Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Laurence Franks, presidente del comité organizador de ExpoSólidos 2009
"En Exposólidos el visitant pot trobar solucions específiques a les seves necessitats productives i de gestió"

Entrevista a Laurence Franks, president del comitè organitzador de ExpoSólidos 2009

David Pou29/10/2009

29 octubre 2009

Ningú millor per acostar-nos als objectius de ExpoSólidos que el president del seu comitè organitzador, Laurence Franks, que considera la cita de l'Hospitalet com el punt de trobada òptim per a tots aquells que vulguin estar al dia en el sector dels sòlids i per que empreses i clients disposin d'un marc idoni per conèixer-se. Franks, és al seu torn gerent de la companyia Seavac Systems Solucions de l'Aire, una empresa especialitzada en la fabricació d'equips per al transport pneumàtic per aspiració de productes granulats i pulverulents, activitat que desenvolupa des de la seva fundació, l'any 1968.
Laurence Franks, president del comitè organitzador de Exposólidos 2009
Laurence Franks, president del comitè organitzador de Exposólidos 2009.

Quina utilitat té invertir en una fira en un món amb una informació globalitzada gràcies a Internet?

La utilitat d'invertir en una fira especialitzada com ExpoSólidos és prendre contacte directe amb el fabricant (client), el qual pot veure de primera mà, en molts casos, el funcionament i aplicació dels equips. També serveix per a prendre contacte amb els especialistes, els quals comprenen amb més detall les consultes que realitzen a la recerca de solucions tècniques als seus problemes productius. En aquest tipus d'esdeveniments es concreta molt més la informació que un pot obtenir per Internet ia més es pot comparar 'in situ' les alternatives existents.

¿Per què se celebra ExpoSólidos cada tres anys?

Es fa cada tres anys per dos motius: perquè en espaiar la fira cada tres anys es permet presentar novetats significatives en cada edició i perquè ExpoSólidos s'ha d'ajustar a un calendari firal d'altres fires triennals, encara que aquestes no siguin especialitzades.

Un 90% de les empreses que van acudir a l'última edició participen en la d'aquest any

Quina és la seva valoració de la darrera edició de ExpoSólidos?

L'última edició de ExpoSólidos va ser magnífica. En poques fires hi ha un consens generalitzat del resultat positiu de l'últim certamen per part dels expositors. En aquest cas va ser absoluta i majoritàriament positiu. El resultat està a la vista, veient el resultat de les empreses que acudeixen aquest any. Un 90% de les que van acudir a l'última edició participen en la d'aquest any. I això tenint en compte la situació de la crisi.

El sector del processament i la tecnologia de sòlids a Espanya justifica l'existència d'una fira?

Absolutament. És un fet que Espanya és un dels països més industrialitzats, amb més potencial per a la innovació. Així mateix hi ha un nivell alt de coneixements entre els empresaris i els seus directius sobre la competitivitat, costos i medi ambient. I això és el que és ExpoSólidos, una porta amb una infinitat de finestres per mostrar al món industrial espanyol, europeu i llatinoamericà les diferents solucions als més diversos problemes relacionats amb el processament i la tecnologia de sòlids.

ExpoSólidos és una fira 'breu' a tot: nombre d'expositors (100), nombre de visitants professionals (4000), nombre de dies (3) És aquest el model de fira que prefereixen els expositors i els visitants professionals?

Jo crec en les fires molt especialitzades, on els visitants són professionals que saben al que van. Una fira no es valora de forma quantitativa, sinó qualitativa. En una fira amb 1.000 expositors i 150.000 visitants sempre tens una sensació (crec que real) que et perds la gran majoria d'oportunitats que genera l'esdeveniment. En una fira com Exposólidos saps que pots atendre el 100% dels visitants i que aquests vénen amb les idees molt clares sobre el que necessiten.

El comitè organitzador de ExpoSólidos 2009 ha decidit fixar una de les seves prioritats en la internacionalització de l'esdeveniment Per què?

ExpoSólidos és actualment la segona fira d'Europa especialitzada en sòlids. Això significa que cada vegada vénen més expositors estrangers i és lògic que si l'oferta s'internacionalitza la demanda també. En una època de crisi com l'actual moltes empreses han d'internacionalitzar la seva activitat per sobreviure.

Les jornades tècniques tenen només un horari matinal perquè l'assistent pugui compatibilitzar les activitats de formació i informació amb la visita a la fira

Una de les accions que s'ha realitzat des de l'organització del saló que m'han sorprès perquè no l'havia vist abans en cap altra fira és la decisió que sigui el visitant professional a través d'una enquesta en línia qui decideixi el contingut de les jornades tècniques. Per què es va prendre aquesta decisió? Què temàtiques han triat?

Les jornades tècniques en les fires han de servir per informar el visitant professional d'aquells temes que li interessen. És amb aquesta filosofia que pensem els membres del Comitè Organitzador, que la manera més lògica de decidir un temari d'interès per al visitant era preguntant. Els tres temes més demanats han estat: Atex, medi ambient i tot el relacionat amb la gestió.

¿Creu que les jornades tècniques en una fira són compatibles amb els objectius dels expositors que el que busquen és que el visitant professional visiti el seu estand?

Les jornades tècniques en ExpoSólidos només tenen un horari matinal perquè l'assistent pugui compatibilitzar les activitats de formació / informació amb la visita a la fira.

La conjuntura actual

És evident que la crisi econòmica en què estem immersos ha afectat significativament a la gran majoria de sectors industrials del nostre país. Com considera vostè que aquesta conjuntura afectarà ExpoSólidos 2009?

La conjuntura econòmica no pot frenar l'evolució de les empreses. Pot endarrerir, però no frenar-la, perquè el contrari provoca una pèrdua de competitivitat. Això significaria estar mal preparat per quan la crisi amaini, sobretot tenint en compte que estem en un món globalitzat i que la crisi no està afectant per igual a tots els països. Estic convençut que els empresaris vénen a visitar ExpoSólidos amb aquesta filosofia per analitzar les inversions que forçosament han de realitzar.

Quines accions s'han realitzat des de l'organització per estimular a les empreses amb dificultats perquè assisteixin a ExpoSólidos 2009?

Està clar que avui les empreses controlen molt més les despeses, sobretot davant les dificultats d'accés a línies de finançament. En ExpoSólidos hem analitzat les despeses que significa per a un expositor anar a una fira i hem intentat rebaixar al màxim. No volem ser com els grans recintes que et cobren per tot, i molt. Concretament hem deixat gratuïts toros i transpalets, cobrem a preu de cost l'electricitat, estacionaments gratuïts (1 per expositor), no cobrem les invitacions, hem negociat hotels barats, etc.

Totes les fires professionals a Espanya durant l'últim any han vist disminuir sensiblement el nombre visitants professionals Quines accions s'han realitzat des de l'organització per estimular la visita dels professionals?

El nostre objectiu és fer arribar la informació de ExpoSólidos al potencial visitant professional, per a això hem tancat acords de col·laboració amb les entitats on aquests es troben (professionals, associacions sectorials, cambres de comerç, etc.), Perquè els fessin arribar a seus socis la nostra informació (catàleg de novetats, invitacions, programa de les jornades tècniques, etc.)

El sector químic en ExpoSólidos

Per què li aconsella vostè a un visitant del sector químic que visiti ExpoSólidos 2009?

Pel que deia abans, perquè en ExpoSólidos podrà trobar solucions específiques a les seves necessitats productives i de gestió. Les millors empreses del mercat nacional i internacional estan exposant i l'assessoraran detalladament sobre alternatives existents per millorar la seva productivitat i per descomptat amb fórmules de finançament que s'ajustin a la seva realitat empresarial.

Quin tipus de negocis s'està fent des de la seva empresa?

La nostra empresa es dedica al maneig de sòlids en tot tipus d'indústria, des de l'alimentària, farmacèutica, petroquímica, cimentera i de fosa.

Quines són les principals dificultats que es troba per tancar operacions?

Les principals dificultats són l'ambient d'inseguretat econòmica, la manca d'energia inversora i les dificultats per aconseguir finançament per als projectes, i per part de les empreses venedores, dificultats d'obtenir crèdits per finançar la fabricació de les comandes.

Quines solucions està aplicant la seva empresa davant l'actual conjuntura?

Optimisme, imaginació i la recerca de nous mercats fora d'Espanya.

Empreses o entitats relacionades

Profei, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    15/10/2024

Enllaços destacats

Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Matelec - IFEMAAsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis