Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Industrial Gradhermetic ofrece distintos tipos de celosías
Es poden aconseguir efectes sorprenents com la façana del mercat de Azagra (Huelva), en què s'han combinat lames de diferents colors

Industrial Gradhermetic ofereix diferents tipus de gelosies

Redacció Interempreses22/04/2009

22 abril 2009

Les gelosies són lames emmarcades o subjectes a un bastidor. El grau de protecció desitjat s'obté, en aquest cas, mitjançant l'orientació de les lames o el desplaçament del bastidor respecte de l'obertura. Proporcionen un gran ventall de possibilitats al poder jugar amb tres factors: la possibilitat d'orientació de les lames, la manera com es pot moure el bastidor i la mida de les lames. L'empresa Industrial Gradhermetic compta amb diversos productes que entren dins d'aquest grup.
El primer graó en l'evolució de les gelosies el constitueix el sistema Phalsol, format per unes làmines que, clip sobre uns elements de suport a manera de muntants i travessers, poden arribar a cobrir superfícies extenses. Les lames fixades es poden posar amb tres inclinacions possibles, de 0,25 o 45 graus, podent combinar diferents inclinacions en un mateix drap. Els suports per a la inclinació de 0 º són diferents als d'inclinacions de 25 i 45 º. Això suposa que les possibilitats de combinació entre lames de diferents inclinacions sigui molt més rica en el segon cas, es pot barrejar lames a 25 i 45 º en un mateix suport, però només pot alternar franges amb inclinació a 0 º. El sistema Phalsol admet l'ús de lames perforades en qualsevol de les tres inclinacions esmentades.

La gelosia Phalsol és un producte dirigit a cobrir superfícies en què no sigui important el poder variar el grau de protecció o que ocultin altres elements mantenint una certa ventilació, com recintes d'instal • lacions o patis de llums. Tot i això, es poden aconseguir efectes sorprenents com la façana del mercat de Azagra a Huelva, on s'han combinat lames de diferents colors.

Combinació de lames de diferents colors d'Industrial Gradhermetic en una escola
Combinació de lames de diferents colors d'Industrial Gradhermetic en una escola.
El major pes de les lames de més amplada serà un factor condicionant per poder incloure-les en bastidors mòbils

Panells de lames

Si el que es vol aconseguir és un element més versàtil i amb un pes estètic més alt, es pot recórrer als panells de lames. Són de dos tipus o classes: els formats per lames d'un ample més aviat discret i els de lames de gran format, amb un ample de lama més apreciable. El major pes de les lames de més amplada serà un factor condicionant per poder incloure-les en bastidors mòbils. Industrial Gradhermetic disposa de dos tipus de panells amb lames de mida petita i que en conseqüència podran formar part de panells mòbils: el Gradpanel 80 i el Gradpanel 120.

La lama del Gradpanel 80 té unes dimensions de 69 x 13 mm que li permeten formar panells d'un ample màxim de 1,5 m en el cas de ser mòbil, o 1,7 m en la seva versió fixa. Les lames, quan són orientables, disposen d'un mecanisme d'accionament que queda ocult a l'interior d'un dels muntants del marc de la consola. El Gradpanel 120, en tenir el seu mecanisme d'accionament vist, pot disposar dels seus lames tant en posició horitzontal com vertical i arribar als 2,5 m de longitud. Les seves làmines tenen unes dimensions de 120 x 18 mm i també poden preveure fixades en una inclinació i posició determinades.

La versatilitat dels sistemes Gradpanel 80 i 120 és que el bastidor en el qual es posen les lames pot, a més de ser un marc fix, incorporar-se a solucions de panells corredissos, practicables, plegables, projectables i corredissos replegables, també anomenats persianes de llibret o mallorquines.

Lames de gran format

Les lames de gran format es diferencien dels dos sistemes anteriors, Gradpanel 80 i 120, en la major dimensió de les pales i en la tipologia dels seus muntants, més robusts. Industrial Gradhermetic disposa de tres famílies de panells amb lames de gran format: Gradpanel-E, Gradpanel-M i Gradpanel-R.

Les lames del Gradpanel-E es fabriquen en alumini extruït, amb secció líptica i una amplada de 22 cm. Es poden assolir longituds de 3 m amb les lames horitzontals i fins a 4 m si les lames es posen en vertical. El Teatre del Mar de Puntaumbría, Huelva incorpora aquest tipus de lames en la seva façana principal.

El Gradpanel-M es fabrica amb tres tipus possibles de lames, totes elles d'alumini. De secció romboïdal en la línia G, líptica a la S o en forma d'ala de gavina per les tipus HT. La majoria d'aquestes lames estan formades per xapes conformades d'alumini, encara que alguna de les lames del tipus G són d'alumini extruït. Les pales HT presenten la seva superfície perforada. L'amplada de les lames varia entre els 15 i 100 cm, amb una extensa gamma de mides intermèdia. Es poden assolir longituds de fins a 8 m, depenent del tipus de lama empleat.

Finalment, el Gradpanel-R, és un producte que Gradhermetic fabrica en acer. Per això s'utilitzen planxes d'acer galvanitzat de diferents gruixos sotmeses a un tractament precrómico ia una imprimació antioxidant que posteriorment es pintaran al forn, minimitzant les possibilitats d'oxidació. El perfil de les lames és de tipus romboïdal i està disponible en diferents mides des dels 20 als 62 cm. Depenent d'aquesta dimensió, podran assolir longituds de lama de fins a 6 m. Aquest tipus de lama, per ser d'acer, és més resistent i especialment apta per a ser instal lat en edificis públics, on hi haurà un major contacte amb els usuaris.

Aplicació de lames de gran format Gradpanel-R en acer galvanitzat
Aplicació de lames de gran format Gradpanel-R en acer galvanitzat.

Empreses o entitats relacionades

Industrial Gradhermetic, S.A.E.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    15/10/2024

Enllaços destacats

AsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis