Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El futuro del aislamiento térmico en ventanas, puertas y fachadas
El projecte Energy 2 Ara de Schüco permet complir els requisits del reglament d'estalvi energètic espanyol

El futur de l'aïllament tèrmic en finestres, portes i façanes

Redacció Interempreses30/06/2009

30 juny 2009

Schüco International KG , especialitzat en finestres i energia solar, va presentar a Construmat 2009 el seu nou model Energy 2 Ara. L'objectiu principal d'aquest nou projecte és optimitzar molts detalls de les prioritats d'aïllament tèrmic dels sistemes de finestres, portes i façanes per superar els estrictes requisits del reglament d'estalvi energètic espanyol.

Sistemes de finestres AWS

Els requisits establerts d'energia primària en nous edificis i els valors U per les finestres en els projectes de reforma marquen la pauta per al futur desenvolupament de la tecnologia de sistemes de finestres i façanes. Els plans destinats a reduir encara més el consum d'energia primària ia millorar l'aïllament de les finestres ha portat a Schüco a crear una sèrie d'innovacions que superin la normativa actual. Un exemple és el sistema de finestres d'alumini Schüco AWS, que contribueix a estalviar energia amb els seus perfils i juntes optimitzats. Amb aquests sistemes de finestres es registren valors Uw de 1,3 W/m2K amb doble vidre i <1,0 W/m2K amb triple vidre per a una profunditat bàsica de tan sols 75 mm i amples de vista fins d'uns 50. Les finestres estan disponibles en els models AWS 75.SI, AWS 75 BS.SI (el nou sistema de full oculta per integrar en les façanes Schüco) i AWS 75 WF.SI per a la creació de murs cortina amb vidres de l'alçada d'una planta i una estètica de construcció en muntants i travessers.

Finestra model AWS 75.SI
Finestra model AWS 75.SI.

Com en el futur augmentarà l'ús del triple vidre perquè s'han d'imposar requisits més estrictes d'aïllament tèrmic, Schüco té previst llançar una nova generació de ferramentes ocults Tiptronic i AvanTec per complir amb aquests requisits sense comprometre el disseny ni la transparència. Aquesta nova gamma s'ha dissenyat per a pesos de fulles de fins a 160 kg i també ofereix una sèrie d'avantatges pràctiques en la seva instal·lació. La gamma Schüco Tiptronic es presenta ara amb una opció per a grans seccions transversals de ventilació i ofereix amples d'obertura d'uns 300 mm.

Una nova incorporació a la gamma de productes Schüco AWS per al 2009 és la finestra d'obertura a l'exterior amb junta central.

El sistema Schüco Tiptronic es pot accionar de forma remota i senzilla gràcies a les manetes radiocontrol AvanTec
El sistema Schüco Tiptronic es pot accionar de forma remota i senzilla gràcies a les manetes radiocontrol AvanTec.

Totes les finestres automatitzades poden controlar-se a través de l'Schüco ControlPanel, una unitat operativa amb una pantalla tàctil que es pot usar per ajustar la ventilació, l'aire condicionat, la protecció solar i la seguretat dins de l'edifici i al voltant del mateix per als usuaris autoritzats des la central.

Unitat de control Schüco ControlPanel: aquí és on s'agrupa tota la informació procedent dels sistemes de façanes amb estalvi energètic...
Unitat de control Schüco ControlPanel: aquí és on s'agrupa tota la informació procedent dels sistemes de façanes amb estalvi energètic.

Portes Schüco ADS

Tenint en compte que els components mòbils solen estar sotmesos a molt ús, els sistemes de portes Schüco s'actualitzen de forma regular per complir una sèrie de requisits funcionals i mecànics molt estrictes. El desenvolupament de la gamma ADS (sistemes de portes d'alumini) HD específicament per a l'ús continuat de sistemes de portes amb filles de grans dimensions en projectes de gran envergadura. Les noves solucions per a portes HD d'alta resistència estan dissenyades per a grans càrregues contínues, pesos de fulla de fins a 200 quilos i altures de fulla de fins a 3 metres.

La nova gamma Schüco ADS HD per fulles de grans diemnsiones i càrregues pesades, especialment indicada per a projectes coemrciales...
La nova gamma Schüco ADS HD per fulles de grans diemnsiones i càrregues pesades, especialment indicada per a projectes coemrciales.

Façanes i protecció solar

Schüco ha dissenyat una nova solució de súper aïllament per a les façanes Schüco FW 50 + / FW 60. Els suports especials de vidre permeten la integració del triple vidre amb un gruix del vidre de fins a 64 mm. La forma d'aquest aïllant i els materials utilitzats garanteixen que les ferramentes segueixin una guia segura fins i tot amb un bon gruix de vidre. Les façanes Schüco registren uns valors Uf de 0,8 W/m2K, inclosos els ferramentes.

La nova façana modular unificada USC 65 també està destinada a projectes comercials molt sofisticats des del punt de vista tècnic i estètic. Per la geometria optimitzada dels perfils, es fan possibles pesos unitaris de fins a 500 quilos amb amples de vista fins per totes les cares d'uns 65 mm dins d'aquest sistema modular.

També s'ha plantejat la integració de la pantalla solar Schüco CTB a les façanes FW 50 + / FW 60 + i en les finestres AWS. La pantalla solar CTB incorporada a la façana davant de les finestres és una opció nova.

Súper aïllament (SI) per a les façanes Schüco FW 50 + / FW 60
Súper aïllament (SI) per a les façanes Schüco FW 50 + / FW 60.

Mòduls fotovoltaics

Els mòduls de capa fina tenen un paper important en la integració de la tecnologia solar en els components i sistemes de l'edifici. Schüco ofereix mòduls MPE de capa fina en silici amorf, aptes per ser utilitzats en gran varietat d'aplicacions i amb els que s'obtenen alts rendiments. Aquests tenen diferents característiques que es poden adaptar al disseny de l'edifici als paràmetres solars.

Mòdul fotovoltaic de capa fina AL 01
Mòdul fotovoltaic de capa fina AL 01.

Solucions solars tèrmiques

Els captadors Standard CTE 220 CH 2 són ideals per a la seva captació en grans instal·lacions solars, com blocs d'habitatges. Es pot muntar sobre teulada o cobertes planes i permet una connexió en sèrie d'un major nombre de captadors (fins a 12 captadors amb una potència tèrmica de 24 kW). Incorpora les últimes innovacions tecnològiques i l'absorbidor amb forma de meandre, que minimitza les pèrdues de càrrega. Posseeix una ranura per a una màxima flexibilitat en el muntatge, una canaleta de desguàs i bosses de ventilació per a un funcionament sense condensacions i compensadors integrats en el captador que s'adapten a les dilatacions tèrmiques especialment altes en grans instal·lacions. Té una potència tèrmica alta deguda al absorbidor de 2,52 metres quadrats de superfície neta.

Exemple de tipus d'elements d'instal lació per a una solució solar tèrmica en habitatges...
Exemple de tipus d'elements d'instal lació per a una solució solar tèrmica en habitatges: captadors, regulació, sistema de muntatge, hidràulica i accessoris.

Sistemes de finestres de PVC

La tecnologia de les finestres en els habitatges familiars i edificis d'apartaments de baix consum energètic han d'oferir una gran varietat de funcions. Entre elles, es pot destacar l'aïllament tèrmic optimitzat, la ventilació integrada amb recuperació de la calor, l'aïllament acústic, la protecció antirobatori, la protecció solar, la protecció anti-enlluernament i l'aprofitament de la llum natural.

La majoria d'aquests requisits ja es compleixen avui en dia, per exemple, combinant el sistema de perfils de 8 càmeres de gran aïllament tèrmic Schüco Corona 82 + amb el sistema de ventilació motoritzat Schüco VentoTherm. Muntat a la part superior del marc exterior de la finestra, aquest dispositiu de ventilació extreu l'aire viciat i el filtra abans d'introduir-lo al dispositiu de recuperació de calor. Al mateix temps, es atrau l'aire fresc de l'exterior i el po juntament amb les partícules que es filtren abans que l'aire fresc penetri en l'estada. Combinant una finestra de gran aïllament tèrmic amb un sistema que redueix de forma significativa la pèrdua de calor a l'estada gràcies a una ventilació adequada.

Empreses o entitats relacionades

Schüco Iberia, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    15/10/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMAAsefaveRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis