Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Joan Delriu, presidente de Ascem y del ECCS
"El sector de l'acer ha de diversificar el seu mercat, sense oblidar-se de la construcció"

Entrevista a Joan Delriu, president de ASCEM i del ECCS

Javier García21/10/2009

21 octubre 2009

"En aquest primer congrés que s'organitza d'estructura metàl es veuen projectes i obres emblemàtiques de tot el món que serviran perquè els assistents i el públic en general s'adonin que l'estructura metàl·lica és la millor opció". Així presenta el ECCS Annual Meeting & Congress seu president, Joan Delriu, president també de l'Associació per a la Construcció d'Estructures Metàl·liques ( ASCEM ).
Joan Delriu, president de ASCEM i ECCS
Joan Delriu, president de ASCEM i ECCS.

Amb quins arguments defensaria l'estructura metàl·lica enfront de les d'una altra tipologia?

L'estructura metàl·lica és sostenible, reciclable i de menor cost ... en fi, que té una sèrie d'avantatges sobre altres tipologies estructurals molt importants. Esperem que l'estructura metàl·lica, que ja es coneix en edificis emblemàtics, es conegui també i s'estengui en edificis d'habitatges i d'oficines.

La indústria del metall depèn en gran mesura de la construcció i de l'automoció, ambdós sectors submergits en una profunda crisi. Creu que la solució és que es redireccioni cap a altres sectors?

En el sector es dóna la paradoxa que els nostres associats són fàbriques, són empreses del metall que fabriquen estructures metàl·liques per ponts o edificis. Per tant, el nostre client natural ve del sector de la construcció, tot i que també som del sector del metall. En matèria de normativa, hi ha un xoc entre les polítiques d'habitatge i d'indústria. A nosaltres ens aniria bé entrar a joc amb el Ministeri de la Indústria, perquè, en definitiva, som fàbriques.
"El Codi Tècnic d'Edificació té infinitat d'errors, que a més es contradiuen. Des de l'associació estem lluitant per unificar els criteris sobre això perquè tot sigui més fàcil "
Delriu, durant la seva intervenció en el ECCS Annual Meeting & Congress
Delriu, durant la seva intervenció en el ECCS Annual Meeting & Congress.

Per què?

Estats Units té la seva pròpia normativa. Allà, l'acer ni ho pinten: el col loquen en els edificis en negre. No obstant això, aquí cal granallat, pintar, galvanitzat i protegir-lo. Per exemple, a Barcelona, a partir de 22 metres d'altura, has de protegir fins a 180 minuts, i és una bogeria perquè no s'aconsegueix amb pintura, i això està atacant directament a la línia de flotació de l'estructura. Es creu que les estructures de formigó són més segures i que no cal revestir. Això és mentida, perquè el formigó dins té unes armadures d'acer que exploten. Aquí hi ha desinformació i molts poders fàctics. Hem d'empènyer tots perquè a Espanya no estiguem en desavantatge, en clar perjudici pel que fa a altres tipologies. El Codi Tècnic d'Edificació té infinitat d'errors, que a més es contradiuen. Des de l'associació estem lluitant per unificar criteris i que tot sigui més fàcil.

Quina és la situació actual del sector?

Han tancat empreses de la nostra associació, principalment a Múrcia, per la seva gran dependència de la construcció. A més, amb la caiguda d'aquesta, moltes altres s'han quedat amb menys projectes i, per tant, amb menys activitat.

Llavors, quan preveu que surti el sector d'aquesta situació?

La sortida de la crisi en el nostre sector va per llarg, però molts dels nostres tallers estan preparats per treballar amb parcs eòlics, vaixells i qualsevol activitat que necessiti acer. Aquest és el futur, però no cal oblidar-se de la construcció. Nosaltres lluitem perquè el sector vagi a més.

Empreses o entitats relacionades

Asociación para La Construcción de Estructuras Metálicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    15/10/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis