Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los proyectos más vanguardistas en arquitectura sostenible, en Genera 2010
La Fira Internacional d'Energia i Medi Ambient, organitzada per Ifema, se celebra del 19 al 21 de maig

Els projectes més avantguardistes en arquitectura sostenible, a Genera 2010

Redacció Interempreses03/05/2010
L'arquitectura, sinònim d'innovació i disseny, torna a demostrar la seva sensibilitat per incorporar solucions avantguardistes als seus projectes amb la integració de les energies renovables a l'edificació. Aquesta tendència es troba cada vegada més consolidada entre els professionals d'un sector que es ve caracteritzant per la implantació de propostes respectuoses amb el medi ambient propicia respostes ciutadanes davant el repte de l'ecologia. En Genera 2010, que es celebra del 19 al 21 de maig a Fira de Madrid, es poden conèixer les últimes tecnologies i idees disponibles en matèria d'arquitectura sostenible.

Una prova del creixent interès per aquest model de construcció és el Solar Decathlon Europe, una competició en la qual hi ha els edificis més innovadors i eficients energèticament. Aquest any es duu a terme per primera vegada fora dels Estats Units el mes de juny, a Madrid. Com avanç, a l'estand de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), entitat que presideix el Comitè Organitzador de la Fira Internacional d'Energia i Medi Ambient, es mostren les maquetes dels edificis dissenyats per 20 universitats, cinc d'elles espanyoles, que competeixen en aquest esdeveniment. El denominador comú de tots ells és la utilització de la tecnologia solar com a única font energètica, a més de la integració d'altres sistemes actius i passius que garanteixin una reducció de l'impacte mediambiental dels edificis. L'IDAE explica el 19 de maig, en el marc del Saló, els detalls d'aquesta edició de Solar Decathlon Europe.

La Galeria d'Innovació de Genera 2010 ofereix una selecció de les millors propostes
La Galeria d'Innovació de Genera 2010 ofereix una selecció de les millors propostes.
La Galeria d'Innovació, que celebra la seva tercera edició, es consolida com una plataforma on exposar les solucions més innovadores per a incorporar les energies renovables a l'edificació

Algunes d'aquestes solucions també s'han aplicat a la Galeria d'Innovació de Genera 2010, que aquest any ofereix en tres dels seus 20 projectes, una selecció de les millors propostes d'innovació per als sistema de generació renovable aplicats a l'arquitectura. Així, Abac Enginyers, en col·laboració amb Compact-Habit, ha estat l'empresa encarregada de dissenyar el Campus Montilivi de la Universitat de Girona, un conjunt d'habitatges per a estudiants, eficients energèticament durant tot el cicle de vida de l'edifici: construcció, funcionament i desconstrucció sense enderrocament. Gràcies a la solució eMii (Edificació Modular Integral Industrialitzada), es redueix el temps, els costos i els consums energètics tant en la construcció com en la desaparició de l'edifici, sense necessitat de recórrer a una demolició. La incorporació d'altres solucions actives i passives, com a sistemes de microcogeneració per cobrir les necessitats energètiques de l'edifici, han permès millorar l'eficiència d'aquesta proposta.

Per garantir el màxim confort en els habitatges, alhora que es redueix la factura energètica i l'impacte mediambiental, Bali Group acudeix a la Galeria d'Innovació amb ECOG, una caldera mural d'ús domèstic que utilitza la microcogeneració com a font energètica. Gràcies a un motor Stirling produeix de manera combinat calor, aigua calenta i 1 kW d'electricitat. La incorporació d'aquesta tècnica a la llar, permet millorar l'eficiència energètica de l'habitatge, ja que aquesta caldera aprofita el 90% de l'energia que produeix, i redueix el volum d'emissions de CO 2 a una tona anual.

Les jornades tècniques, organitzades en paral lel a l'oferta comercial del saló, dedicaran sessions específiques a analitzar la vinculació entre arquitectura i energies renovables

L'estètica, un factor fonamental per a la integració renovable

Fins ara, la incorporació de les fonts de generació renovable, sobretot l'energia solar a l'arquitectura, han tingut un handicap important: el factor estètic. Els avenços tecnològics desenvolupats per aquesta indústria en els últims anys, han permès la integració dels panells fotovoltaics en cobertes i façanes resolent les antigues limitacions.

L'empresa Vegas ha estat seleccionada per participar a la Galeria d'Innovació per la seva Sistema d'Integració Exoenvolvente, dissenyat per a aquest tipus de tecnologia renovable. Aquesta solució utilitza les peces usades, per realitzar el envoltant final d'un edifici com bastidors que suportin els delicats laminats fotovoltaics. El sistema, a més de suposar un estalvi de material en la integració de l'energia solar fotovoltaica a l'edifici, aporta més estètica al conjunt.

La Galeria d'Innovació no és l'únic espai on es podran comprovar les últimes innovacions que han desenvolupat les empreses del sector per fomentar la incorporació de les energies renovables a l'arquitectura. Els expositors de Genera 2010 també presentaran avenços tecnològics que facilitin aquesta implantació. Citrí Solar va al certamen amb el nou captador modular CS 300M, que, gràcies a la seva petita grandària (2 m 2), s'integra a la coberta oa la façana de l'edifici amb un reduït impacte visual. Enfinity, per exemple, mostrarà tres noves solucions fotovoltaiques sobre cobertes que responen a les limitacions de pes, a l'efecte advers del vent i dotades d'un elevat índex de flexibilitat per respectar l'estètica de l'edifici.

Durant el certamen, es presentaran les idees triades per participar en la propera edició de Solar Decathlon Europe, una competició en la qual hi ha els edificis més innovadors i eficients energèticament, que per primera vegada es convoca fora dels Estats Units

La climatització de piscines mitjançant sistemes renovables és una altra de les novetats que inclouran en la seva oferta comercial expositors com OKU Obermaier GMBH i IVT GMBH. Aquesta última, a més, ampliarà l'oferta de sòl radiant vigent en el mercat, tant per a habitatges de nova construcció com per a reformes.

Jornades tècniques

Els professionals que acudeixin a Genera 2010 a més podran accedir a un complet programa de Jornades Tècniques, dissenyades per Ifema en col·laboració amb les principals associacions i organismes del sector de l'arquitectura i les energies renovables, on, entre altres temes, s'abordarà la vinculació actual entre ambdues indústries i les possibilitats que ofereixen aquestes sinergies.

Així, entre d'altres, el dimecres 19 de maig, en una sessió organitzada per l'Associació Espanyola de Cogeneració (Acullen) i per l'Associació Espanyola per a la Promoció de la Cogeneració (Agafen Espanya), s'analitzarà la implantació d'aquest model de generació en el sector residencial i terciari.

El dijous 20 de maig, i sota el títol 'Els serveis d'eficiència energètica en edificis i instal·lacions: nous reptes davant noves exigències', l'Associació d'Empreses de Manteniment Integral i Serveis Energètics (AMI) i l'Associació Espanyola de Climatització i Refrigeració ( ATECYR), exposaran d'una manera pràctica els criteris a seguir per qualificar l'eficiència d'un edifici i abordaran l'evolució futura d'un dels sectors amb més projecció en la indústria renovable: els serveis energètics. El mateix dia, el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid (COAM) celebrarà el seminari Sinergies entre energies renovables i arquitectura.

Tant en aquesta última sessió com a la resta de conferències que s'impartiran de manera paral lel a l'oferta comercial de Genera 2010, del 19 al 21 de maig, els principals agents del sector analitzaran amb casos pràctics les possibilitats que ofereixen tecnologies com l'energia solar tèrmica, fotovoltaica, biomassa, la cogeneració o la geotèrmia per desenvolupar un model d'arquitectura sostenible. L'oferta de la Fira d'Energia i Medi Ambient coincidirà en el temps amb el Saló Internacional de l'Automòbil Ecològic i de la Mobilitat Sostenible.

Empreses o entitats relacionades

Genera - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Construcción de balcones: cerámica con sistema de drenaje, impermeabilización y desolidarización.

    Construcción de balcones: cerámica con sistema de drenaje, impermeabilización y desolidarización.

  • Electro portátiles 18V

    Electro portátiles 18V

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    30/07/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    25/07/2024

Enllaços destacats

AsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpain22-24 octubre Sevilla

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis