Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Reflector de antena espacial en fibra de carbono

Reflector d'antena espacial en fibra de carboni

01/07/1996
Plastexpo’96, la consolidació de les tendències

La fira va comptar amb 17 expositors espa&ntildeoles

Del 21 al 24 de maig, Eurexpo (Lió, França) va acollir el saló Plastexpo, que en aquesta edició es va celebrar conjuntament amb Alliance, el saló de la subcontractació de la zona de Rhône-Alps, resultant una simbiosi positiva per a tots dos salons.


Dels 500 expositors de Plastexpo, que ocupaven una superfície de 25 000 m2, un 50% corresponien a fabricants de maquinària de transformació i equips perifèrics, un 20% a productors de matèries primeres, un 12% a serveis a la indústria i serveis industrials, un 8% a motlles i accessoris, un 8% a fabricants d'equips de mesurament i control i el 2% restant al sector d'higiene i seguretat. Alliance, per la seva banda, comptava amb 770 expositors, dels quals un 12% corresponien al sector de plàstics i cautxú, i estimava que un 20% dels 30.000 visitants que esperava serien d'aquest sector.

Un total de 17 expositors espanyols van acudir a la cita dels plàstics a Lió, en la qual el 35% d'expositors eren estrangers, provinents de 19 països.

Figura 1 Eurotecno ofereix inatalaciones completes per al reciclat de film de polietilè o polipropilè. El model I-50, el m&aacutes pequi&ntildeo, pot traslladar-se en un contenidor. A la foto, el model I-100, que presenta una producci&oacuten de 500 kg/h.


Repol (poliamides), Merquinsa (termoplàstics, termostables, elastòmers i additius), Ferro Enamel Espanyola (termostables, pigments, colorants, masterbatches, additius), Suminco (poliolefinas, estirenos i copolímers d'estireno, compounds, serveis de recuperació i reciclat de polímers) i Subministraments Comtal/Visoplast (compounds, materials termoplàstics, serveis de recuperació i reciclat de polímers), juntament amb Anaip, la Confederació Espanyola d'Empresaris del Plàstic, que les representava, ocupaven sengles estands en el Pavelló 2, dedicat als fabricants de matèries primeres. Representada per Anaip estava també Cayfi (fabricació de motlles i filtres d'extrusió) i Ascamm, l'Associación Catalana d'Empreses Constructores de Motlles i Matrius, amb sengles estands en un àrea dedicada del pavelló 6.

Figura 2







Imapc, l'Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària per a Plàstic i Cautxú, estava present així mateix en el pavelló 6, presentant a Construccions Margarit Margarit-JSW (inyectoras), Alimatic (transport pneumàtic de materials plàstics, assecadors d'aire calent, deshumidificadores d'aire sec), Eurotecno (instal·lacions per al reciclat de film de polietilè o polipropilè), Covex RS Extrusió (línies d'extrusió, cargols, cilindres, bobinadoras), Làser Quanta (sistemes làser per a la indústria) i Encunyis i Motlles de Galícia (motlles d'injecció per a termoplàstics).

Economia i facilitat d'utilització

Economia d'energia i de materials, i facilitat d'utilització són les tendències comunes de la maquinària presentada.

Arburg i Battenfeld presentaven unitats moldulares amb diverses possibilitats de combinació de la unitat d'injecció i la de tancament. Ferromatik Milacron acudia amb la seva Elektra 100, d'elevada precisió i un consum d'energia reduït a la meitat, i Billion amb les seves Hercules Plus per a produccions d'alta cadència

Màquines horitzontals Husky de plaques rotatives para modelo amb més d'un material, màquines per a sala blanca i equips de modelo de dos materials de Krauss-Maffei, inyectoras de plaques majors i un major pas entre columnes de Mannesmann Demag i la Megat HP 820 t de Sandretto, amb pas entre columnes de 1250 x 1060 mm i unitat de control SEF 100 amb pantalla integrada en la màquina, formaven part de l'oferta exposada.

Margarit-SJW presentava la seva nova seriï JM-II-170, amb sistema de control adaptat a normes CE que presenta determinació automàtica de paràmetres a partir de les característiques dimensionals de la peça i el material a utilitzar, així com diverses indicacions d'estat del procés.

També en extrusió i bufat

Control del procés per a un major estalvi de material i energia és també la tendència en extrusió, i un dels camins empresos és el control sistemàtic i automatitzat de l'espessor. Es van presentar, com a novetat, l'anàlisi del soroll per transformada de Fourier i la mesura indirecta de l'espessor en funció de la del cordó en filtre pla.

Figura 3 Instalaci&oacuten de transport multiestacional efectuada per Alimatic. L'empresa presentava tambi‚n les seves deshumidificadores d'aire sec i els seus assecadors d'aire calent.f





Pel que es refereix al bufat, es detecta a França un augment en la utilització del PET, per la qual Battenfeld Fisher i Sidel van presentar els seus respectius equips. En quant a les peces tècniques, el bufat 3D per a peces sota el capó experimenta un gran augment. L'alemanya Battenfeld Fisher ha adquirit de la japonesa Sumitano la llicència del seu procediment de bufat per succió.

Facilitat d'utilització, el tret comú

Igual que la maquinària de transformació, els robots i manipuladors tendeixen a simplificar els controls i a millorar les interfase amb la màquina, presentant també una major velocitat de desplaçament i una major seguretat.

Els granuladores treballen a poca velocitat per qüestions de soroll. En el dosatge i en l'assecat destaquen un increment en la rapidesa i en la precisió, sense oblidar la facilitat de neteja. En aquest sentit cal destacar els equips presentats per la catalana Alimatic.

Materials i reciclat

Policetonas alifáticas amb molt bones propietats químiques i mecàniques (Shell Chemicals i BP Chemicals) i polímers metalocénicos (Dow Chemical, Hoechst, Basf i Exxon Chemicals, que els combina amb el seu procediment de supercondensación) són les tendències destacades que, igual que les descrites per a la maquinària, van apuntar ja en Düsseldorf.

El reciclat també va estar present en Plastexpo, on l'èmfasi es va posar en aplicacions concretes d'aquests productes.

Empreses o entitats relacionades

Alimatic, S.L.
Arburg, S.A.
Asociación Española de Fabricantes de Maquinaria para Plástico y Caucho
Cayfi, S.L.
Coscollola Cial, S.L.
Plastics Europe Ibérica
Repol, S.L.
ROMI Máquinas España, S.A. - (ex Italprensas Sandretto, S.A.)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Construcción de balcones: cerámica con sistema de drenaje, impermeabilización y desolidarización.

    Construcción de balcones: cerámica con sistema de drenaje, impermeabilización y desolidarización.

  • Electro portátiles 18V

    Electro portátiles 18V

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    11/07/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    09/07/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainMatelec - IFEMA22-24 octubre SevillaFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis