Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a José María Franquet, miembro del comité organizador de ExpoSólidos
"El model ExpoSólidos està pensat per intensificar el ritme de contactes entre l'expositor i el visitant"

Entrevista a José María Franquet, membre del comitè organitzador de ExpoSólidos

David Pou02/11/2009

2 de novembre de 2009

Les principals companyies de processament de sòlids són presents en una de les cites més significatives del sector al sud d'Europa: ExpoSólidos 2009 . Entre elles es troba Wam Spain , filial de Wamgroup, multinacional que fabrica i proveeix una àmplia gamma de producte incloent equips per al maneig de material a granel, la filtració de pols, la separació de sòlids i líquids, la barreja i la vibració. Interempreses ha volgut conèixer a través de José María Franquet, gerent de Wamspain 2004, en la seva condició de membre del comitè organitzador, els objectius de la fira i la situació actual del sector.
José María Franquet, membre del comitè organitzador de ExpoSólidos i gerent de Wam Spain
José María Franquet, membre del comitè organitzador de ExpoSólidos i gerent de Wam Spain.

El sector del processament i la tecnologia de sòlids a Espanya justifica l'existència d'una fira com ExpoSólidos?

Espanya ho justifica i crec que ExpoSólidos és un referent creixent en el sector, ja que no només rep visitants de tot Espanya sinó d'altres països europeus com el Regne Unit, a més de comptar amb expositors de referència en el sector, tant fabricants de maquinària, com Wam Spain, així com empreses que es dediquen a la instal lació i al disseny de les mateixes, com System-Technik.

ExpoSólidos és una fira 'breu' en tot: en nombre d'expositors, rondant els 100, en nombre de visitants professionals, amb uns 4000, i en nombre de dies, només tres. És aquest el model de fira que prefereixen els expositors i els visitants professionals del sector?

Com a model de fira crec que és òptim i més genera un ritme més intens que altres fires que tenen una durada de 5 dies, i que permeten un ritme més relaxat pel que fa a contactes i activitats. El nostre model de fira està pensat per intensificar el ritme de contactes entre l'expositor i el visitant, i la seva ubicació en els tres dies centrals de la setmana coincideix amb el major ritme laboral i per tant s'aprofita al màxim la capacitat de l'equip comercial per establir no només noves vendes, sinó també per ampliar el 'networking' al màxim.

El comitè organitzador de ExpoSólidos 2009 ha decidit fixar una de les seves prioritats en la internacionalització de l'esdeveniment Per què? Cap a que països han anat dirigides les seves accions de promoció?

La nostra estratègia és poder establir la fira de ExpoSólidos com un referent en el sector a la zona sud d'Europa. Les nostres accions han estat establir enllaços amb les principals fires del sector que es celebren en el nord d'Europa, establint així l'eix tecnològic nord-sud.

A més també s'han establert contactes amb les cambres de comerç de països del nostre entorn com França, Alemanya, Regne Unit i Itàlia, amb l'objectiu de poder donar a conèixer a empreses d'aquests països amb potencial tecnològic, un atractiu i robust mercat que ha establert ressorts suficients per poder suportar el pes de la contracció econòmica i evolucionar adaptant-se a les noves exigències del mercat, no tan sols en la demanda interna sinó en la creació de nous mercats en economies emergents. Tot això creant noves carteres de clients amb un elevat ràtio de visites a raó de 1.500 visites / dia.

"Hem establert enllaços amb les principals fires del sector que se celebren al nord d'Europa, establint així l'eix tecnològic nord-sud "

Una de les accions que han realitzat des de l'organització del saló és la decisió que sigui el visitant professional a través d'una enquesta en línia que decidís el contingut de les jornades tècniques. Per què es va prendre aquesta decisió?

La decisió va ser presa des de la nostra responsabilitat que la fira no només ha de ser un instrument per a generar negoci, sinó formació i actualització de coneixements, que alhora són revertits novament en les empreses, generant així un 'feedback' que permet alimentar exponencialment el valor afegit al mercat. Per tant, hem creat en la seva justa mesura, dins el comitè "la veu del visitant professional", una veu que ens indica les principals necessitats del mercat i que ens ajuda a prendre les decisions més correctes.

És evident que la crisi econòmica està afectant a la gran majoria de sectors industrials del nostre país Com considera vostè que aquesta conjuntura afectarà ExpoSólidos 2009?

Si la crisi no afectés ExpoSólidos, estaríem parlant d'una panacea, però la realitat és ben diferent. Aquesta crisi no ha tingut només ramificacions en la construcció, sinó també en el sector financer creant una desconfiança global, i ExpoSólidos no ha estat aliena. Encara que per sort ExpoSólidos està formada per un mercat que fa valer el seu valor afegit.

Quines accions s'han realitzat des de l'organització per estimular a les empreses amb dificultats perquè assisteixin a aquesta edició de ExpoSólidos?

Sent conscients de les dificultats econòmiques hem potenciat la participació facilitant el pagament de la inscripció, i pactant amb hotels de la zona preus especials per a expositors i visitants.

El sector del plàstic en ExpoSólidos

Per què aconsella vostè a un visitant del sector del plàstic que visiti ExpoSólidos 2009?

El sector de producte pulvurulento és un sector molt ampli d'ubicació, és a dir, el producte pot ser emmagatzemat tant en contenidor de plàstic, com en vidre, depenent de la tipologia i propietats del producte. Un fabricant de contenidors de plàstic pot trobar en ExpoSólidos possibles contactes per poder posar la seva producte en projectes integrals que van des del procés del producte fins a l'envasament.

Amb quines dificultats es troba principalment una empresa com la seva per tancar operacions?

La principal dificultat que troba una empresa que es troba treballant en sectors com l'alimentació, química, etc., És el finançament dels seus projectes. Molts dels nostres clients tenen importants projectes en cartera, però el finançament actualment es troba només per a operacions de gran calat que compten amb importants avals.

Quines solucions està aplicant la seva empresa davant l'actual conjuntura? Què li demanaria a l'administració?

A l'administració li exigiria que posi totes les solucions possibles per solucionar la reestructuració del mercat bancari espanyol i que aquest al seu torn posi de nou crèdit a condicions més accessibles, suficient perquè puguin accedir no només les grans empreses, sinó empreses emprenedores amb nous projectes i que estan accedint a mercats estratègics i amb fort valor afegit.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    15/10/2024

Enllaços destacats

Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Matelec - IFEMAAsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis