, però parcs científics com el de Hsin Chu ens ajuden a seguir avançant en aquesta indústria puntera i oferir un valor afegit, cosa que no aporten països emergents com la Xina o països del sud-est asiàtic, amb mà d'obra i costos de producció més barats.

Llavors, seran aquests productes, els d'informàtica i telecomunicacions, els més exportats pel seu país?

Efectivament, aquest tipus de productes són sens dubte els que més es venen a l'estranger. Darrerament, potser des de fa tres o quatre anys, comença a prendre terreny l'energia solar i fotovoltaica. En l'actualitat, Taiwan és el quart país proveïdor de panells solars del món.

Segons explica Chen, moltes persones de països com Vietnam, Tailàndia, Indonèsia o, fins i tot, de la pròpia Xina...
Segons explica Chen, moltes persones de països com Vietnam, Tailàndia, Indonèsia o, fins i tot, de la pròpia Xina, viatgen a Taiwan a la recerca de millors sous i millors condicions de treball.

Com n'és important és en aquest context l'R + D?

Ilustraré la resposta amb una dada: Taiwan destina el 2,77% del PIB a recerca.

Això és molt ...

Sí, a més, al nostre país, de 23 milions d'habitants, comptem amb 164 universitats, que treballen colze a colze amb el món de l'empresa. A Taiwan, de cada 1.000 persones, 58 estan graduats a la universitat.

Quina imatge creu que ofereix Taiwan com a país a l'exterior?

Crec que el sector empresarial veu a Taiwan com un país d'alta tecnologia. Cal no oblidar que Taiwan és el segon país en capacitat productiva de semiconductors, el segon país fabricant de TFT-LCD i la quarta potència mundial en maquinari informàtic, a més d'ocupar el quart lloc com a proveïdor de panells solars.

Francisco Hwang, ambaixador i representant de l'Oficina Econòmica i Cultural de Taipei
Francisco Hwang, ambaixador i representant de l'Oficina Econòmica i Cultural de Taipei.

Enllaç comercial

L'Oficina Econòmica i Cultural de Taipei és una representació del Govern de Taiwan a Espanya. En realitat, explica Chen, "es podria dir que compleix les funcions d'una ambaixada, en ella, Francisco Hwang és l'ambaixador i representant de l'oficina i jo sóc el director de la secció econòmica de la mateixa".

L'objectiu de l'oficina econòmica és promoure el comerç i fomentar la inversió bilateral entre Espanya i Taiwan. "Som com un enllaç entre els dos països, que presta servei, assistència i informació a qui la necessiti. Qualsevol empresari interessat en invertir en el nostre país és molt benvingut. Nosaltres li subministrem tota la informació necessària i l'ajuda que necessiti per establir la seva oficina o fàbrica a Taiwan ".

I què pot fer el país per reforçar aquesta imatge?

Doncs seguir avançat en aquests sectors tecnològics per elevar el nostre valor afegit. Per això, el Govern de Taiwan inverteix grans esforços per incentivar a les empreses en valors com la innovació, el disseny i la marca.

I quin creu que és la primera impressió, la sensació del consumidor final quan descobreix el segell 'Mad'in Taiwan' al producte que acaba d'adquirir?

Fa trenta anys potser el producte de Taiwan era un article barat de poca qualitat. Avui jo crec que el nostre segell ofereix una imatge de qualitat a un preu raonable. Molts dels nostres productes són de millor qualitat que els de Japó o Alemanya.

El país combina a la perfecció tradició amb tecnologia punta...
El país combina a la perfecció tradició amb tecnologia punta. A la imatge, un rètol LED informa als visitants d'un temple al sud de Taipei, capital de Taiwan.

Inevitablement, en l'inconscient de molts occidentals s'associa, es relaciona a Taiwan amb la Xina ...

Sí, és cert, però som molt diferents. L'empleat taiwanès és molt treballador, el que no vol dir que no es respectin els seus drets. Vivim una situació molt diferent a la de la Xina. De fet, moltes persones de països com Vietnam, Tailàndia, Indonèsia o, fins i tot, de la pròpia Xina, vénen a Taiwan a la recerca de millors sous i millors condicions de treball.

¿I pel que fa a la qualitat dels productes?

Taiwan està invertint molt en la Xina ... al voltant dels 100.000 milions de dòlars. Però els productes de qualitat, els que necessiten de mà d'obra qualificada i especialitzada, se segueixen desenvolupant al nostre país. Els departaments d'I + D + I estan en sòl taiwanès. Al mercat, podem trobar productes xinesos trenta o quaranta vegades més barats que els taiwanesos, però clar, la qualitat d'aquests últims és molt superior.

"Taiwan ofereix seguretat política, una mentalitat molt oberta cap l'occidental, l'eficiència, puntualitat i flexibilitat de les companyies i una estratègica posició geogràfica en el continent"

Xina no és un competidor ...

No Al mercat asiàtic nostra gran competència és Japó.

Gran rival.

Sí, i un objectiu a assolir. També, en el sector de màquina-eina, competim amb països com Alemanya i Suïssa.

Taiwan en el món

Taiwan compta amb destacades firmes internacionals com els fabricants d'ordinadors, components i accessoris Acer i Asus, la signatura de mòbils HTC, els constructors de bicicletes Merida i Giant, les signatures de programari D-Link i CyberLink, el fabricant de maquinària i accessoris de fitness Johnson Health Tech, els fabricants de dispositius i accessoris informàtics Transcend i Advantech, el dissenyador de programari antivirus i de seguretat de continguts Trend Micro, i el proveïdor de solucions completes d'accés a Internet per a proveïdors de serveis, així com per a empreses i llars Zyxel, entre d'altres companyies.

Valoreu de l'1 al 10 la relació qualitat-preu de la tecnologia i els productes taiwanesos.

Doncs un 9: oferim gran qualitat a un preu molt competitiu.

Molts empresaris occidentals estan interessats en comerciar amb el seu país. Amb quina traves i avantatges poden trobar-se?

Per a un espanyol, potser l'idioma pot ser una trava. Molta gent a Taiwan parla castellà, però crec que no és suficient per fer negocis amb països hispanoparlants. De tota manera, el món de l'empresa al país parla anglès.

I de quins avantatges gaudirà?

Com avantatges, destacaria la nostra estratègica posició geogràfica en el continent, la nostra seguretat política i la nostra internacionalitat en matèria de comerç. A més, les nostres empreses tenen una mentalitat molt oberta cap al occidental. També ressaltaria l'eficiència, puntualitat i flexibilitat de les companyies, que se saben adaptar a les necessitats dels seus clients internacionals.

L'illa, de 23 milions d'habitants, compta amb 10 milions de motocicletes
L'illa, de 23 milions d'habitants, compta amb 10 milions de motocicletes.

En quin sentit són flexibles?

Per exemple, moltes companyies d'altres països no subministren gènere si no se supera un nombre determinat d'unitats o quilos. A Taiwan abunda la petita i mitjana empresa, que sí que està disposada a fer-ho. També poden fins i tot fabricar segons el disseny del client.

Què hi ha de les falsificacions i la pirateria?

La protecció de la propietat intel lectual de les empreses estrangeres està totalment garantida.

Amb quins arguments tractaria de convèncer a una empresa estrangera perquè construeixi una fàbrica o un centre logístic al seu país?

La nostra proximitat i bona entesa comercial amb la Xina és un factor a tenir en compte, però hi ha més. El 2009, la firma nord-americana d'investigacions BERI (Business Environment Risk Intellingence) va situar a Taiwan en el cinquè lloc mundial pel que fa al seu entorn general idoni per a inversions. També ocupa el cinquè lloc pel que fa a risc d'operació es refereix. A més, segons l'institut de negocis internacional suís IMD, Taiwan és al vuitè lloc en competitivitat.

Més informació sobre l'Oficina Econòmica i Cultural de Taipei a: www.taiwanembassy.org / ES

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    15/10/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - NebextConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis